Ett nytt kapitel

Så var det då dags igen. Dags att lägga ännu ett år bakom sig och gå in i något helt nytt och oskrivet. Jag gillar nyår, har alltid gjort det. Gillar förväntingarna inför det nya som ska komma och att få gå på fest och träffa massa trevliga människor. Ikväll är det stor (eller ganska stor iallafall) fest hos J. Ska bli kul!
Är ganska laddad måste jag säga och i hyfsat bra fas med mig själv. Gjorde till slut den berömda intervjun igår, vet inte om det blir jättebra, men det räcker förhoppningsvis till ett G. Och det är precis vad jag behöver.

2006 har onekligen varit ett händelserikt år. Vissa saker och processer börjar blekna bort, men kvar kommer ändå alltid minnena finnas. På gott och ont.
När klockan slår tolv i natt ska jag nog faktiskt för första gången i mitt liv avge ett nyårslöfte.

Passa på att njut nu alla och ha kul, för det tänker nämligen jag ha ikväll.

Ett riktigt gott nytt år!

Lagen om allts jävlighet

Ja, man skulle kunna sträcka sig så långt som till att påstå att jag är förbannad. Tillvaron har sugit i två dagar nu. Det är minst en dag för mycket i min värld.
Igår gick allt fel och jag var på extremt dåligt humör. Till råga på allt annat elände hade vi även massa släkt hemma som jag var tvungen att låtsas vara trevlig mot, gick sådär...
Idag skulle jag (trodde jag iallafall) äntligen göra min intervju. Men nej. När jag kommer till Eksjö har personen i fråga gått hem för att hon helt enkelt glömt bort det hela. Suck. Jag som gått och oroat mig för skiten typ hela dagen...nu verkar det som att det blir av imorgon iallafall..känns dock inte som att det kommer bli det bästa jag har gjort. Tidspress och annan skit utgör inte direkt de bästa förutsättningarna för en underbart djupgående intervju. Jag vill inte vara jag just nu.

irriterad

Ett helgerån?

Skrev precis ett inlägg som jag var väldigt nöjd med. Då råkar jag trycka på en knapp och det försvinner. Jag blir galen. Orka skriva om det. Därför följer nu en sammanfattning...*morrar*

Egentligen borde man väl inte sitta vid datorn på julaftons kväll. Men valet mellan det och att slötitta på tv...dagen har varit bra för övrigt. God mat, paket, det obligatoriska sällskapsspelet...i år har jag även känt lite avsky mot alla julklappar som folk ger varandra trots att vi har allt vi behöver. När många andra sitter och knappt har råd med mat sitter vi och vräker i oss en massa mat. Man kan inte göra allt jämt, jag vet, men ändå...

Igår var det dags för det årliga släktkalaset. Trevligt och intensivt med mycket folk. Vet inte hur många gånger jag berättade om vad jag gör nu och vad jag ska göra sen. Till slut kände jag mig verkligen som en papegoja. Var även lektant och läste fantomen och flätade hår, samt deltog i diverse underhållande diskussioner, såna diskussioner som man bara kan ha med en sjuåring.
Kvällen avslutades på ett perfekt slött sätt med godis, trevligt sällskap och lite te framför en orgie i Nilecity.

Juldagen om några timmar och det innebär att det är dags för fest. Känner mig laddad och det ska bli kul att träffa folk och kanske gå ut också. Att gå ut cirka en gång per år i Nässjö är precis lagom ;)

Nu ska jag vara lite social....

God jul och ett riktigt Gott nytt år!

over and out

Jul, jul, strålande jul?

Jag tar tillbaka det där jag sa om att vara positiv. Det funkar inte alls. Känns hela tiden som att jag tar ett steg framåt och två steg bakåt. När det är lugnt på en front kan man ge sig fan på att det skiter sig någon annanstans. Kalla mig gärna negativ och bitter för jag tror faktiskt det är precis det jag är.

Vill ju bara ha ett okomplicerat liv. Är det för mycket begärt?

Är inte upplagd för julen alls...

Staden där tiden står still.

Jag är tillbaka i mitt andra liv. Trots att det var närmre två månader sedan jag var här sist så känns det som igår. Tiden står verkligen still här. På gott och ont naturligtvis.
Idag har jag klätt gran och pyntat med familjen, sedan är det dags för tacos ;)
Just nu håller jag på att samla på mig "duktig dotter poäng" dvs såna man får genom att vara hemma en kväll och umgås med familjen. Sedan är väl min plan att försöka träffa så många som möjligt av de som jag vill träffa och samtidigt balansera upp det med att umgås med familj och släkt. Plus att jag också ska hinna göra en intervju och jobba. Känns som att de här två veckorna kommer gå undan. Sedan är det verkligen inte långt kvar.

Främsta målet med julen är att göra saker jag själv vill och träffa de jag har ett utbyte av att umgås med. Samt att försöka gå in i det hela med positiva förväntningar. Otroligt käckt, postivit och på det hela väldigt olikt mig faktiskt, jag vet.

Nåja, tänkte väl bara skriva om att jag landat iallafall. Ska bli spännande att se hur de här två veckorna utvecklar sig....

"Jag är mentalt upptagen"

"Jag kommer inte släppa iväg er förrän alla har bokat en intervju" så sa min lärare idag...och jag tillhör den skaran som fortfarande inte har gjort det. Men känn ingen press för allt i världen. Det gäller bara att hitta en person med djup i som är intressant med som du ändå inte känner alltför väl. Piece of cake....eller inte....har några idéer och tänkte att jag skulle sätta fart på detta när jag kommer hem i eftermiddag. Tillsammans med diverse andra saker som också behöver fixas idag.

Nu är två veckor av praktiken räddade iallafall. Det blir Östnytt i Norrköping. Känns som ett litet steg på väg iallafall. Nu håller jag bara tummarna för att jag förhoppningsvis ska kunna kombinera de veckorna med tre veckor på radio.
Men lär knappast inte göra något mer åt det förrän efter jul...

Helgen har varit ganska lugn. I lördags kväll var jag och K ute. En majoritet av mina vänner befann sig inte i stan eller var sjuka så till sist blev det jag och K som körde hårt. Vi inledde kvällen på Studentpuben med mat, kladdkaka, rödvin och whiskey (?!) sedan vidare till Sjukan där vi blev uppraggade av två styck lammkött...väldigt intressant diskussion med dem måste jag säga...kände mig onekligen lite gammal också...
Raskt vidare till vårt klassiska stopp där vi alltid går på toa och sedan avslut med mer rödvin på en annan pub. Under kvällen avhandlades allt från klasskompisar till kärleksliv...mycket intressanta diskussioner med andra ord ;)

Igår fick jag vad min kompis J skulle kalla för en av mina tics. Köpte ett par skor som jag egentligen inte alls hade tänkt att köpa från början...de var iofs på rea, men ändå...nåväl...nu får jag väl helt enkelt se till att använda dem också.
Egentligen var jag på jakt efter ett par stövlar med kom därifrån med ett par vanliga skor. Det var som när jag skulle köpa en kalender och lämnade affären med ett pussel. Mycket mysko.

Lunch nu kanske?

over and out

Tillvaron är ett aber!

Varför kan aldrig något gå smidigt? Det ska bli kul att åka hem i jul, men det är inte så kul att göra det när man vet vilket tjafs som också väntar. På grund av en enda person kan vi inte längre fira jul som vi gjort under hela min uppväxt. Att en enda person kan styra så många. Det är ta mig f-n helt sanslöst. Det yttersta beviset har kommit i år ; mormor och morfar väljer att åka bort över juldagen och annandagen. När de som är äldst i släkten ger upp säger det en hel del måste jag säga. Suck.

Praktikeländet går inte heller framåt. Men förhoppningsvis kommer det också att ordna upp sig. Som det ser ut nu så blir det två eller tre veckor på Östnytt i Norrköping och resterande veckor på någon annan redaktion.

Vad det gäller Danmark så tror jag faktiskt jag insett att det inte är så lång tid kvar. Fick i dagarna veta var jag ska bo, ser ut att vara nära och bra till skolan, det uppskattas.
Men så satans mycket att fixa med innan jag ska dra och jag vet att det kommer vara värt det, men just nu känns det mest jobbigt måste jag säga; adresser som ska ändras, telefonen som ska sägas upp....försäkringar...
Men snart är jag ju i det danska gemytet, i en storstad, med massa nytt folk, faktiskt mitt livs hittills största äventyr! det ni...
Men visst, klart jag börjar bli lite nervös också...

Jag har klippt mig idag, grymt nöjd måste jag säga...

over and out

En dyrköpt erfarenhet

125 kronor. Det är var mitt misstag med mobilabonnemanget kostade mig. Och det är bara för att jag är en sådan storsint människa som tycker om att bjuda på mig själv som jag delger er vanlig människor detta. Inte för att någon ska komma och säga något i stil med; va vad det jag sa, eller det var väl idiotiskt gjort.
Nu har jag iallafall skickat tillbaka eländet och hoppas jag slipper ha någon mer kontakt med dem.

Jul snart även om det verkligen inte känns så. I måndags var jag, A och K på julkonsert på slottet, mycket nice. I morse var jag extremt hurtig och satte klockan på sju för att titta på lucia på tv. Så mysigt så.
Ikväll ska jag skriva julkorten, jag är onekligen på g inför julen med andra ord.

Om en vecka bär det av till gamla kära Nässjö. Känslorna inför det är onekligen blandade måste jag säga. Ska bli kul att träffa folk och släkt, men samtidigt lite rädd att det kan bli lite för mycket av det goda. Vi får väl se, ska göra mitt bästa för att gå in i det hela med positiv inställning iallafall.

Over and out

En dyrköpt erfarenhet

125 kronor. Det är var mitt misstag med mobilabonnemanget kostade mig. Och det är bara för att jag är en sådan storsint människa som tycker om att bjuda på mig själv som jag delger er vanlig människor detta. Inte för att någon ska komma och säga något i stil med; va vad det jag sa, eller det var väl idiotiskt gjort.
Nu har jag iallafall skickat tillbaka eländet och hoppas jag slipper ha någon mer kontakt med dem.

Jul snart även om det verkligen inte känns så. I måndags var jag, A och K på julkonsert på slottet, mycket nice. I morse var jag extremt hurtig och satte klockan på sju för att titta på lucia på tv. Så mysigt så.
Ikväll ska jag skriva julkorten, jag är onekligen på g inför julen med andra ord.

Om en vecka bär det av till gamla kära Nässjö. Känslorna inför det är onekligen blandade måste jag säga. Ska bli kul att träffa folk och släkt, men samtidigt lite rädd att det kan bli lite för mycket av det goda. Vi får väl se, ska göra mitt bästa för att gå in i det hela med positiv inställning iallafall.

Nej, om jag kanske skulle ta och göra det jag borde. Typ redigera lite.

En dyrköpt erfarenhet

125 kronor. Det är var mitt misstag med mobilabonnemanget kostade mig. Och det är bara för att jag är en sådan storsint människa som tycker om att bjuda på mig själv som jag delger er vanlig människor detta. Inte för att någon ska komma och säga något i stil med; va vad det jag sa, eller det var väl idiotiskt gjort.
Nu har jag iallafall skickat tillbaka eländet och hoppas jag slipper ha någon mer kontakt med dem.

Jul snart även om det verkligen inte känns så. I måndags var jag, A och K på julkonsert på slottet, mycket nice. I morse var jag extremt hurtig och satte klockan på sju för att titta på lucia på tv. Så mysigt så.
Ikväll ska jag skriva julkorten, jag är onekligen på g inför julen med andra ord.

Om en vecka bär det av till gamla kära Nässjö. Känslorna inför det är onekligen blandade måste jag säga. Ska bli kul att träffa folk och släkt, men samtidigt lite rädd att det kan bli lite för mycket av det goda. Vi får väl se, ska göra mitt bästa för att gå in i det hela med positiv inställning iallafall.

Nej, om jag kanske skulle ta och göra det jag borde. Typ redigera lite.

Ny mobil utan mobil eller hur man bloggar en plan utan att skriva något alls

Just nu bloggar jag en plan i väntan på att fågeln ska sjunga. Kommer fågeln ens att sjunga ikväll? det är det ingen som vet. I torsdags var det helt klart ett antiklimax. Då var det inte heller planerat att vi skulle vara uppe, men det blev så. Mycket intressant.
Dagens i-landsproblem är helt enkelt att lägga upp en plan för hur vi ska hinna med att äta allt som vi ska äta. Det är det vi ska ha planen till. Ja.

Torsdagen var för övrigt ingen bra dag. Blev lurad på Maxi när jag i min enfald trodde att det enda jag skulle göra där var att handla. Gick ut därifrån efter att ha blivit övertygad om att byta mobilabonnemang och få med mig en telefon på köpet. Synd bara att de hade "sålt slut" på telefonerna så att jag gick därifrån endast med mig gamla telefon och en känsla av att ha blivit lurad.
På måndag ska jag ringa och försöka dra mig ur eländet.
Mötte min goda vän E vid tåget och på kvällen trodde vi i vår enfald att vi skulle ha en av våra ritualer nämligen att dricka te oh äta popcorn. Där kunde historien (och kvällen) också slutat lyckligt om jag inte bränt popcornen hysteriskt mycket i micron och satt igång brandlarmet i hela huset. Det var tredje brandlarmet på en månad. Men första gången jag satte igång det. Alltid något.
Nu är jag lite lätt impopulär i korridoren och idag kände jag mig tvingad att sanera den otroligt äckliga micron.

Fredagen gick i hysterins tecken. För lite sömn gjorde säkert sitt, men även sällskapet. En hel dag med J är inte bra i längden, men väldigt trevligt. Dagen avslutades med tacobuffé och om möjligt ännu mer hysteriska diskussioner med utvalda människor från klassen.
På sjukan var det mycket folk, vissa mer onyktra än andra.

Idag har jag fixat nästan alla julklappar samt köpt julkort. Snart är jag i fas med mig själv :)

Men frågan kvarstår dock; kommer de lyckas trycka upp raketen i natt eller blir det ännu ett antiklimax för herr fågel?

over and out

----
01:37
En timme och tio minuter kvar.
Nu är datorn rensad och strukturerad och vi försöker som bäst hitta på något annat att förgylla tiden med. Frågan vi har ställt oss upprepade gånger ikväll är om, jag säger om, det är samma personer som blir intervjuade som i torsdags. Vid raketen alltså. Är det samma personers ledsna och besvikna uppsyner vi kommer få se och kommer de isåfall säga samma saker igen? är de ens på plats igen? kanske kör de bara inslaget från i torsdags??
Spännande, onekligen...

Nu ska vi iallafall dricka te, rödvin och ?? Jäger?! (för den finns det inget streck på)

Vad ska du göra??

följ den spännande fortsättningen hos http://angelmedhorn.blogg.se

---
02:08

Nu är det SPÄNNANDE!!!
Sannolikheten för att det faktiskt blir en uppskjutning har nu stigit till 70 procent!! det är fantastiskt!

Jag tror på honom, herr fågel, jag tror på honom, vi har dessutom lyckönskat via Aftonbladet OCH hittat Nasas sida med direktblogg från astronauterna. Teet är upphällt, kakan hämtad och allt är förberett.

Kan det bli bättre än såhär en lördagkväll, nej jag tror faktiskt inte det.

De sista skälvande minuterna ägnar vi åt att kartlägga herr fågel och hans liv, allt för att kunna skicka en fullständig utredning till Nasa sen och hoppas på jobb.
 fortsättning följer....

---
02:27

Tjugo minuter kvar. Klockorna är ställda, vi är klara, på SVT leker de med rymdleksaker.

Jag tror på detta, absolut. Blir det inte nu blir det aldrig, då tycker jag synd om främst mig själv , men även till viss del om Fågeln...

Nu håller vi tummarna för vädret i Florida och att de lyckas pricka molnluckan.

Ett slut och en helt ny början

Det börjar närma sig nu. Mindre än två månader till det bär av. Det innebär också att flera saker får ett avslut inom den närmsta tiden. På tisdag kväll går Kristyr (tillfälligt) i graven. Sorgligt men sant, jag har också börjat dra mig ur diverse åtaganden jag har, eller iallafall lägga dem på is ett halvår.
Sakta men säkert kommer jag allt närmre dagen för avresa. Dagen då det bär av söderut. Än är jag inte nervös men hinner väl bli. Innan dess ska mycket ha gjorts, bland annat packat, fixat massa papper och firat diverse högtider. Långt dit men samtidigt så väntar äventyret strax runt hörnet.

Klassfest i fredags. Mycket kul med hysteriska diskussioner och lekar. Jag gillar klassen och kommer sakna den i vår. Men jag kommer ju tillbaka :)
Malmö/Lund/Köpenhamn avverkades i helgen. Kul att träffa kusiner som jag inte sett på ett år och äta god mat. Blev en väldigt intensiv och händelserik helg.
Några saker som kan nämnas är när jag och C diskuterar livet över rödvin, att bo på hotell (underbart med hotellfrukost!!), julmarknaden på Tivoli i Köpenhamn....

Tv-kursen avslutades i fredags och igår började tidningsredigeringen. Tror det kan bli kul faktiskt. Imorgon är det julbord och på torsdag kommer E. Det var längesedan vi sågs, lär bli hysteriskt...men så kul ;)

over and out