Nytt år, ny era

Idag var det så då äntligen dags. Sista dagen på praktiken var kommen. Efter att ha svurit, suckat, pustat, idiotförklart och stönat i över två månader var det så dags för sista dagen. Kändes onekligen konstigt.

På något konstigt sätt kommer jag sakna chefens spontana och oförutsägbara beteende, kollegan som jag alltid hade en allierad i, den smått maniska och perfektionistiska receptionisten, den trevliga men ibland översittande annonsförsäljaren och inte minst alla orginal som med jämna mellanrum besöker redaktionen.

Vi har till exempel:

* den äldre kvinnan som går runt på stan och pratar för sig själv, som med en sällan skådad energi driver en gammal oförrätt och som klurar på allt och lite till.
* mannen som i snart två års tid kommit inrusande och påstått att han fått "resning i mål" (ett mål som är tio år gammalt) och att hans fall nu ska tas upp i högsta instans.
* den före detta fotografen som kommer in bara för att snacka lite skit allt som oftast.
* den äldre mannen som kör tidningarna från tryckeriet till redaktionen. Underbart aggressiv människa som efter alla år numera har ett eget passerkort till tryckeriet och kommer och går som han vill.

Nog för att det varit påfrestande, frustrerande och stundtals allmänt meningslöst så handlar det ändå om vänliga människor, om än väldigt väldigt orginella. Kanske kommer jag tillbaka, inte för att jag tror det, men man ska aldrig säga aldrig....

Imorgon blir det nytt år igen (förhoppningsvis kommer en sammanfattning av året som gått) 2009 har varit ett påfrestande år, men jag vill tro att 2010 blir betydligt bättre. Är åtminstone taggad för vårens praktik, så jag tror nog det kommer börja bra iallafall.

Vi ses 2010.

Kärlek vänner.

Jag får liksom ingen ordning på mitt liv

Det är mycket nu. Slitet uttryck men ack så sant. Många saker och tankar som löper parallellt och beslut som snart måste tas. Vad ska hända efter årsskiftet är den stora frågan. Var ska jag bo och vad ska jag göra?

Tranås blir det iallafall inte. Känns som rätt beslut. Men blir det plugg/ny praktik/något helt annat istället? Jag vet inte. Däremot vet jag att jag är trött på att aldrig kunna ha framförhållning och aldrig kunna planera. En så enkel sak som att ha en egen lägenhet med mina egna saker. Har jag aldrig haft i hela mitt liv. Trist.

Något annat positivt är att 2009 snart är slut. Det innebär att det snart är 2010 och att året som har varit allt annat än frodigt är slut. Hösten har varit jobbig, jag hoppas på en bättring framöver.

Mer utåttjack: den här veckan har jag fått en behövlig påminnelse om varför jag gör det jag gör. Anledningen är att jag är nyfiken på människor, jag gillar att höra folks historier och är övertygad om att alla människor har en historia att berätta. Dessutom får jag lära mig nya saker och få insikt i sånt jag annars inte skulle fått uppleva.

Men! imorgon drar jag till Visby för en välbehövlig helg med egentid. Jag ska tänka, skriva, fota och förhoppningsvis komma hem lite klokare.

Kärlek vänner.