Världens längsta uppdatering?

Jisses. Mycket nu...eller egentligen inte, men det har varit intensivt ett tag kan man säga. Besök från Sverige och en vecka på Island....båda händelserna var väldigt lyckade måste jag säga.

Och i eftermiddag kommer Julia hit och stannar över helgen. Ska bli riktigt najs att ses igen och catch up :) sen är det bara lite drygt två veckor kvar här i Danmark. Känns väldigt konstigt måste jag säga. Tänk att fem månader kan gå så snabbt.
Håller tummarna för att vi får ihop allt så att Olaia kan komma och hälsa på mig i Sverige första veckan när jag kommit hem. Vore så kul att visa henne allt :)

Hittills den här veckan har jag mest tagit igen mig. Måndagen var en hård dag kan man säga. Eftersom jag kom med nattflyget från Island och tidsförskjutningen gjorde sitt så sov jag inte mycket natten mellan söndag och måndag. Men det var bara att tränga undan tröttheten och kasta mig in i avskedslunchen med Viktorija, Olaia och Lander. Det blev Viktorijas underbara pannkakor en sista gång, Lander bidrog med absint och jag försökte bidra med Sverker (som tyvärr hade PMS och vägrade samarbeta...)
Jag och Olaia tog ett (nästan) tårdrypande avsked av Viktorija utanför flygbussen....sen åkte vi hem, jag gick och la mig för att sova en timme och vaknade fyra timmar senare, totalt förvirrad...jetlag kanske?

I tisdags firade vi med whiskey och Sverker att Olaia faktiskt stannar kvar i Danmark ett tag till. En mycket trevlig och improviserad kväll skulle jag vilja säga!
Idag hade jag föresatt mig att åtminstone börja skriva rent anteckningarna från Island, men det har inte hänt...hm...men har ju hela nästa vecka på mig också ;)

Kanske på sin plats att skriva några rader om när Anna-Lena, Erika och Magnus var här med....det blev fyra intensiva men trevliga dagar. Vi grillade, var på stranden, gjorde stan, åt glass, gick ut (utgången var en historia för sig...mycket hysterisk men rolig med massa dans! )
Dessutom införskaffade de två ytterligare chillor. Jag (och Magnus?!) rest our case....men alla andra var fascinerade...

Island då....

Måndag

Lämnade Århus med tåg strax innan fyra på eftermiddagen. Lång och seg väntan på Kastrup innan det var dags att kliva på planet mot Keflavik, Island. Med på planet var (tyvärr) även godtycklig grupp med vildsinta isländska ungdomar. Tre timmar utan rast och ro.
Till sist landade vi på Island klockan halv tolv lokal tid. Ankomsthallen var något av det mest deprimerande jag har sett.
Eftersom folk var slöa så kom inte bussen in till stan iväg förrän klockan var närmre ett (hade inte min jetlag gjort att jag mentalt befann mig klockan tre på natten hade det väl inte gjort så mycket, men nu var jag färdig att strypa någon.) avsläppt vid Flokki in och damp utmattade ner i sängen efter att ha konstaterat att det utlovade internetet inte fungerade (något som skulle visa sig förfölja mig genom hela veckan)

Tisdag

Vacklade upp ur sängen för att leta mig fram till frukosten. Sedan satte jag igång att jobba (utan fungerande nät och telefon, mycket spännande) till sist kom jag på hur telefonen fungerade och lyckades ringa några samtal.
Ett samtal till en svensk professor på universitetet gav mig ett tips på en intervjuperson som ville ses redan idag. Plötsligt bråttom med att försöka hitta vart jag skulle och förbereda frågor.

Mannen på universitetet var mycket hjälpsam och gav bra bakgrundsinformation om inte annat, samtidigt som han var något ovillig att säga någon personlig åsikt om aluminiumverken.

Efter världens dyraste hamburgare (100, skulle föreställa erbjudande?! ) så gick jag en sväng på stan och försökte lokalisera nästa mötesplats, det vill säga alltinget.

Även denna intervjuperson var trevlig och lättpratad som bara en politiker kan vara. Begav mig ner i hamnen för en improviserad fotorunda och ringde och uppdaterade föräldrarna. Efter att ha införskaffat lite mat på den lokala mataffären begav jag mig hemåt igen.

Per gav mig ett tips om att Jens hade kontakter på Island och efter en förvirrad diskussion med Jens på msn hade jag namn och telefonnummer till den man som tidigare jobbade som marknadsföringsansvarig på ett av de största energibolagen på Island.


Onsdag

Ringde energimannen som samtyckte till en intervju imorgon bitti. Bestämde mig sedan för att ta en ledig dag och åka till den blå lagunen. Men innan dess hann jag med en tur till en mäktig kyrka som inte ligger så långt ifrån där jag bor. Utsikten från tornet över staden var mäktig.

Efter kollektiv resa i minibuss kom jag fram till den blå lagunen. Glömde ta med mig det mesta utom handduk och bikini, men det gick bra ändå.

Det var en häftig upplevelse, men samtidigt lite överreklamerat måste jag säga. Coolast var att bada i fyrtio grader varmt vatten när det var nollgradigt i luften och stundtals haglade. Glad att jag åkte dit ändå.

Blir även alltid lika förvånad när jag hör svenska när jag är utomlands. Satt en lång stund och lyssnade på två svenska äldre damer som var där med en stor hop svenska pensionärer. Kändes suspekt men det var en underhållande konversation.

Skrynklig som en bättre paprika och nöjd var jag åter i Reykjavik runt sju på kvällen.


Torsdag

Efter en rask promenad till andra sidan staden blev jag tvungen att ge upp och ringa mitt intervju objekt för att jag inte hittade hela vägen.
Han kom då raskt och hämtade mig i sin bil och visade sig vara en riktig raring. När jag berättade att jag kände Jens blev han nästan till sig och tyckte att jag skulle hälsa honom nästa gång jag träffade honom. Hade inte hjärta att säga att vi inte direkt umgås.

Fick i alla fall komma hem till denna man som hjälpte mig med massa information och även ordnade ytterligare en intervju till mig under fredagen samt plockade fram namn och telefonnummer till en annan källa.

Efter en lång pratstund och att han visat mig vart jag skulle dagen därpå skjutsade han mig till vandrarhemmet med löfte om att komma med mer information nästa dag. Han pratade en väldigt charmig blandning av svenska, norska och danska.

Efter att ha styrt upp ytterligare en intervju under fredagen hetsade jag bort till bussen för att ta mig till Hafnafjördur och titta på aluminiumverk. Det visade sig dock vara en dålig dag för det .Det var nämligen fruktansvärt kallt ute och blåste halv storm.
Inledde mitt besök med lunch och sedan trodde jag i mitt enfald att jag skulle kunna promenera runt och fota lite avslappnat, men icke. Svinkallt är bara förnamnet. Men jag är ju envis så jag promenerade, fotade och frös ändå.

Insåg ganska snart att jag borde förberett mitt besök bättre, men man kan ju inte vara perfekt jämt eller något?

Tog massa bilder innan jag gav upp och tog en väldigt ryckig bussfärd tillbaka.


Fredag

Gick återigen genom hela stan, men denna gång hittade jag och kom dit i tid. Intervjun gick sådär, totalt oförberedd eftersom jag inte bokat själv och inte riktigt hade koll (något att minnas till nästa gång) men han var trevlig i alla fall och gav mig massa med information.

Fördrev tiden i ett industriområde innan det var dags för den andra intervjun. Inte heller denna var helt perfekt för avseendet, men jag använder det ändå, för med tanke på hur lite de kräver av oss tänker jag inte lägga massa tid på att hitta en perfekt källa.

Åt lunch på kinakrog och gick vägen förbi hotellet för att lämna alla papper jag fått under förmiddagen. Eftermiddagen tillbringade jag med lite kombinerad sightsing (stavning någon?!) och shopping på stan. Efter att ha provat den isländska snabbmaten, dvs korven, så värkte fötterna i protest och jag begav mig mot badhuset.

Njöt i utomhus pool med jordvarmt vatten och en vacker utsikt. När det blev för mycket av det goda simmade jag istället. Jag hade glömt hur avkopplande det faktiskt är att göra det. Avslutade besöket i simhallen med ytterligare ett dopp i den varma bassängen.

Appropå simhallen så hade de roliga omklädningsbås. Alla fick ett eget litet bås med två dörrar. En av dörrarn fungerade både som dörr till kläderna och dörr ut. Mycket spännande.

Ägnade kvällen åt att slå på datorn som inte ville fungera och vara uppe för länge.


Lördag
Den stora turistdagen. Hade bestämt mig för att åka med på en rundtur som går under namnet "the Golden Circle." den innebär att man ser det som Island är berömt för typ...alltså sprutande geysrar, vattenfall, vacker natur, glacieärer och vulkaner..
Dagen var intressant även om guiden var något oinspirerad och vissa personer i gruppen tröga. Men den var även väldigt intensiv och till slut så var vi nog många som tröttnade på att hoppa i och ur bussen för diverse fotostopp och liknande.
Guidade turer har verkligen sina fördelar; smidigt, någon som berättar historien osv...men även nackdelar; man måste hålla sig till rutten och tillbringa en bestämd tid på olika platser osv...
Kvällen tillbringade jag filosoferandes med en bok och en kopp te på ett fik.

Söndag
Packade och frågade återigen mig själv varför jag tagit med så mycket saker och hur i h-vete jag skulle få med mig allt tillbaka.
Tillbringade dagen med att drälla runt på stan och sitta på olia fik...sen var det dags att bege sig till flygplatsen för en låååååååååååång väntan....

Slutsats:
*Island är verkligen dyrt. Och det är ingen myt om man säger så. Nästan omöjligt att hitta en lunch för under hundralappen.
*Island ÄR otroligt vackert. Allt man sett på vykort och i böcker stämmer.
*Islänningarna säger sig bry sig om sin vackra natur. Men ändå kör 90 procent av dem omkring i stora stadsjeepar inne i stan. För övrigt är det väldigt mycket trafik inne i Reykjavik överhuvudtaget.
*Jag hörde fler svenskar på Island än i Århus....lite creepy....

over and out


Det är mycket nu...

Mycket har hänt och händer. Uppdatering kommer förhoppningsvis imorgon.

Däremot har jag äntligen skaffat mig en ny fotosida! adressen är
www.pixbox.se och namnet att leta efter är madamebutterfly...

over and out

Allt har ett slut

Jag är tillbaka i verkligheten.

Trött och jetlaggad (dvs osäker på vilken dag det är) samt lätt förvirrad. Men jag är tillbaka i Danmark.

Viktorija åkte tidigare idag, sorgligt! allt har onekligen ett slut.

Återkommer med uppdatering på Island och diverse andra saker när jag är mer närvarande...

over and out

Time for take-off

Skola mellan tolv och tre. Tåget går vid fyra. Planet vid halv elva.

Jag har ingen bekräftad intervju. Jag har flera "halva" intervjuer.

Men jag har inte panik. Eller kanske lite.

Däremot börjar jag verkligen undra vad jag gett mig in på...

over and out

Tidsskillnad

Hm...här sitter jag och kände mig allmänt laddad för att ringa till Island. Förberedd var jag på allt utom att det faktiskt är två timmars tidsskillnad där. Klockan är alltså bara halv nio på Island. Suck. Men det är bara att vänta och sedan återkomma antar jag...det enda positiva är väl att jag inte ringde när klockan var nio i Danmark...

För övrigt har jag besök den här helgen, men besöket har övergivit mig till förmån för chinchillor och Skagen. Något som troligtvis kommer bli en heldagsutflykt skulle jag kunna tänka mig.
Igår var vi iallafall en sväng till stranden och på Bazaren...mycket najs. Sedan blev det film och grillning på kvällen. Ikväll är väl planen att vi ska gå ut, tror dock att vi kommer vara något möra senare idag eftersom en viss luftmadrass fick för sig att släppa ifrån sig merparten av luften under natten, något som orsakade febril aktivitet.

Ja ja...vi får väl se vad som händer och fötter...

over and out

Där elden falnar men fortfarande glöder

Värsta fotoidén fick jag nu.

Fota någon med ett badlakan...mer än så säger jag inte här, vill ju inte att någon ska sno min idé ;)

Någon som vill vara modell??

----

20:29

Tydligen räcker det numera med ett gulligt mess för att jag nästan ska börja gråta.

Ja Karin, jag hade också velat vara på Kaktusgalan med er och dricka rödvin samt lyssna på Lasse!!

Livet är orättvist men ni är underbara :)

Lycka till!

Skit.
Ikväll är det Kaktusgala i Kalmar. Och jag kan inte vara där!
Jag hoppas verkligen att A vinner pris för bästa huvudroll och att vår musikvideo och kortfilm vinner. Men det hade varit så kul att kunna vara med nu när det faktiskt handlar om filmer vi gjort det här året. Men jag är inte bitter...inte alls...

Vad som stör mig ännu mer är att jag HADE kunnat vara där. Om skolan hade haft lite mer framförhållning och jag tänkt ett steg längre.
Insåg nämligen precis att jag hade kunnat dra till Kalmar i fredags från Köpenhamn och åka tillbaka till Århus imorgon. Jag vet, det kanske inte hade fukat perfekt i praktiken, men det stör mig som fan att jag inte ens övervägde möjligheten innan.

Skickar iallafall en lyckospark till klasskompisarna och fortsätter skriva på min otroligt intressanta artikel om öppenheten inom EU....

over and out

(ja, jag ska rycka upp mig, men låt mig bara få tycka lite synd om mig själv först...)

Jag behöver press

Men frågan är bara hur man uppnår begreppet "lagom mycket press" för lite press leder till att jag inte gör något och för mycket leder också till att jag inte gör något.

För att ta ett exempel:
Jag kommer hem från skolan vid kvart i tre. Dagen har varit ganska så produktiv vilket gjort att jag inte behöver gå dit imorgon. Jag har alltså en hel dag jag kan lägga upp precis som jag vill. Men jag har även saker jag måste göra. Då skulle man kunna tänka sig att jag sätter mig direkt och skriver på den artikel som ska vara klar onsdag morgon eller alternativt fortsätter med att förbereda resan till Island. Men icke.

Istället tar följande tanke form: Jag har gott om tid. Jag behöver inte börja skriva än. Efter den upplyftande insikten så ägnar jag istället tiden åt att se på nedladdade tv-serier samt lite annat "nödvändigt".
För en halvtimme sedan öppnade jag artikeln och skulle börja skriva. Insåg då att det var tråkigt och la ner det igen.

Nu är klockan sex och jag har inte gjort något vettigt sedan jag kom hem. Men det är ju en dag imorgon också.

För övrigt tycks min msn ha k**t ur. Jag blir så trött. Varför kan saker och ting inte bara fungera?!

over and out

Hur svårt kan det vara? tydligen vældigt svårt.

Det ær svårt att gøra danska nøjda.
Ringde (æntligen) min lækare innan før att bestælla tid. Det var minst sagt ett aber att få henne att førstå vad jag ville nær jag førsøkte redogøra om det på svenska. Men till sist kom vi nog øverens tror jag. Det visar sig imorgon om inte annat...

Før så ær det tydligen hær, sæger man att man ær svensk och inte pratar svenska med dem blir de upprørda. Men nær jag pratar svenska så førstår de lik førbannat inte vad jag sæger....

Idag hade min lærare skrivit in i schemat att vi skulle ha "a short meeting" klockan nio. Jag och en till var dær. Mycket intressant. Det hela ledde till att vi nu måste komma på onsdag igen klockan nio før att folk inte behagade vara dær idag. Och vad ska vi gøra på onsdag? jo, gå igenom måndagens seminarie (han kommer sæga samma sak som han sa till mig och Thomas idag...) jag frågade om vi var tvugna att gå och det var vi naturligtvis.
Och nej, på Danska journalisthøgskolan tror man uppenbarligen inte på begrepp som logik och effektivitet.

over and out

Istället för det jag borde göra...

* JAG...
NAMN: Hanna
PIERCINGAR: Hål i öronen?!
TATUERINGAR: Nej, för feg för det...
SKOSTORLEK: 39-40
HÅRFÄRG: Naturlig?
FRÄKNAR: Japp, iallafall på sommaren
VIKT: Jag väger mig aldrig
MOTTO: Carpe diem
KÄR?: Hm....kanske?!
ÖNSKAR ATT DU BODDE NÅGON ANNANSTANS? Nej, just nu nöjd med Århus och sen blir det Kalmar igen.
TÄNKER TA SJÄLVMORD: Nej, det verkar väl onödigt.
TYCKER ATT DU ÄR ATTRAKTIV? Alla har vi väl våra bättre och sämre dagar?
DRICKER DU? Javisst. Både med och ute alkohol.
ANVÄNDER DROGER? Vattenpipa?!
RÖKER DU? Har hänt några gånger, men mest vattenpipa.
VIKET SCHAMPO ANVÄNDER DU? Ska man veta sånt?
VILKEN PARFYM ANVÄNDER DU? Ingen alls.
VAD ÄR DU RÄDD FÖR? Kärleken, mig själv ibland?
GILLAR DU ATT TVÄTTA? Borde jag gilla det?
GILLAR DU BERG OCH DALBANA? Nej, varken mental eller fysisk.

* SENASTE?
FILM DU HYRDE? Kommer inte ihåg.
FILM DU KÖPTE? Någon billig här i Danmark.
LÅTEN DU HÖRDE? Något med Lasse.
LÅTEN DU LADDADE NER? Något med Beatles.
PERSON DU RINGDE? Mamma
PERSON SOM RINGDE DEJ? Julia
PERSON DU SKICKADE SMS TILL? Erika
TV PROGRAM DU TITTADE PÅ? L-word
PERSON DU TÄNKTE PÅ? Det är väl ändå min egen sak?

* FÖR ELLER EMOT:
LÅNGTIDSFÖRHÅLLANDEN? Emot generellt sätt.
UTNYTTJA NÅGON? Beror på situation....
SJÄLVMORD? Emot. Men det kan man egentligen inte sitta och bestämma åt någon annan.
UNGDOMAR SOM RÖKER? Emot. Hej dubbelmoral.
ANVÄNDA DROGER? Idioti.
SEX FÖRE ÄKTENSKAP? Upp till var och en.
KÖRA ONYKTERT? Idiotiskt är bara förnamnet när det gäller det.
FÖRHÅLLANDEN? För hoppas jag...

* FAVORIT...
MAT? KÖTT
LÅT? Hide away, Laleh
SAK ATT GÖRA? Allt utom det jag borde.
SPORT? Förstår inte frågan...kombinationen favorit och sport?!
DRYCK? Te
KLÄDER? Linne
FILM? Love actually är en av många
BIL? Bil? hm....
SERIE? Någon engelsk deckare kanske?

* HAR DU NÅGONSIN...
GRÅTIT ÖVER EN POJKE? Nej
GRÅTIT ÖVER EN FLICKA? Nej
LJUGIT FÖR NÅGON? Ja
VARIT I SLAGSMÅL? Nej, jag tror inte det.
BLIVIT ARRESTERAD? Haha...nej, men visiterad på flygplatsen, räknas det?
TRÄFFAT NÅGON FRÅN INTERNET IRL? Javisst....

* ANTAL...

GÅNGER DU VARIT KÄR? Hm...två kanske
GÅNGER DITT HJÄRTA BRUSTIT? två skulle jag tro
HJÄRTAN BRUSTIT PGA DEJ? Jag vet inte....fråga dem.
TJEJER DU KYSST? ja
PERSONER FRÅN GRUNDSKOLAN DU FORTFARANDE HAR KONTAKT MED? max 3
GÅNGER DITT NAMN VARIT I TIDNINGEN? Eftersom jag skriver där så händer det ibland.
ÄRR PÅ KROPPEN? Flera, men det största är från blindtarmen.

Om en dryg månad..

Fem veckor. Det är så lång tid som återstår av min vistelse i Danmark. Det är ingen tid alls och ändå så mycket som ska hinnas med. Men det ska nog lösa sig.
Verkligheten hemma i Sverige smyger sig allt närmre på och plötsligt blir sånt som händer "hemma" återigen min angelägenhet.

För den som är intresserad så anländer jag till Nässjö C lördagen den 16 juni klockan 15.06. Om man vill ordna en mindre välkomstkommitté eller så ;)

Åter till lite redogörelse av Bryssel.
Resan var verkligen över förväntan, orkar inte redogöra i detalj för allt, men i korta drag kan man säga att vi hann med väldigt mycket på en dryg vecka, bland annat...

....äta musslor
....äta fisk, våfflor, choklad och dricka öl
....få flashiga gratisluncher på kommissionen och paralmentet
....göra intervjuer med toppolitiker
....se maktens centrum i Bryssel
....gå vilse
....uppleva det typsika regnet och blåsten

Men jag måste ändå kora torsdag kväll till den mest underhållande kvällen. Vi började med gemensam middag med klassen och tävling som vår lärare hade satt ihop. Han organiserar en fest på samma sätt som en lektion. Det är första gången jag varit på en fest där man har "rast" och ett "pressat schema" men underhållande var det. Även om jag fick skämmas för att jag inte visste att Sverige är en av de tre största länderna i EU.
Efter det var det tänkt att det skulle bli kareoke, men stället var stängt och efter enträget tjat från min lärares sida så hamnade delar av klassen på ett salsaställe. Min lärare visade sig ha oandade talanger (?!) som dansare. Själv nöjde jag mig med att dansa med Filip.
En väldigt absurd med underhållande kväll.

Kommande vecka ska ägnas åt att avsluta workshopen om Bryssel och förbereda Island. Sen får jag ju besök på onsdag med! Erika, Magnus och Anna-Lena kommer hit för att göra Danmark osäkert och se vad jag har för mig här. Jag hoppas på fint väder så att vi kan grilla och vara på stranden.

Nu åter till skrivandet, städandet och researchen

over and out

We´re missing a lot of people. Please get on the train!

Jag har seriös kramp. Såhär mycket var det längesedan jag skrattade tror jag. Det började med en improviserad middag och slutade med ett improviserat umgänge med diverse löst folk från klassen. Väldigt najs.

Gjorde följande iakttagelser:

* vissa personer måste vara fulla för att förstå svenska, otroligt humoristiskt
* inget är som skadeglädjen
* hur mycket en person kan förgylla en kväll utan att ens vara där
* hur kul man faktiskt kan ha med sina klasskompisar.

Dagen i övrigt har varit ganska hysterisk och intensiv. Samt regnig. Vi var på EU parlamentet. Det var mäktigt kan jag säga.

Nu sova.

over and out

Som att vara i Frankrike utan att vara i Frankrike...

...är väl intrycket jag har av Bryssel efter lite drygt två dagar här. Alla pratar franska och utgår från att även jag gör det. Men det är också en väldigt vacker stad som jag tyvärr inte hunnit se så mycket av än.

Programmet är något intensivt och det är mycket som ska hinnas med. Hoppas på att få lite tid över imorgon för att göra lite sightseeng (eller hur det nu stavas).

Det går (peppar peppar) framåt med artikeln och idag hade jag en intervju på kommissionen. Var onekligen en mäktig känsla att bli insläppt i den delen av kommissionen som de stolta kallar "West wing".
Intervjun och besöket på den dagliga press briefingen var onekligen det mest givande idag.

Vad har vi annars hunnit med?

jo....

* äta musslor
* äta fisk
* fått värsta lyxlunchen
* gått på improviserad guidad tur med vår lärare
* inte förstått vad vi beställt för mat
* och mycket mer...

Det finns dock en hel del kvar på listan att bocka av....

over and out

Mot maktens högborg

Nu är jag nästan klar. Imorgon bär det av mot Bryssel. Måste bara bestämma mig för vilka skor som ska med. Trots att jag gjort mitt bästa för att inte ta med för mycket så fick jag lik förbannat ihop en massa grejer. Jaja...

Idag har jag även tillbringat fyra timmar på stranden med Viktorija och badat!!! det är nog rekordtidigt bad för att vara mig....hade tänkt lägga upp en bild från det här, men kameran ville inte samarbeta med mig. Så det får vänta. Ni får helt enkelt ta mig på orden ;)

Brännt ryggen har jag också gjort. Orutinerat jag vet....

over and out

Trött & sliten

Tant är inte på topp idag. Det verkar som att armfan inte tänker ge med sig och eftersom jag är så slö så får jag gå runt med det som kan vara en infektion i armen hela vecka i Bryssel. Verkligen jättebra, inte....
Dessutom viss känsla av annalkande förkylning, det uppskattas inte heller. Trött är jag också, känner mig inte utvilad någonstans och det lär ju inte ändras under veckan som kommer precis.

Just nu vill jag bara lägga mig i min säng och sova samt läsa slutet på en deckare jag håller på med.

Men istället ska jag och Viktorija snart ge oss av till Netto för att inhandla diverse saker till vår picknick på stranden. För naturligtvis är det den första molniga dagen på jag vet inte hur länge när vi har bokat in en picknick. Men jag tror det blir najs ändå. Ska vila lite och samla krafter inför eftermiddagens researchande och packande.

Packa är ju ett annat aber att ta tag i idag. Vilken väska, hur mycket kläder...osv....suck...jag hatar att packa fast jag borde vara proffs på det vid det här laget.

Nu ska jag göra något vettigt istället för att klaga...

over and out

En positiv trend...

När jag satte igång datorn idag fick jag flera positiva överraskningar. Eftersom jag gillar listor kommer jag nu göra en över även detta ;)

* ett nytt mail från xx som arbetar i Margot Wallströms team i Bryssel och som gick med på en intervju på tisdag i Bryssel! (jag är nervös men lättad)

* flera underbara kommentarer på min blogg med folk som erbjuder sig att dejta mig. kärlek.

* en "kram"

* både vår enminutare och musikvideo är nominerade i flera klasser på Kaktusgalan!

Gårdagen var en katastrof men nu hoppas jag på denna dagen.

over and out

------

11.42

Här följer två länkar man kan klicka på om man är intresserad av att se min karriär (?!) som bildjournalist....det är två bildspel som jag fotat och som gjorts under workshopen om stereotyper.

http://www.djh.dk/foto/slides/hanna_lynette/

http://www.djh.dk/foto/slides/feature/hanna_lynette/

(länk nummer två kan behöva kopieras och klistras in i adressfältet för att funka)


En romantisk kväll för två?

Och hetsen fortsätter. Fast inte i så stor utsträckning som jag trodde det skulle bli. Mormor och morfar har varit på det man kan kalla snabbvisit här i Århus. De kom igår och åker imorgon. Plus att jag har skola alla dagar så har träffat dem två dagar, men de verkar nöjda.

Den här kvällen hade verkligen varit perfekt för en dejt...Ljummen, solen sken...underbart. Jag vill ha en dejt (och ja, jag är en romantiker)

(är det nu jag kommer få massa obskyra förslag här i bloggen tro?!)

men det hade varit trevligt iallafall...

researchen och förberedelserna går vidare, energin finns någon annanstans, just nu gör jag det bara för att jag måste.

i väntan på inspiration, energi (och en dejt?) lyssnar jag på Jeff Buckley och Halleluljah...

over and out