Om det finns en högre makt så...

Nu hoppas jag på ett mirakel så att jag klarar tentan, det kan gå men det kan även inte gå alls. Spänningen är med andra ord olidlig.
Men hoppas kan man ju alltid att den senaste tidens pluggande kommer betala sig.

Imorgon drar jag till den andra kusten. See you.

over and out

Att sätta lite eld i baken lönar sig...

...eller vill man ha något gjort får man göra det själv som min kloka vän J sa.

Igår hetsade jag båda praktikplatserna om intyg samt om att jag inte fått se min krönika som gick i tryck i veckan. Idag hade jag ett intyg från Göteborg i brevlådan och ett från Norrköping på mailen. Dessutom ett mail som lovade att jag skulle ha tidningen med min krönika imorgon.

Ja, ibland måste man styra upp saker.

Dagens föreläsning sög kan man säga för att uttrycka det milt. Helt sanslöst att ta in en föreläsare som står och läser innantill!
Jag säger då det...
Eftermiddagen tillbringades på bibblan med tentaplugg, gick bättre än förväntat även om jag fortfarande har stora tvivel på om det kommer gå vägen eller inte på torsdag. Men imorgon är sista rycket och sen är det bara att hoppas på det bästa.

Ett som är säkert är att jag ska släppa allt vad tenta heter när jag sätter mig på tåget till fel kust på torsdag vid lunch...

over and out

För jag är så j-vla bra...

Hårt arbete lönar sig eller något...jag fick VG på min praktik =)
redovisningen idag gick bättre än väntat och min lärare älskar mig ;)

Nu är det bara att sikta på tentan....

over and out

Ångest och en massa nostalgi

Hur svårt kan det vara att sätta ihop en tio minuter lång redovisning av fem veckors praktik? tydligen jävligt svårt.

När jag vaknade idag (alldeles för sent för övrigt...) så la jag uppen plan för dagen som innefattade att hinna tentaplugga, förbereda ovan nämnda redovisning som jag ska ha imorgon samt förhoppningsvis gå ut en liten stund i solen innan den går ner. Jag älskar när jag är optimist.

Det är mer troligt att dagen kommer se ut något i stil med: ångest över redovisningen framåt kvällen och ångest över att jag inte hunnit plugga något .
Däremot kommer jag med största säkerhet att gå ut en sväng och det är ju alltid något antar jag.

Just nu önskar jag mig ungefär fyra dagar fram i tiden. Då har jag gjort tentan och sitter förhoppningsvis på tåget mot Gbg och en välbehövligt avslappnade helg.

Håll tummarna för att motivationen räcker hela vägen...det ska jag göra iallafall...bjuder på lite bilder med sommarkänsla, kan behövas nu när löven faller och vinden blåser friskt från havet...

          

       


over and out

Varför tala klarspråk när man kan tala i kod?

Eftersom jag varit utomlands ett halvår ska jag straffas och det sker genom att jag får läsa in en kurs på egen hand.
Har mejlkontakt med min lärare och det är ganska hysteriskt. Jag frågar ganska utförligt och får svar i stil med goddag yxsskaft....det kan låta ungefär såhär....

Jag:- Jag skulle vilja vänta med att börja med XX tills efter den här kursen. Alltså någon gång i början av november. Sen undrar jag om jag kanske skulle kunna få lite längre tid på mig eftersom jag inte har samma förutsättningar som mina klasskompisar?

Läraren: - Det kan vi diskutera när du drar igång. Men vi ska lösa det smidigt.

(smidigt?! för vem då? honom eller mig?!)

Jag: - Så då kan jag alltså anta att det är ok att skjuta på kursen så länge? Låter bra att det kommer lösas smidigt.

Läraren: - Det kan du anta :)

(jaha? det kan jag anta...jag vet alltså inte mer nu än vad jag gjorde innan...)

........................

För övrigt var dagen i skolan ett skämt. Efter drygt tio minuters tjafsande om att det var för svårt, att det var för mycket att läsa och att vi inte fått varken frågestund eller exempeltenta så kunde föreläsningen börja. Resultat: alla purkna, och mest purken var nog läraren tror jag...
Att kalla det föreläsning är för övrigt att överdriva. Det gick i stort sett ut på att titta på gamla avdankade overheads och lyssna på förmaningar om varför det är så otroligt viktigt att gå på litteratursökningen på bibblan...

Men om skolan sög så var kvällen desto bättre!
Kristyr var tillbaka i webbradiorymden och det gick lika bra som vi hoppades på. Nästa gång ska vi bara lära oss hantera att ta emot ett samtal i direktsändning....
Hade glömt hur kul det är med radio, att det faktiskt är ett av mina andningshål i tillvaron. Underbart.

over and out


"Vi ska lösa det smidigt"

Nu har jag faktiskt tagit tag i lite saker...snart hoppas jag att lite av den mentala stressen kommer släppa.

* Tog beslutet att skjuta upp ekonomijournalistiken till början av november, vilket gör att jag förhoppningsvis har lite mer tid att ägna till det och att jag inte behöver klämma in det under oktober som redan är fullspäckad.
* Min lärare ringde och vi har äntligen bestämt ett datum för redovisning av min praktik. Känns bra och ännu bättre känns det att hon faktiskt bryr sig om hur det går för mig nu när jag måste läsa in en hel kurs på egen hand.
* Idag har vi redigerat lite inför morgondagens program. Det verkar som att det kan bli ett bra program. Synd bara att flera av våra "trogna" lyssnare inte kan lyssna :(

Nu sova och hoppas på att jag inte blir sjuk.

over and out

Bomber och landstigning

Vart tog den här dagen (och helgen) vägen?!
Större delen har ägnats åt att förbereda premiärprogrammet av Kristyr. Vi har spelat in inslag och planerat, hysteriskt roligt med bomber, baskerskola och krigsfilm.
Dessutom har Kristyr numera även begåvats med en blogg, går du in på
http://dvargskrik.blogg.se så kan du titta själv :)

Helgen i övrigt har varit lugn. Mycket film har det blivit med bio i fredags och filmkväll igår. Men det har varit najs. Imorgon är det måndag igen och det är disciplin som gäller; jag och N ska städa korridorsköket imorgon förmiddag, ska plugga och träna.

Men nu sova.

over and out

Slå ut det inneboende agget

Så mycket som borde göras och så lite energi att få det gjort. Suck. Var längesedan jag var tvungen att plugga till en tenta med så otroligt låg motivation.
Istället gör jag inget alls, eller jo, det gör jag, men det blir mest lite halvhjärtat känns det som.

Idag var jag och Karin på boxning. Otroligt bra för att få ut inneboende aggressioner. Me like.

Helgen som gick tillbringade jag i ju i Nässjö. Nästan lika intensivt som alltid, dock lite mer plugg denna gång mot vad det brukar vara.
Den stora grejen var ju en viss 25-årsfest. Mycket lyckad fest. Folk var på bra festhumör och bjöd verkligen på sig själva. Det var dans, shot på allt från kinesisk sprit till Hallands Fläder, Roffehets och god tårta.
Efter en kort sväng på en efterfest cyklade jag hem glad och nöjd.

over and out


En annan värld

Två timmars resa bort finns en annan värld.
En värld där allt är som det alltid har varit, men ändå inte. Skrapar man på ytan har mycket förändrats; människor har blivit äldre, staden ser faktiskt annorlunda ut.
I den världen rör man sig sällan i stadskärnan efter klockan sex en vardagskväll.
I den världen handlar mycket om hur långt grannen har kommit med sitt husbygge, vem som gift sig och hur senaste lokala kulturevenemanget var.

Men i den världen finns även en trygghet. En känsla av en fast punkt att komma tillbaka till i en annars splittrad värld.
En trygghet i att ta en kvällspromenad och passera skolan där man gick i lågstadiet, hörnet där man snackat bort många nätter och huset där bästa kompisen bodde.
I den världen finns otroligt många minnen, minnen från en hel barndom och en bit därefter.

Jag bodde femton år i den världen. Gick samma gator, mötte i stort sett samma människor varje dag.
Nu har det gått två år sedan jag lämnade stan, troligtvis för gott.
Men ibland kommer jag tillbaka. Tillbaka till den andra världen.
För bara två timmars resa bort finns det som en gång var hemma och som på något sätt alltid kommer att vara hemma.


Sjung om studentens lyckliga dar

Det har ju faktiskt sina ljusa sidor att vara student. Egentligen är det bara nu man har möjlighet att lägga upp sin dag som man vill. Klyschigt men sant.
Att ha föreläsningar antingen tre timmar på förmiddagen eller eftermiddagen gör att jag kan njuta av en underbart solig dag och gå på en spontan promenad längs med havet. Fantastiskt. Det är nu Kalmar är som bäst kan man säga.

Även om nollningen för de nya studenterna gick in i sin andra vecka i måndags så känns det som att vardagen börjat rulla igång så smått. Mycket handlar om att försöka få ihop två kurser parallellt och samtidigt hinna med ett socialt liv och lite träning då och då.

Men! imorgon bär det av till Nässjö igen. Blir najs med 25-årsfest i helgen och träffa folket igen (även om det inte var så längesedan sist...)
För övrigt är det många roliga saker att se fram emot i höst. Så jag ska nog palla de mindre roliga sakerna i höst också tror jag.

over and out

En hård vecka senare...

I mitt nästa liv ska jag bli sansad.
Eller kanske inte, men det lät ju bra iallafall...efter att ha varit tillbaka en vecka i Kalmar är jag helt slut. Snacka om intensivt och då har inte skolan dragit igång på allvar än. Men kul har det varit.

Veckan som gått har jag...

...ätit pizza tre gånger
...tittat på film
...druckit rödvin på en brygga
...spridit ett datavirus till mina vänner
...fått massa pengar från Erasmus
...frågat mig vad jag håller på med
...förfestat till gammal 90-tals musik
...fått gratis sprit
...varit på mellanfest utanför högskolebibblan
...varit på klassfest
...ätit kräftor
...varit med om ett intressant sammanträffande
...ramlat av en stol
...legat i en hängmatta mitt i natten
...gett bort ett rosa paraply
...skrattat så jag fått kramp

Slå det om ni kan ;)

over and out