Nya vänner finns överallt

Kort inlägg borde sova, men vilken kväll!

Först fika på uteservering på Avenyn där vi stötte på två supertrevliga äldre damer som underhöll oss i säkert en och en halv timme. Helt hysteriskt är bara förnamnet.

Sen öl på mysig pub med bra musik. Det var precis lagom och najs ;)

Nu ska jag sova.

over and out

Svenskare än så här blir det inte eller på bröllop med maffian

Så har jag då avverkat ett av sommarens två bröllop. Hysteri är bara förnamnet. Det hela började i kyrkan med en mycket förvirrad präst som hade stora problem med att uttala brudparets namn rätt. Som tur var kom han iallafall ihåg att kantorn hette Per-Henrik (bara det källa till stor underhållning...)
Utanför kyrkan började det plötsligt låta som jag hittills bara hört det göra i filmer. Det var de iranska kvinnorna som lät på karekteristiskt sätt (ingen aning om vad det heter, men det är väldigt vanligt förekommande iallfall)

Efter en hysterisk taxiresa där A lurade iväg oss lite fel, som tur var så hade vi att göra med en mycket trevlig taxichaufför, annars hade det blivit en väldgit dyr resa.
Efter en lång väntan dök så brudparet upp till festlokalen och diverse jugoslaviska och iranska ritualer utfördes. Jag var ohyggligt fascinerad måste jag säga.
Sedan åt och drack vi tills magen stod i fyra hörn och de iranska kvinnorna otåligt börjat sjunga och dunka i borden i bästa snapsvisestil. Dessutom startade de spontandans i hallen eftersom det antagligen tog för lång tid att få in tårtan så att borden kunde flyttas och dansen börja.

Och vilken dans de blev! arabisk musik och arabisk dans! Här var det inte frågan om att skämmas för att man dansade eller inte dansa för att man inte hade någon att dansa med (som man ju gör i den något tillknäppta svenska kulturen)
Nej, här var det bara att ge sig in i dansen tillsammans med människor som var allt från i min mormors ålder till barn. Så roligt och vilken glädje.

Var onekligen länge sedan jag kände mig så svensk och tillknäppt. Men när vi bestämt oss för att det inte dög med att titta på så kastade vi oss in i det också.
Med på bröllopet fanns även en storväxt man som var klippt och skuren från Sopranos. Väldigt fascinernade man som vi genast döpte om till maffiabossen. Och om jag låter mina svenska fördomar tala så kändes det lite som att vara på bröllop med den jugoslaviska maffian, många äldre män i kostym och familjer med allt från äldsta överhuvudet till minsta barn.

Men roligt hade vi. Nästa helgs bröllop lär bli något helt annat.

(gud vilket långt inlägg det här blir...)

Dessutom har jag lagt rollen som chef på hyllan för denna gång och övergått till en betydligt mindre stressig tillvaro som praktikant på Göteborgs fria tidning.
Känns skönt att ha gjort mitt för denna gång på Smt, men samtidigt saknar jag folket där.
Hittills har allt gått över förväntan här i Götet. Har tagit rätt spårvagn och befunnit mig på rätt plats vid rätt tid. Det är inte illa för att vara jag...

Kvällen har varit lugn, men resten av veckan blir det troligtvis lite mer socialt på kvällarna. Dessutom måste jag hitta en strategi för hur jag ska kunna ha på mig en för liten klänning nästa helg...

over and out

Dags att dra i nödbromsen kanske?

Jag hatar att vara chef. Det är inte roligt längre.

För mycket att göra överhuvudtaget i livet och jag hinner inte med mig själv eller träffa de jag vill. Stressad, frustrerad och allmänt sliten.

Sen är jag medveten om att jag skapar en stor del av stressen själv. Genom att göra vissa saker till ett problem som inte är det egentligen.
Vill så mycket och det känns som att jag borde "passa på" innan jag drar till Götet. Eller först Halmstad på fredag.

Ja, jag gör helt klart för stor grej av vissa saker. Borde tagga ner och tänka mindre. Borde ja. Men det är inte alltid så lätt att göra.

Nej...

over and out


Jakten på den perfekta klänningen

Hur svårt kan det vara att hitta en snygg långklänning (alternativt en snygg lång kjol med topp till) ?! uppenbarligen jävligt svårt.
Efter att ha letat i Norrköping, Jönköping, Eksjö och Nässjö kan jag konstatera följande:

* Det finns väldigt mycket att välja på. Om man ska ha en kort klänning.
* De få långa klänningarna som finns ser ut som strandklänningar eller kostar asmycket.
* Jag hatar min kusin för att han ska ha den klädkoden på sitt bröllop.

Nu återstår det att eventuellt hyra en klänning eller lägga ut min balklänning eller hitta en i Kalmar eller Göteborg.
Wish me good luck...

Nu över till något helt annat; nämligen till det faktum att jag haft två trevliga men suspekta dagar på rad. Det grundar jag främst på att jag umgåtts med folk jag inte brukar umgås med. Det var riktigt trevligt..jag slutar aldrig att förvånas över folk...Så nu väntar jag på vad som ska visa sig vara suspekt med denna dag. Kanske inget alls, kanske resten av dagen.

Jag är stolt över att vi klarade oss igenom den mest underbemannade veckan på året. Och att det faktiskt blev två Nässjösidor varje dag. Helt otroligt vissa dagar.

Nu ska jag packa lite saker som ska till Kalmaret för ikväll bär det av söderut och till mitt rum som jag inte sett på typ ett halvår :)

over and out

Ett år senare...

Helgen avlöpte helt okej måste jag säga med öl på uteservering på fredagkvällen, shoppinghets på lördagen och en minifest på lördagkvällen. Utgång blev det och hysteriskt var det. Som sig bör alltså.
Kvällen avslutades med fotbad i Vättern, mycket mysigt :)

Söndagen ägnades åt lite städning och att återställa ordningen i broderns lägenhet. På eftermiddagen var jag huvudperson när väldigt många släktingar skulle fira mig. Men sötast av alla vara Albin :)

Nu har mer än halva veckan gått. Det märks verkligen att vi bara är tre som jobbar denna vecka. Dessutom börjar "lagret" med färdiga artiklar sina. Det är tufft men ska väl gå på något sätt antar jag.
Och till er som undrar varför ni ytterst sällan ser mitt namn i tidningen denna sommar kan jag berätta att det beror på att jag helt enkelt inte hinner skriva så mycket mer än notiser själv. Man kan tro att redaktionschef är något man är utöver skrivande reporter, men det är fel.
De som tror något annat är mer än välkomna att byta med mig en dag.

Förutom jobb har det blivit lite socialisering i form av bad, lunch och middag med trevliga människor. Sånt uppskattas. Behövs för att tänka på något annat än jobbet.

Göteborg om cirka en och en halv vecka...jag är inte förberedd och har nog inte heller insett att det är så snart det är dags. Men igår ringde iallafall min handledare och snackade lite. Verkar vara hur trevlig som helst, och det kändes bra.
Men jag ser fram emot att åka till fel kust i tre veckor. Ska bli kul att skriva mer om inte annat.

over and out


Ledig!

Äntligen är det helg! vilken vecka det har varit, men det gick det också...nu återstår bara två veckor med extremt låg bemanning och en bön till en högre makt om att ingen av oss blir sjuk...

Nu drar jag till Jönköping.

See you

over and out

24 år senare...

Man får helt klart känslan av att åren går snabbare ju äldre man blir. Känns inte som det var ett år sedan jag fyllde år sist. Så mycket som har hänt kan man lugnt säga. Positivt eller negativt? jag vet inte riktigt...lika bra att förlika sig med tanken antar jag.

Men ett tydligt tecken på att man blir äldre är väl att det inte längre "känns" när man fyller år? idag är liksom egentligen bara en dag som alla andra. Men ändå inte.
Så egentligen borde jag inte kinka för att jag inte kan dricka någon sprit ikväll när vi ska grilla...åkte ju på att ha jour igen bara för att den satans kvällsreportern bestämt sig för att vara sjuk...men jag älskar att vara chef, verkligen...

Nej, nog om födelsedag, ålder och annat....

over and out

Pollenchock och stjärnfall

Kom på en sak idag. Egentligen är jag ganska nöjd just nu. Även om jag svär ve och förbannelse ibland över att vara chef så är det ändå på något konstigt sätt värt det. Men det är inte kul när man förväntas fixa betydligt mer än vad jag egentligen har kompetens till. Men det är i sådana lägen jag upprepar mitt mantra; det är det här du får bra betalt för Hanna, det är det här du får bra betalt för....

Julia och jag hade en väldigt trevlig och hysterisk kväll häromdagen. Blev dock väldigt sent och lite för blött. Men det var (nästan) värt det måste jag säga. Det gör vi om i höst om inte annat ;)

Men det var ju inte det jag skulel skriva om egentligen. Det var ju det där med att vara nöjd (lycklig?!) trivs rätt bra just nu. Folket på tidningen är trevligt, på lediga stunder socialiserar jag mig och imorgon fyller jag ju faktiskt år...

Andra saker att se fram emot...

* helgens fest
* en eventuell resa till Kalmar
* Bröllop i Halmstad
* Bröllop i Lund
* Göteborg och allt vad det kommer innebära....

over and out


Rapport, Bond och sommarpepparkakor

De senaste två veckorna har verkligen flugit iväg och nu är jag tillbaka i Nässjö för etapp två av sommaren; dvs tre veckor som redaktionschef på Smålands-Tidningen.

Norrköping var helt klart över förväntan måste jag säga. Var riktigt sorgligt i fredags när jag gjorde min sista dag. Alla har varit så snälla och hjälpsamma plus att jag numera har ett antal sända inslag att visa upp i min portfolio. Det trodde jag verkligen inte när jag åkte dit för två veckor sedan.
Dessutom var en bit av ett inslag med i "svepet" på Rapport. Det är stora grejer det!

Jag är nöjd och glad att jag hittade en sån givande praktikplats. Att de dessutom frågade om jag ville stanna kvar en vecka och jobba måste ju anses vara ett bra betyg för de senaste två veckorna :D

Hade en väldigt trevlig lördagkväll också. Tillbringde den hemma hos familjen S med att se Casio Royal med Per och föräldrar. Väldigt hysterisk stämning bitvis, särskilt när H hade köpt "sommarpepparkakor".

Idag blir det lite mer rensning och förhoppningsvis hinna lägga upp lite bilder med. Sen ska jag ju träffa Julia också =)

over and out

------------
15:27

Så j-vla mycket bilder....men nu är det gjort och det finns att beskåda på facebook eller pixbox...taskigt läge om du inte skulle vara medlem där ;)

Nu med äkta storhetsvansinne!

Jag har gjort mitt första egna inslag!!

*är så stolt över mig själv idag*

Dessutom så har jag synts på tv i inslaget. Och ja, nu har jag storhetsvansinne på riktigt ;)

för den som vill se mästerverket går man in på
www.svt.se/ostnytt och kollar på inslaget som heter "allmänheten avråds från bad i Svartån"

mot dusch, Morden i Midsomer och en lugn och skön kväll...

over and out

Bastu med öl

Öl blev det, bastu blev det och trevligt var det.

Sen att det också blev mer dricka, intressanta situationer och väldigt sent är ju en helt annan historia :)

Det känns som att det här kommer bli en bra sommar...

Nu skriva rapport och sen packa innan jag beger mig norrut för ytterligare en vecka på Östnytt.

over and out