Frodiga tider!

Helgen var mycket lyckad. Trots att jag lovat mig själv att dra ner på mina utgifter under helgen med tanke på alla pengar som rullade under vistelsen i Umeå. Men icke! Eftersom jag av naturen är ivrig och inte alls måttfull fann jag mig själv plötsligt betala för en tegelsten av Ulf Lundell samt två cd-skivor när jag egentligen bara skulle ha två plastmuggar. Jag säger då det. Min främsta fundering är varför jag köpte boken?!
Vidare var vi även och köpte kläder; jag skulle TITTA på en vårjacka men KÖPTE en vårjacka samt jeans, mycket dyrare jeans än jag vanligtvis brukar köpa. Men roligt hade vi och det är ju faktiskt huvudsaken.

Nu befinner jag mig på ett hotell i Luleå och sitter och hetsar morgondagen med mig själv. Jag tror att jag har läget under kontroll, men ändå. Det är ju helt klart lite press på att det måste bli bra eftersom det inte är ett alternativ att åka tillbaka och göra om. Nåja, jag får helt enkelt lita till min personliga charm.
Sen bär det av söderut igen efter en övernattning i Umeå och en dag i Stockholm. Härliga intensiva, hetsiga tider!

Kärlek vänner

Mellanlandning

Det är ett väldigt flängande just nu. Känns som att jag bor i en resväska hela tiden. Det är kul men slitsamt med. I onsdags kväll kom jag hem från fem underbart avkopplande dagar i Umeå.
Gjorde typ inte ett skit mer än att njuta av min ledighet och umgås. Härliga tider. Så borde det alltid vara. Tisdag och onsdag spenderade jag förvisso på en intressant konferens om hur journalistiken ska bli mer jämställd, det var många intressanta föreläsare och journalister. Mest hysteriskt var när jag lyckades hamna bredvid chefredaktören för VK (A förstår varför...) under lunchen.

Jag blir alltid upplyft, men samtidigt väldigt upprörd efter sådana här saker. Extremt upprörd över att vi år 2008 ens behöver diskutera och argumentera för att det ska in fler kvinnor i tidningar, radio och tv. Helt sanslöst. Och väldigt mycket sitter i väggarna och är svårt att ändra på.
Men förhoppningsvis bidrar det generationsskifte som är på gång till att det blir bättre. Men jag är inte helt säker tyvärr.

Nu har jag hetsat fram och tillbaka de två dagar jag varit hemma. I helgen kommer Al och på måndag bär det av till Norrland igen. Den gången är det för att göra ett inslag för Meny i P1 om en gårdsbutik. Ska bli kul men samtidigt nervöst eftersom jag är själv och så långt bort att det helt enkelt inte får bli fel. Åka tillbaka och göra om funkar liksom inte.

kärlek vänner

Vackra pojkar vackra män

Snart är ytterligare en vecka slut och som vanligt vet jag inte riktigt hur det gick till. Det är mycket som rör på sig nu; både i Radioprojektet och i livet i övrigt. Härliga tider mestadels faktiskt.

Kommande tre veckor blir intensiva men förhoppningsvis roliga. Det blir konferens, inspelning på gårdsbutik långt uppe i Norrland, besök och slutligen en vecka på Gotland. Mycket jobb men kul att se sig om lite med. Och sen...sen är det typ bara tre veckor kvar till examen, New York och lite ledighet =) och eftersom jag vet att ni alla undrar hur det går för oss med planeringen av resan så kan jag berätta att flyget är bokat och snart även hotellet. Det största "problemet" just nu är hur vi ska kunna göra av med så mycket pengar som möjligt för att inte behöva skatta bort mycket ;) dagens i-landsproblem om man säger så....

Nu sova och samla krafter inför morgondagen och helgen.

Tack för att ni finns (ni vet vilka ni är) och pallar med mina neurotiska ryck.

Kärlek

Förväntan

Hem åker man inte för att vila upp sig för jag är sällan så sliten som efter en helg i Nässjö. Men det är ju lite charmigt med på ett sätt. Helgen var iallafall najs och troligtvis sista gången jag åkte hem innan sommaren.

Radioprojektet rullar på för fullt och i fredags blev det klart att jag och E ska göra en av de mest omfattande produktionerna, så vi lär ha att göra. Dessutom ska jag ju till Norrland två gånger på två veckor och hinna med att få lite besök också.
Någonstans emellan allt ska jag försöka fundera på sommaren, hösten och resten av livet. Många tankar kring vad jag vill göra, men även tankar kring vad jag absolut inte vill göra. Mycket ska hända innan dess, men tiden kommer rusa till åttonde juni då vi drar till New York och sedan är det faktiskt slut på riktigt. Märkligt.

kärlek vänner

Vissa klarar sig utan extas

Som en kväll man inte vill ska ta slut. Som ett ögonblick man vill spara för evigt. Jag borde verkligen sova istället för att sitta här, men saker och ting håller mig vaken, kvar, uppe....och det är trevligt, väldigt trevligt. Och det dröjer inte länge förrän det är på riktigt heller.

Idag har jag och E gjort trippen Växjö-Ronneby-Karlskron-Emmaboda-Kalmar. Inte frodigt någonstans men väldigt produktiv dag.
Imorgon ska vi redigera HMIS och jag ska försöka smita från skolan tidigt för att hinna med fika och tåg.

Kärlek vänner

Tack för att ni finns

Tänk så lite det krävs för att få ny energi och orka lite till. Ibland finns lösningen närmare än man tror och allt som krävs är miljöombyte och andra människor.

Veckan som gick var ganska tuff och nu hoppas jag på att den som kommer blir lättare.

Kärlek vänner

Two months and counting...

Jiiiiiha! denna vecka är snart slut (något jag aldrig trodde skulle hända) och det är exakt två månader till jag tar examen =)
Så mina vänner...vid den här tiden om två månader är vi ute och gör Kalmar en sista gång för att fira att tre år är över. Sen är jag en fri människa igen och kan göra precis vad jag känner för; skrämmande men också väldigt häftigt. 

Kalmar kommer för alltid ha en speciell plats i mitt hjärta, jag har ju trots allt bott här i snart två och ett halvt år. Och hade det inte varit för den där dagen för snart tre år sedan när jag åkte hit på vinst och förlust och faktiskt blev antagen hade jag aldrig lärt känna de människorna jag nu umgås med, aldrig drivit Kristyr, aldrig åkt till Danmark som utbytesstudent, aldrig dansat på bordet på Sjösjukan, aldrig hittat mitt smultronställe vid havet....

kärlek vänner

Jag vet något du inte vet

Jag är en sån som vet. En sån som folk berättar saker för. Känns det som iallafall. Sen finns det säkert mycket jag inte vet också. Det är rätt roligt och framför allt smickrande att vara det. Oftast iallafall. Men ibland kommer man till en punkt då det är mer jobbigt än roligt; när man måste börja tänka på vem som vet och och vem som inte vet, börja tänka sig för noga för att inte råka avslöja någon annans hemlighet. Det är inte så lätt alla gånger.

Och när förtroendena och hemligheterna blir för många måste man ventilera. Jag skulle aldrig någonsin bryta ett förtroende om en vän inte befann sig i direkt livsfara, det anser jag vara en självskriven grundregel i en vänskapsrelation. Personen i fråga ska själv få bestämma vem som vet vad.
Frågan är ju bara om det anses vara att bryta ett förtroende att ventilera med någon som inte umgås i samma kretsar som personen i fråga? eller är det också att bryta ett löfte?

Svårt det där...nu ska jag iallafall ha en lugn och förhoppningsvis avslappnande helg...

kärlek vänner

Dårskap och bensinspill

Jag håller på att bli galen. På riktigt. Idag är det onsdag och varje dag har hittills inneburit ett nytt/problem/strul/oväntad vändning. Vete fan om jag ska våga gå upp imorgon eller inte...

I dag har vi gjort Ålem. Har varit en riktigt trevlig och spontan dag där vi blivit väldigt väl bemötta av folk som vi bara hoppat på, sånt är alltid kul. Roligast var när vi återupplevde våra egna fritidsminnen på den äldsta byskolan i trä. Till Ålem for vi i en hyrbil, mycket hysteri och många oväntade motorstopp kan man säga. Toppen nåddes när vi skulle lämna tillbaka bilen och inte har förstått att vi förväntas tanka. Panik utbröt då vi inte vill visa oss dumma och okunniga. Men som de rättrådiga kvinnor vi är så slog vi raskt upp vilken typ av bensin som bilen föredrog och lyckades till slut också få upp tanklocket. Att det sedan hamnade en del bensin utanför får ses som en mindre petitess...

Nu håller vi tummarna för att allt löser sig till det bästa...

Kärlek vänner

---------
22.09

okej. Nu är det dags att tagga ner, på riktigt. Vart tog den där klädsamma tålmodigheten vägen? har jag ens ägt en sådan?

herregud

Tillbaka

Bloggen har legat nere, jag har legat nere men konstigt nog har tillvaron rullat på som vanligt. I söndags lämnade Karut mig så för praktiken och det är inte utan att det känns tomt i Kalmar och skolan utan alla som är iväg. Men men...

Igår kom för övrigt äntligen dagen då det var dags att dra igång med Radioprojektet på allvar. Från och med nu (om vi klarar videokursen vill säga...) har vi "bara" det att fokusera på. Det kommer bli mycket att göra men skönt att inte ha hundra oavslutade saker i huvudet iallafall.
Än så länge har jag hittat en gårdsbutik som jag nog ska besöka för Menys räkning och imorgon bär det av till metropolen Ålem för att göra ett pilotavsnitt på E22:an.
Vi har redan sålt grejer för en summa som jag är mer än nöjd med så det ser bra ut måste jag säga.

Sommarjobbskarusellen slutade med fem veckor på P4 Jönköping, något jag är väldigt nöjd med och stolt över. Förhoppningsvis blir det även lite SMT i augusti innan den otäcka verkligheten väntar efter sommaren.

Nu håller jag bara tummarna för att flytet håller i sig på alla plan.

Kärlek vänner