Hur jag brände de flesta av mina broar på en timme

Jag borde ha följt min första instinkt när jag vaknade i morse; att inte kliva ur sängen...för jag tror inte att något bra har kommit ur denna dag såhär långt. Jo, vi blev klara med tv-programmet och det gick väldigt smärtfritt; det måste vara något bra. Men annars har det bara gått fel.

Allt började med att X2000 var försenat så att jag missade min anslutning i Alvesta. Satt en och en halv timme och försökte slå ihjäl tiden. Hade visserligen sällskap den första halvtimmen av S, men det var ändå väldigt drygt och väldigt frustrerande...

Äntligen framme i Kalmar åker jag till skolan och tänker passa på att ringa och styra upp mina sommarjobb. Resultat: inom loppet av en timme har jag bränt tre potentiella sommarjobb. Allt på grund av min prioritering att välja fyra veckor i juli framför ett längre sammanhängande vikariat.
Jag visste att det kunde bli såhär, men det gör det inte roligare eller lättare att hantera. Men visst har jag lärt mig något och än är inte loppet helt kört. Jag vet inte, vi får se...

Men som det gamla ordspråket lyder så är det bara att bryta ihop och gå vidare och inse att ingen är oersättlig.

Även om dagen som helhet sög så finns det ändå ljuspunkter som gör att jag pallar.

Kärlek?

Vi som blev kvar

Jag trodde inte det skulle bli såhär. Att jag blev en av de som valde att frivilligt stanna kvar i Kalmar de sista tio veckorna på utbildningen för att ägna sig åt ett av de berömda projekten. Men det blir å andra sidan väldigt sällan som man tänkt sig eller hur?

Jag kan verkligen inte få in i mitt huvud att det snart bara återstår tio veckor av det som en gång var tre år. Tiden har gått så otroligt snabbt och det känns vemodigt nu när större delen av klassen flyttar från stan för att bara komma tillbaka till avslutningen i juni. Visst umgås jag inte med alla, men ändå, det är ju känslan liksom...

Men låt oss nu inte gå ner oss i nostalgi och vemod fullständigt. De sista tio veckorna ska jag satsa på att få ut mesta möjliga av Radioprojektet och bygga på min erfarenheter inför först och främst sommaren. Sommaren ja...hur ska jag göra? vad är smart? vad är mindre smart? vad är direkt korkat?
Just nu har jag jobb i juli. Förhoppningsvis kommer det gå att kombinera med ett annat jobb i juni och kanske ytterligare ett i augusti. Men jag vet ju inte vad jag vill, eller det kanske är ju det jag vet när allt kommer omkring? Tror att man helt enkelt ska satsa på att göra det som känns rätt för hur strategisk man än är så kan man aldrig veta om det var rätt förrän efteråt.

Appropå jobb så har jag idag äntligen tagit tag i mig själv och sökt de jobb som är utannonserade som jag kan tänka mig inför hösten. De är inte många och kanske inte det jag helst av allt vill göra, men någonstans måste man ju börja antar jag.

Imorgon bär det av söderut igen. Sista veckan med "alla". Jag och Karut ska göra mesta möjliga av den veckan. Det handlar alltså om att gå ut för fullt och sen öka. Vi lever ju som bekant bara en gång och snart är det slut på Hannuts och Karuts storhetstid i Kalmar.

kärlek vänner

Lyxproblem

På typiskt svenskt sätt är jag inte säker på om jag borde skriva ett blogginlägg där jag hyllar mig själv och min egen förträfflighet. Det borde jag säkert inte göra, men låt oss för en gångs skull skita att vara så där jantelagsmässiga och bara vältra oss i vår egen storhet. So here we go...

Jag har fått sommarjobb. Och inte bara ett jobb, utan två säkra och två med största sannolikhet. Och eftersom mycket vill ha mer ska jag försöka mig på att kombinera de två säkra, jag har förstått på min omgivning att jag borde tagit tidningsjobbet som innebar tre månader och inte radiojobbet som endast innebar en månad, men som jag säger till folk så är jag mycket nöjd med mitt val och det är trots allt jag och inte dem som ska jobba i sommar.
Så med andra ord; antingen slutar det med att jag endast har fyra veckors jobb på radio eller så slutar det med att jag faktiskt kan kombinera tidning och radio. Den som lever får se.

Men att få jobb på radion kändes som en skön bekräftelse, ibland har jag faktiskt lite flyt med tajmingen =)

Kärlek vänner

Slutet på en era

Kära blogg!

Helgen var frodig. Vad annat kan den bli om man tillbringar den med Karut liksom. Eftersom det inte är värdigt och passande för två ut-ar att dansa med vanliga dödliga på dansgolvet valde vi istället scenen, vidare är det snudd på abnormt frodigt att köpa ett rosa garn för att virka mössa istället för ett något mer måttfullt grått eller svart. För som vi alla vet så är måttfullhet inte en dygd utan en tråkighet.

Ut-arna dricker även whiskey när de är ute, något som verkade imponera på det manliga släktet. Tragiskt nog var de små liven så osäkra i sig själva att de kände sig tvingade att poängtera att de var hetrosexuella. Härliga tider! inte ofta man träffar någon som är så öppen med sin läggning.

Tyvärr tyvärr har en ny vecka tagit vid vilket gör att de två ut-arna inte ser så mycket av varandra. Och snart kommer de se ännu mindre (av varandra alltså, inte rent synmässigt...) eftersom Karut tänker bege sig norrut för praktik. Sorgen kommer vara stor och det är inte bara den andra ut-en som kommer känna sig halv, nej, hela Kalmar kommer gråta när hon försvinner och tar med sig saker som Illvira, alla nagellack och inte att förglömma; snörjackan.

image51


Glöm aldrig att det viktigaste är att ha roligt

Det känns som att det alltid är enklare att vara missnöjd än nöjd. Som att det alltid är enklare att ha något att klaga på än att inte ha det. Att sakna det man inte har istället för att uppskatta det man faktiskt har.

När jag var ute och gick tidigare idag insåg jag att jag har det väldigt bra egentligen. Min situation just nu är inte så dålig som jag ibland får för mig. Jag omges av människor som älskar mig för den jag är, jag har drygt två månader kvar av min utbildning, jag har troligtvis sommarjobb någonstans och faktiskt en hel del att se fram emot både under våren och sommaren.
Visst är det stress och gnäll ibland, men oftast handlar det om småsaker som ändå inte spelar någon roll alls i det långa loppet.

Vi är här och nu och det är vikitigt att ibland försöka ta ett steg ut från sig själv för att få lite distans till saker och ting. Annars kan man lätt få för sig att allt är på blodigt allvar hela tiden.

kärlek vänner


Hur vi byggde broar i Barcelona

Tio intensiva dagar och mycket har hänt. Men mest hysteriskt/frodigt/underhållande var ändå Barcelona. Så här kommer en sammanfattning i bilder...



resan tog sin början på okänd adress i Norrköping, E tog sitt ansvar och putsade skorna inför det som komma skulle

                                                                                   

vi gick upp innan fyra, det är därför K är så pigg och glad

     
som sagt...klockan fyra på morgonen....


ofta var förvirringen total...  


det ska vara Karut till att bli intervjuad på en turistbuss om det spanska valet...

 
självutlösaren på kameran var vår vän under hela resan...

 
i barcelona har man en förkärlek för fallosymboler...

 
det fanns acessoarer i massor...och vad behöver man mer än skor, choklad och sprit?!


roger däremot tyckte han klarade sig bra ändå


"det är jag som är Karut, du kan kyssa min ring"

   
väldigt kristyrmässigt! marioland mitt i barcelona liksom!

 
drinken var dyr men frodig och klockan mycket innan vi fick en timmes sömn sista natten...