Ekonomisk ångest

Jag har gjort av med alldeles för mycket pengar i helgen upptäckte jag när jag gick in och kollade mitt saldo. Förvisso har jag köpt sånt jag vill ha (och till största delen behöver), men ändå...

Ikväll Kristyr och imorgon drar jag till Nässjö för en fullspäckad helg. Just nu är min tröst att biljetterna redan är betalda och att jag kan leva på mina föräldrar i helgen...

over and out

Och plötsligt dök det upp femton mattläggare...

Jag åkte till Malmö. Det var helt rätt beslut, det blev en helg med mys, shopping, fest och prat. Najs najs!

Fredag
Tillbringade förmiddagen hos Anna för en välbehövlig uppdatering på vad som hänt sen sist och det var inte så lite eftersom vi inte setts på typ över ett år...
Gjorde stan med Julia och införskaffade Karl-Oskar, en mycket söt vattenpipa. Men sötast av allt var nog ändå hans lilla väska, helt kär i den!
Snabbt hem för att göra oss snyggare och laga mat samt invänta Annies ankomst. Sedan blev det god mat och skratt som följdes av invigning av Karl-Oskar och sånger. Vi hade lite för trevligt och var tvugna att springa till tåget. Trodde aldrig vi skulle hinna; men det gjorde vi :)

På väg till nationen i Lund tog vi en nödvändig paus för dricka och annan hets. Att gå på nation var en upplevelse i form av trångt dansgolv och massa schlager, men kul var det.
På ömma fötter stapplade vi sedan till bussen som kör ifrån oss! helt sanslöst. Som tur var gick det en i halvtimmen men det var ingen rolig halvtimme att vänta...

Lördag
Efter en sovmorgon begav vi oss mot Köpenhamn. Väl där blev det shopping, mys med pizza och öl i solen samt hets kring alkoholinköp.
Åt en otroligt god middag på Samos, en restaurang jag verkligen kan rekommendera. Trevlig stämning och så fick vi gratis konjak när vi besvärade oss med att flytta en liten bit. Sånt gillas :) Så det blev förrätt med tillhörande champagne, huvudrätt och rödvin, efterrätt och portvin....gott var det och mätta blev vi.

På väg tillbaka till stationen gick vi spontant in på en pub och beställde varsin otroligt god drink. Plötsligt ramlar det in femton mattläggare från Umeå som visar sig vara i Köpenhamn på kurs. Följande halvtimme stod vi i centrum för allas uppmärksamhet kan man säga...mycket hysteriskt.
Efter ett kortare besök på en kareokebar begav vi oss tillbaka till Sverige.

Söndag
Hetsköpte fler skor innan jag lämnade Arlöv bakom mig för denna gång. Fikade med Catharina och tog igen en hel del som hänt sen sist.
Sen var det bara en lång tågresa hem kvar...

Helgen var mycket lyckad och att återse Köpenhamn igen var stor lycka. Massa minnen som kom tillbaka och mycket nostalgi.
Jag skulle lätt kunna tänka mig att jobba där!

---------

Mycket som rör på sig nu och jag håller bara tummarna för att det fortsätter gå åt rätt håll...mer om det framöver...

over and out

Höst på min planet

Dagarna blir kallare och luften är hög och klar. Löven på träden har för längesedan bytt färg och ligger snart på marken. Snart är det november. Hur gick det till? nyss var det ju sommar känns det som.
Hösten här vid kusten är underbar.
Jag älskar att promenera vid havet oavsett om det ligger stilla och solen skiner eller om sundet är insvept i en grå dimma och vinden sliter i mig.

Just nu sliter vi med uppsatsen. Att skriva en uppsats utan handledare är inte enkelt. Visst kommer vi få en handledare, men det hjälper ju inte när vi inte har någon nu när vi håller på med teorier, metoder och att lägga upp hela uppsatsen. Jag blir så trött på den här skolan.

På fredag får jag veta hur det har gått. Jag håller tummarna.

På torsdag åker jag igen. Det blir skönt.

over and out


Får jag vara tillfällig gäst i ditt liv?

Jag var ute, det var sådär. Det blir ju aldrig som man tänkt sig. Som vanligt var förfesten bättre än "festen".

Varför hör du av dig? varför är jag så svag?

Jag vet inte vad jag håller på med. Kanske blir det bättre. Sen. Kanske inte; vad vet jag.

Tills dess försöker jag mest göra det jag ska och hålla mig ovanför ytan.

over and out


"Sedan skapade Gud mannen och alla andra ryggradslösa djur"

Jag hade glömt hur fullständigt underhållande och oväntad en föreställning med Gardell är. Jag, Lena och Evelina hamnade på första bänk och fick två synnerligen underhållande timmar iförda varsin regnponcho eftersom han hade vänligheten att dela ut dem i förebyggande syfte...något som senare visade sig vara ett bra drag då han med jämna mellanrum slängde vatten på publiken. Hysteri.

Efter det var vi ute och tog en öl och råkar hamna i diskussion med två medelålders män. Den ene förkunnar glatt att han köpt sex utomlands och verkar tycka att det är HELT OKEJ!!
Det var en lätt obekväm stämning och ett tag trodde jag nästan att han skulle försöka köpa även oss...
Jag blir så förbannad! det är ju inte konstigt att världen inte blir jämställd när det fortfarande finns folk med en enorm dubbelmoral som tycker det är okej att köpa sex utomlands men inte i Sverige. Och som skyller på att de "måste" för de är ute på sjön i fyra veckor. Och inte heller att förglömma; eftersom de är män så har de ju mycket starkare könsdrift än kvinnor! stackars små oskyldiga män...
Ett annat "höjdarargument" var: "jag har inte sex med fjortonåringar i Indien (men vad storsint av dig!) men i Tyskland där är det mogna kvinnor som är med på det"

Gaaaaah!

För att toppa detta så är det temakväll på Kåren imorgon. Temat är Corehouse Manison; killar uppmuntras komma klädda i morgonrockar och tjejer i korsetter.
Någon som vill gå?!

over and out


I actually think that today is a good day...

Vilken dag! vilket osannolikt flyt!

* intervju för radioprojektet - kändes som att det gick bra
* hjälpa pappa med intervjuer - kändes också bra
* Kristyr - total hysteri om inte annat
* jag behöver inte göra om uppsatsanalyserna. för jag är så JÄVLA BRA!
* och sist men inte minst...DET VERKAR SOM ATT JAG HAR KLARAT TENTAN!!!

Den sista punkten kan jag verkligen inte få in i mitt huvud. Kommer inte tro på det förrän jag har tentan (eller betyget på den) i min hand. Men om det stämmer är det ju fantastiskt underbart och en stor sten lyfts från mina axlar.

Jag är så jävla bra. Och alla som inte har vett att uppskatta mig....tja...det är faktiskt deras förlust.

over and out...

I helgen ska detta firas!!

Prag är underbart, verkligheten suger

Trots avsaknad av planering, försenade tåg och några mindre bra val så blev det ändå precis så bra som jag trodde det skulle bli!
Pragresna var ren och skär kärlek!
Det blev massa fotande, öldrickande (vad göra om en öl kostar en tia liksom?), sevärdheter och mat...lägg även till bra sällskap, filosofiska samtal och trevliga människor och lyckan är total.

Det är också därför det suger att vara tillbaka i verkligheten igen. Så smidigt att kunna åka iväg från alla måsten och annat. Men det går ju tyvärr inte hur länge som helst.

Endera dagen kommer en uppdatering av resan på resedagboken och bilder, men redan nu bjuder jag på några smakprov på hur det såg ut...

  
    


Snart är det dags för öl, god mat och massa äventyr!

Rummet är fullt med kläder och annat som ska med. Resväskan är än så länge tom, men snart är jag klar och snart är jag på väg till Prag!!!
Ett litet seminarie i skolan imorgon förmiddag och imorgon kväll är jag om allt går som det ska i den tjeckiska huvudstaden. Spännande värre!!
Har fixat det mesta som ska fixas med skolan och kommer förhoppningsvis kunna vara ledig under resan och det är f-n inte illa. Visst finns det alltid saker man kan göra men det är ju en annan historia.

Så...imorgon smäller det =)

over and out

Hur jag söp bort ett örhänge och hittade det igen eller helgen som gick

Det blev inte som det var tänkt, men det blev faktiskt ganska bra ändå. Mer pengar än planerat gick åt, men det är väl sånt som händer antar jag. Pengar har ju faktiskt inget egenvärde utan är ju bara ett sätt ett uppnå andra saker på som exempelvis skor och lycka som min vän K sa till mig.

Vi åkte till Öland för att köpa skor. Givetvis hittade vi inga skor. Istället substitutshoppade jag ett par byxor, en tröja, en mössa samt diverse saker på ikea (bland annat en skrivbordsstol som vi släpade hem på bussen på ett synnerligen hysteriskt sätt)

Efter en god laxmiddag och för en gångs skull måttfullt med vin drog vi till studentpuben. Där stötte X på mig genom att säga att han aldrig minns namn, men mitt kom han ihåg för att jag var så trevlig. Efter att han frågat om jag skulle med ut och röka så flydde jag fältet.
Efter öl, drinkar och whiskey drog vi vidare och hamnade till sist på O´Learys där C som är äldst av oss var den enda som behövde visa leg. Humor.
Där insåg jag även att jag tappat ett örhänge. Panik!! efter letande på golvet i hela baren begav vi oss hetsande tillbaka till studentpuben och lyckades ta oss in trots att de hade stängt i stort sett. Fick till och med vakten att hjälpa oss leta på golvet. Men inget örhänge.
Slagna drog vi hem och vad trillar ut på golvet när jag byter om om inte örhänget? lyckan var gjord igen.

Idag vaknade jag utan ryggont men istället med nackont efter min sk. ergonomiska kudde.

over and out

Om du lämnade mig nu.

Jag försöker verkligen att inte dras med i stressen och pressen. Men det är inte lätt ska gudarna veta. Det är inte lätt när kraven staplas på varandra runt omkring mig och tillvaron snurrar allt snabbare.
För att fånga världen och skapa något som jag tror kallas struktur gör jag ytterligare en lista, ytterligare en planering för när jag ska göra vad och vill på så sätt tro att jag har kontroll över tillvaron. Och att det inte är tillvaron som har kontroll över mig.

Egentligen vet jag ju att allt kommer bli bra. Att jag kommer fixa det. Men det hindrar ju inte att det är svårt att behålla lugnet just nu.
I väntan på "sen" så gör jag allt vad jag kan för att stryka ännu en punkt på min lista över saker jag "måste" göra.

over and out


En relativt lång och aggressiv uppdatering

Jag vill verkligen inte behöva göra den här generaliseringen, men nu går det fan inte längre: Varför är alla män svin?!
Om de inte säger en sak, tänker en annan och gör en tredje så handlar det antingen om att de sätter på någon annan utan att säga något till den sk. flickvännen, slår dem, snor pengar eller helt enkelt skiter i att höra av sig.

När försvann den sk. medmänskligheten och vanligt hederligt hyfs?!
Det må vara jävligt jobbigt att säga den sk. sanningen till någon eller att säga nej, men det är fan ingen ursäkt för att INTE SÄGA NÅGOT ALLS!

Kan någon ge mig en man som motbevisar denna tes?
Och folk undrar varför man är "bitter" och singel...jag säger då det...

------------------

För den som händelsevis undrar hur det var i Göteborg helgen som gick så hänvsiar jag till den utomordentliga bloggen som Polarn skrivit:
http://angelmedhorn.blogg.se

------------------

Idag kom även tanken till mig att vi som nyss var klasskompisar snart är konkurrenter. Lärarna "pitchade" de tre projekt man kan söka till istället för praktiken i vår. Mitt intryck efter den föreläsningen är typ:

Radioläraren: De som valde radioprojeketet förra året fick jobba typ dygnet runt för att få det att gå ihop mot slutet. Och jag tar bara de bästa. Kommer det bara in fem kassa ansökningar lägger jag ner projektet i år.

Tidningsläraren: Ni får en två veckors fotoutbildning, fördjupning i redigering och ska producera ett uppslag i veckan. (underförstått: ingen större stress och press)

TV-läraren: Förra året gick det inte så bra för tv-projektet (lång utläggning om vad som inte var bra) men i år har vi lagt upp det såhär istället (jag har slutat lyssna och funderar på varför man ska välja det om det är så kasst)

Läraren som har hand om praktiken: Ni kommer få jobb. Multimediamänniskor finns det behov av i varje buske. Men jag skulle helst se att inte så många väljer praktik. Det blir så stora seminariegrupper då.

Nu är det alltså dags att göra de taktiska valen. Hej beslutsångest.

---------------

Orka liksom. Men egentligen handlar ju allt om kärlek. Det enda som spelar någon roll.

over and out