Om du saknar mig inatt kan du titta upp mot stjärnorna så att vi har nått gemensamt...

Julen är slut och sista omgången av släkt utkastad. Känns skönt. Jag älskar dem men ibland blir det lite för bra. Fick det mesta jag önskat mig, så inget att klaga på där heller. Däremot tänker jag nog investera i en ny mobil i januari. Någon som har några tips?
Sjukdomen har nästan gett med sig helt och jag går mest runt och har rethosta nu, härligt. Men bättre det än att ligga däckad.

Har även hunnit med att jobba lite; alltså hetsa med bland annat j. Sånt piggar alltid upp. Har fått inse mina begränsningar och acceptera att jag inte hinner träffa alla jag trodde jag skulle hinna träffa, men sånt är livet.

Trots att det är något att göra hela tiden så flyter det ändå på bra nu. Imorgon bär det av till Stockholm för att fira nyår. Spontant och oplanerat, men tack vare sällskapet och whiskeyn kommer det bli succé :)

Kärlek till er alla.


Underbar avsaknad av tajming

Julaftons kväll...dagen spenderades hos mormor och morfar med traditionellt julbord, Kalle, spel och paket. I år är jag verkligen inte alls entusiastisk inför julen. Mycket beror nog på att någon uppenbarligen hatar mig eftersom denna någon bestämt sig för att jag ska bli sjuk just nu. Okej, det är aldrig lägligt att bli sjuk, men snälla..just över julen är om möjligt ännu mer olägligt.
Vill ju kunna träffa alla, många lär jag inte se på jag vet inte hur länge sen....*morrar högt och ljudligt*

Så med mindre än fyra timmar kvar av 2007 års julafton står frustration, halsont och allmän aggression som spön i backen.

over and out

O Helga Natt

Dagen före dopparedagen. Sitter med datorn i knät i soffan, dricker te, tittar på granen och lyssnar på julmusik. Om en och en halv timme dundrar hela tjocka släkten in och då lär det bli liv och rörelse kan man säga...

Igår var jag på den numera traditionella julfesten. Mycket roligt att träffa folk igen. Lagom mycket hysteri och som alltid väldigt hög ljudnivå när vi ses.
Vad annat? tja, julklappar inslagna, julmaten tydligen förberedd och det enda som saknas är den beryktade julstämningen. Men det var rätt längesedan jag hade en sådan måste jag säga.

I jul önskar jag mig lite distans till saker och ting, att saker och ting blir bättre samt att min hals går tillbaka till att vara normal.

En riktigt god jul!

kärlek vänner.


Distans

Så länge jag inte är här har jag distans till allt. Eller så länge jag inte är där de komplicerade relationerna är går det an. Men vid sådana här tillfällen; när alla tar sig till samma plats under en viss tid blir det genast svårare att hålla distansen.

Kanske handlar det om en väldigt grundläggande instinkt; nämligen att fly från problemet istället för att ta itu med det. Och visst är det smidigt, befinner man sig inte i samma stad som problemet eller på en plats som är förknippad med jobbiga minnen blir allt enklare.

Min teori är dock att allt förr eller senare hinner ikapp en. Hur snabbt man än springer, hur hårt man än blundar och hur envist man än vägrar se det uppenbara så måste man förr eller senare möta det. Gör man inte det riskerar man att det tar sig andra uttryck; kanske genom aggressioner mot någon som inte förtjänar det eller att man helt enkelt går runt och mår dåligt.

Den här julen ska jag verkligen försöka. Men tyvärr handlar det inte bara om att jag försöker.

over and out


Lugnet före stormen

Julmusik på radion, en kopp te och frostklädda träd utanför fönstret. Såhär fem dagar innan julafton börjar jag nästan få lite julstämning.
När jag drog upp persiennerna i morse kunde jag till min glädje konstatera att vintern kommit till Kalmar. Lite tråkigt att behöva lämna stan då, men å andra sidan skönt med eftersom den senaste tiden bara inneburit ångest och stress över c-uppsatsen.
Igår, efter sista handledningen, tog vi beslutet att det får bära eller brista. Visst blir det lite jobb under jullovet, men inte alls lika mycket som jag fruktat. Går det så går det och gör det inte det så får vi ta det efter seminariet i januari.

Igår var även sista mötet med folket i Radioprojektet inför jul. Kändes bra och välbehövligt. Tror att vi alla är mer taggade och har mer koll på läget nu. Bland annat så fördelade vi de olika stationerna som ska ringas och bearbetas. På min lott föll Kronoberg och Kristianstad; två stationer som köpt inslag förra året från Radioprojektet, förhoppningsvis är de lika positivt inställda i år. Men det visar sig i januari.

Sa jag att jag landat i Nässjö för julen? Ska drälla runt en dryg vecka här innan det blir Stockholm över nyår. Blir najs. Men innan dess är det mycket som ska göras; bland annat den klassiska julfesten på lördag, släktorgie den 23:e och kalkon på annandagen. Kanske även utgång på juldagen. Vi får väl se vad som händer.

Nu ska jag njuta av att vara ensam hemma och så småningom gå till mormor och morfar och bli bjuden på lunch. Det är äkta lyx.

over and out.

Det här med att umgås

Nu är (tack gode gud!) den låååååååånga c-uppsatsperioden slut. Det har inneburit mycket fritt arbete och att man sällan träffar någon annan än den man skriver med och möjligtvis en eller två till. De naturliga tillfällena till att prata med andra i samband med föreläsningar försvinner.

De senaste veckorna har jag kunnat notera en konsekvens av detta. Man tar efter varandras beteenden och uttryck. Störst påverkan har min mest lokalpatriotiska vän. Hon har gett oss alla smeknamn som vi till en början inte var så sugna på att förlika oss med, men vad har hänt om inte det att jag och A sitter och använder hennes smeknamn på varandra när hon inte ens är med!
Att ordet frodigt har börjat användas lite för mycket är ett annat mycket tydligt exempel. Men jag gillar det, tror jag iallafall :)

Man skulle kanske rentav kunna säga att vi har en egen liten diskurs....(gud vad jag är skadad av att skriva uppsats! jag måste skaffa mig ett liv igen...)

over and out

Nu orkar jag inte mer

Låt gå för ogenomtänkta och inkonsekventa kodscheman, viktiga tidningar som kasserats, böcker som inte finns och teoriavsnitt som uppenbarligen är åt skogen. Allt detta har varit min vardag den senaste tiden.
C-uppsatsen hänger som ett ständigt orosmoln över mig och verkar leva efter devisen ett mikroskopiskt steg framåt, fem gigantiska bakåt.

Men när vi i torsdags kväll sitter i skolan mellan nio på morgonen och halv åtta på kvällen bara för att dagen efter inse att allt som vi gjort föregående dag är borta! Tio timmars arbete har försvunnit rätt ut i tomma intet i cyberspace.
På något konstigt sätt är jag inte förvånad över att det händer, men ändå blir jag uppgiven, trött och less på hela skiten. Det känns bara så tröstlöst att verkligen jobba med det och gå in för det och ändå inte komma någonstans.

När vi inledde arbetet var planen att vara i stort sett klara innan jul för att kunna vara lediga. Det lyckades inte. Nu kommer vi lik förbannat behöva jobba med skiten i jul!

Känner mig trött, utarbetad och helt j-vla likgiltig till skiten snart.

over and out

Det sista dvärgskriket

Imorgon går en epok i graven. Sorgligt men sant så är det Kristyrs sista sändning. Anledningen är att nästa termin är sista terminen och då kommer jag och min vapendragare Karut befinna oss på olika platser i landet de sista tio veckorna av utbildningen.

Jag ser tillbaka på Kristyr som något som förgyllt mitt liv något oerhört. Det har varit hysteri i kubik, tekniska missar, oväntade inslag och ibland helt improviserade program men alltid otroligt roligt.
Vi har jagat dvärgar, testat snus, ålat i sand, sprängt bomber, gympat i studion, delat ut dvärgskrik, läst harlequin, trakasserat gäster och mycket mycket mer....

Det har varit roligt, lärorikt och helt enkelt underbart. Men nu är det slut.

Lyssna imorgon på
www.shore.hik.se klockan 19.00

over and out

Luftslottet som sprängdes

Två veckor till julafton idag och som vanligt känns det väldigt märkligt. Vädermässigt skulle vi lika gärna kunna befinna oss i oktober eller början av november. Det här är nog första vintern jag kommit en bit in i december utan att behöva ta fram varken vinterjacka eller vinterskor. Visst är det härligt med samma klimat året runt?!

(klimatfrågan är för övrigt ett bra exempel på vad Denis McQuail skulle kalla för en key event, och ja, jag är skadad av uppstsasen....)

Man kan lugnt säga att jag längtar till nästa onsdag när jag ska sätta mig på tåget norrut. Då är förhoppningsvis större delen av uppsatsen klar och jag kan faktiskt ta julledigt. För som det är nu så har jag inget liv, eller jo, om definitionen av att ha ett liv innebär att man typ bor i skolan.
Men det är ju för en begränsad tid som tur är....de få timmar jag spenderar hemma försöker jag hinna med diverse saker som exempelvis tvätta, skriva julkort, höra av mig till folk, städa....

over and out

En olycka händer så lätt

Dagen började bra. I min enfald skulle jag skapa lite julstämning och tända ett ljus i morse. Blev lite ivrig och tog i för hårt när jag skulle tända tändstickan, tändstickan gick av och flög iväg och landade i sängen. Panik utbröt. Tillbringade säkert en kvart framstupa i sängen för att undersöka täcke, lakan, madrass för att se så att inget låg och pyrde. Men kunde snart se att så inte var fallet. Och rummet stod faktiskt kvar när jag kom hem på kvällen.
Jag blir så trött på mig själv.

För övrigt tänker, andas och lever jag genom den förtjusande (läs förbannade) c-uppsatsen....

over and out

Two weeks and counting...

Varför känns det som att det alltid går två motgångar på en framgång?
Jag är så trött på att det ska vara så svårt hela j-vla tiden...allt från uppsatsen till relationer med andra människor. Suck.

För övrigt har jag idag accepterat ett erbjudande jag aldrig trodde jag skulle acceptera. Herregud. Antingen blir det katastrof med stort K eller så går det bra. Den som lever får se antar jag.

Jag förstår inte hur det plötsligt gick från att kännas som en evighet till jul till att ha smärre panik över att det bara är två veckor kvar tills jag ska åka hem. Hur ska vi hinna?! men ingen panik...andas djupt bara....
Sen blir det gamla kära Nässjö i några veckor. En jul som troligtvis kommer bli väldigt intressant i vanlig ordning.

over and out

Kom ihåg mig

Det var kärlek, ren och skär kärlek. Lasse var i högform, arrangemanget lyfte de nya låtarna otroligt mycket. Men efter över två timmar, två inklappningar och ett spontant framförande av Solen i ögonen så var det tyvärr slut.
Men om du ens gillar Lars Winnerbäck lite så borde du se honom, det är ett som är säkert.

Helgen i övrigt har varit hård och intensiv med mycket alkhol, mys, kärlek och skratt.

Och det är bara lite drygt två veckor kvar tills det är dags att åka hem och fira jul, tiden rinner iväg och det är mycket som ska hinnas innan dess. Men jag tror faktiskt det blir bra.

För att vinna måste man våga satsa.

kärlek.

Jag har ett harem

Ja, det är sant! jag har hela fyra män i mitt harem. Men vi ska ta det från början. Jag annonserade ut mitt behov av ett harem i radio. Sen fick jag intresseanmälningar. De lät ungefär såhär....

Person 1: "Du anar inte hur länge jag väntat på detta! "

Person 2: "Ska du eller jag vara lättklädda? "

Person 3: "Jag har alltid varit med i ditt harem".

Person 4: "När jag ville så var inte du intresserad, men vad vill du egentligen ha ut av ett harem??"

Jag har ett harem. Nu kan jag dö lycklig.

over and out