Känd från TV...

Tillfälligt mellanlandat hemma i Nässjö mellan två veckor i Norrköping. Första veckan på Östnytt har varit intensiv men lärorik. Folk är trevliga och hjälpsamma och jag får hjälp att lära mig läsa speakertexter.
Dessutom har jag redan haft tre inslag sända.
(för den som är intresserad kan man gå in på www.svt.se /ostnytt och titta antingen på inslaget om skarvar, privatisering av vården i Finnspång eller fotbollsplanen som Nils Liedholm fick uppkallad efter sig)

Har även hunnit träffa Susanne och tagit igen massa som hänt sen sist (som var för typ ett år sedan) samt haft en hysteriskt kväll med några folk från klassen. Mycket trevligt.
Nästa vecka ska jag också förhoppningsvis hinna (och orka) socialisera mig med lite folk på kvällstid.

I helgen ska det socialiseras med folk och ikväll blir det nog bastu hos Fidde.

over and out


Stora grejer på gång

Dödstrött.

Men dagen som började ganska kasst blev till sist riktigt bra. Jag blev betrodd med att göra intervjuer och mitt inslag visades idag i tre av tre möjliga sändningar.
Det var så häftigt att se mitt namn i bild och höra min röst! förvisso lät jag som jag vet inte vad, men ändå! så mäktigt!

Nu ska jag sova snart...skriver mer någon annan dag.

over and out

Fem minuter kvar till sändning...

Jiiiiiiha.
Jag överlevde. Faktiskt.

Trots att jag höll på att inte lyckas ta mig ut ur lägenheten i morse pga min paranoia med säkerhetskedjan så gick det bra.

Det är onekligen lite häftigt att plötsligt ha full insyn och tillgång till alla körscheman för alla program på SVT. Samt alla "hemliga" nummer till tv-folk. Men eftersom jag är en lugn och sansad männsika kommer jag inte missbruka det förtroendet.
Däremot skulle jag gärna vilja skriva ut hela körschemat för fågelsändningen!
(ja, jag är en nörd...)

Under dagen som gått har jag även insett att världen är för liten. När jag nämnde att jag jobbar på SmT så sa en man glatt att  " då måste du jobba med M"...det visar sig att han är kusin till hennes man eller något liknande....jag säger då det...man går inte säker någonstans längre...

Såg även 17.55 sändningen från kontrollrummet. Jag älskar direktsändning. Det är mäktigt. Även om det var mycket lugnare än när vi sände i skolan (av förklarliga skäl).

Imorgon ska jag förhoppningsvis få börja göra lite egna inslag. Ska bli najs!
Plus att jag ska träffa Susanne! mycket att se fram emot....

Se sista sändningen nu och sen sova...

over and out

Suspekt...

Så var jag då i Norrköping. Resan gick snabbt och smidigt och nu har jag släpat min resväska uppför fyra trappor. Har installerat mig i den spartanska lägenheten och ska gå en sväng snart för att lokalisera mig inför morgondagen.

Jag är nervös inför imorgon måste jag säga. Ska jag hitta? Kommer de vara trevliga? Kommer jag kort sagt fixa det?!
Men jo, det går nog bra hoppas jag....

Nu ska jag ta tag i mig själv tror jag.

Dagdrömmer.

over and out

Midsommar 2007

Vad ska man säga?
Midsommarafton 2007 överträffade helt klart mina förväntningar. Och som alltid när man har kul så går tiden för snabbt.
Det blev en dag/kväll/natt med väldigt mycket mat och sprit och trevligt sällskap. Lite intressanta diskussioner samt annat smått och gott.

Ni som inte var där missade något....längre uppdatering kommer när jag har fått tillräckligt många flashbacks ;)

Mycket vill ha mer....

over and out

So far, so good

Hej bloggen.

Nu har jag äntligen fått ordning på mitt trådlösa internet så nu kan jag internetta var jag vill i huset :)
Har varit i Nässjö en vecka nu. En vecka som har varit väldigt intensiv som alltid. Idag åkte Karin och Arlette hem efter att ha varit på besök i två dagar. Vi hann med att bada, åka båt, grilla och lite annat smått och gott.

I måndags skulle jag försöka mig på att skriva in mig själv i det svenska systemet igen. Men att det skulle vara så smidigt som att bara ringa ett samtal kunde jag snart glömma.
Det som krävdes var nämligen ett personligt besök på Skatteverket i Eksjö. En mycket hysterisk utflykt. Som tur var fick jag hjälp av min ständige vapendragare Erika :)
Kvinnan på Skatteverket var något av det mest omständiga jag träffat på länge. Hon berättade för mig hur mycket papper det var och hur omständigt det var att skrivas in igen. Inte heller verkade hon veta vad som skulle skrivas var...mycket intressant.
Mest hysteriskt var dock när hon frågar mig om jag tycker hon kopierat mitt pass för nära kanten på pappret så att det inte kommer få plats med hålslag. Jisses. Till sist undrade jag om det var hon eller jag som jobbade på Skatteverket.
Men förhoppningsvis kommer det hela att lösa sig och jag förs in i alla register igen.

Annars har veckan ägnats åt att försöka bringa lite ordning bland alla grejer jag har på mitt rum. Helt sanslöst att man kan ha så mycket saker. Jag fattar inte. Ska försöka slänga ännu mer i helgen tror jag.

Lördagens öl som blev till fullskalig utgång med Lang var något av det mest intressanta förra helgen. Hårt är bara förnamnet. Men jag antar att det blir så när man improviserar och är spontan....eller?!
Hotellet kommer det dock dröja innan jag besöker igen.

Imorgon är det midsommar. Tydligen ska det i vanlig svensk anda regna, men det kommer onekligen bli en intressant dag kan jag konstatera...

over and out

Örnen har landat

Japp jag är tillbaka. Jag lyckades ta mig hela vägen från Århus till Nässjö med alla grejer (fick som tur var hjälp bitvis, annars hade det aldrig gått...)
Nu står sex olika väskor ouppackade och blockerar i stort sett all ledig golvyta i mitt rum. Jag måste verkligen packa upp. Frustrerande att inte hitta något alls.

Dagen har varit behagligt slö måste jag säga. Brodern och jag har umågtts lite och njutit av solen i trädgården. Sedan drog jag ner en sväng på stan för att kolla läget.... (jag vet, otroligt humoristiskt att kolla läget i Nässjö en fredageftermiddag...)
Det gick ju ganska snabbt om man säger så.

Nu sitter jag och funderar på om jag orkar socialisera mig med folk ikväll...det vore iofs ganska najs, men ja, vi får se...plus att jag har ont i magen, något jag inte alls uppskattar.

over and out

Bye bye Denmark...Hello Sweden...

För fem månader sedan:

anlände jag till Århus en sen, mörk vinterkväll och släpptes totalt förvirrad av i en tom lägenhet någonstans långt utåt helvete.
nu sitter jag här igen i en tom lägenhet, en skön sommarkväll, sista kvällen i Danmark. Är inte fullt så förvirrad längre och kan konstatera att jag gjorde det jag (vid vissa tillfällen) trodde att jag aldrig skulle göra.

kände jag inte en människa i Danmark och ännu mindre i Århus
nu åker jag härifrån med flera nya vänner världen över och löften om att ha någonstans att bo om jag någon gång åker till Canada, Hong Kong, Belgien, Köpenhamn, Nederländerna, Estland, USA...

var jag imponerad av Danska Journalisthögskolan
det är jag tyvärr inte längre

trodde jag att det sättet jag såg på journalistik var samma som alla andra över hela världen
tänk så fel man kan ha...

trodde jag aldrig att jag skulle våga resa någonstans ensam
nu har jag varit i Dublin och på Island. och faktiskt uppskattat det.

tack för den här terminen....jag kommer saknar det. faktiskt.

dagens citat:
I think you are very attractive

over and out


Time to say goodbye :(

Ikväll har vi haft lite avskedsfest för Olaia som åker hem imorgon. Jag tror varken hon eller jag har fattat att det är slut nu. Sanslöst.
Det var iallafall väldigt trevligt, ska försöka lägga upp lite bilder från kvällen vid tillfälle med.

Så konstigt. Folk åker hem och alla internationella studenter skingras igen. Det flesta av dem kommer jag troligen aldrig se igen. Hur kan ett halvår gå så fort?!

Värst lär det nog ändå bli imorgon bitti när jag ska vinka av Olaia och på onsdag som är sista dagen med klassen :(

Men men...inte mycket att göra åt...life goes on sägs det ju....

over and out

-------
07:28

...and I´m on my own....

Har inte sovit särskilt mycket eller bra inatt kan jag inte påstå. Gick upp för att gratulera Olaia på födelsedagen och vinka av henne.
Det var ungefär lika jobbigt som jag trodde det skulle vara....

jag saknar dig redan :(

-----
22:56

.....tre miljoner lister senare....eller så känns det iallafall....jag tror (och hoppas) jag har städat klart. Och att jag inte glömt något som de kommer anmärka på.
Så imorgon återstår packningen, eller iallafall resten av den.

jag är död....iallafall mentalt...

nu hoppas jag på en god natts sömn så att jag pallar imorgon....sista dagen i Danmark...

over and out

Fem år senare...

Igår insåg jag till min förskräckelse (?!) att det i år är fem år sedan jag tog studenten....känner inte så mycket panik ändå måste jag säga, men fem år är ändå fem år....

Så vad har då hänt under denna tid....

* Pluggat ett halvår engelska på Högskolan i Jönköping
* Jobbat ett halvår på Smålands-Tidningen i Nässjö
* Jobbat ett år på Apoteket i Eksjö och Postterminalen i Nässjö
* Pluggat foto ett år i Mullsjö
Pluggat två år i Kalmar

Det är ändå en hel del måste jag säga. Och jag är i stort sett nöjd med det!

Vi kanske inte ska fira en sån här "milstolpe", men det får nog faktiskt bli paradrätten i sommar som Anna-Lena föreslog...vad passar bättre liksom?!

Helgen har tillbringats på stranden till största delen. Mycket skönt och avslappnande.
Avslutade helgen med middag nummer två av tre, nämligen den kinesiska. Det var mycket gott och jag åt (hjälpligt) med pinnar :)

over and out


Svensk middag med jordgubbar

Just nu tycks jag drömma konstiga saker typ varje natt. Sanslöst. Sen vaknar jag och det tar ett tag innan jag inser att det faktiskt bara var en dröm...ett tecken på.....ja, vaddå egentligen?

Gårdagen var lyckad. Svettades på stan på förmiddagen och fick iofs inte allt gjort som jag borde, men det blir ett nytt försök på måndag. Sedan slängde jag mig iväg till stranden för sol och bad. Mycket härligt!
Vet dock inte vad som hände när jag skulle ta mig hem; bussen gick inte därifrån jag trodde den skulle gå så total förvirring rådde ett tag kan man säga.
Det hela slutade med att jag tog en annan buss och blev tvungen att gå en låååång bit för att komma hem.

Igår kväll var Katre och Lynette här på middag. Det var ju dags för den första middagen i raden av tre, nämligen den svenska.
Efter att ha brainstormat idéer om vad jag skulle laga föll valet till sist på korvstroganoff med ris och sallad samt jordgubbar med mjölk till efterrätt. Och det var nog ett ganska bra val tror jag, för ingen av dem hade ätit det innan.

Efter maten gjorde vi ett apperance på den sista fredagsbaren och snackade lite skit med några klasskompisar en stund.
Det var verkligen en fantastisk kväll ute igår...gick en extra sväng innan jag gick hem och försökte vädra ut mitt bastuheta rum.

Nu ska jag göra lite lunch att ta med till stranden och så småningom bege mig iväg dit...

over and out

Sommarlov

Efter drygt fem månader av blod, svett och tårar (eller nästan iallafall) är det över nu. För en timme sedan laddade jag upp den sista grejen på Medianet, det innebär att jag har lämnat in min sista artikel på Danska journalisthögskolan!

Jag är alltså klar!!!!! *hoppar och skuttar*

Varken bildspelet eller artikeln är det bästa jag gjort, men hoppas och tror att det ska funka ändå.

Nu väntar drygt två veckors ledighet innan praktiken börjar. Ledigheten ska jag inleda med att åka ner på stan och inhandla mat till kvällens svenska middag samt försöka hitta en present till Olaia :)

Känns konstigt och ovant att faktiskt vara helt ledig...dessutom kommer jag (förhoppningsvis) inte behöva plugga något mer förrän i början av september!

over and out

Aluminiumlandet är snart klart.

Stora grejer på gång...hemresan är flyttad...anländer nu 14 juni istället för 16:e....anledning? tja...mest handlar det om att jag insåg att jag inte har så mycket mer här att göra när skolan slutat nästa onsdag.
Plus att underbara DSB låter en boka om biljetter gratis eller lämna tillbaka dem och få alla pengar tillbaka...det är skillnad det från det fantastiska SJ...

Dessutom så börjar det äntligen röra lite på sig med sista projektet. Har i stort sätt gjort klart artikeln och faktiskt kommit på något som skulle kunna likna en vinkel till mitt bildspel. Så imorgon blir det sista rycket innan det ska lämnas in.
Sen är jag ledig!

(och det har redan gått snart två veckor sen jag kom från Island...sanslöst..)

Hm...känns som att det var något mer jag skulle säga...men kanske inte...

over and out.

Leaving...

Jag har sagt det förr och jag säger det igen....jag har inte disciplin att plugga själv när jag har massa ledig tid. Har precis insett att det kommer bli svårt att få ihop både artikel och bildspel. Känns ju....stabilt?!

Skit.

Men. Inte så mycket mer att göra än att göra det bästa av det jag har och be till högre makter att det är tillräckligt.

over and out

---------------
13:53

Skrivit lite iallafall, snart mat, delikat fläskpannkaka. Har jag tur slipper jag bli smittad av Olaias förkylning med...

Men just nu är frågan om två dagar är värt 250 kronor? ska tänka på saken och återkomma....

---------------
21:13

Tack Karin för lite av motivationen! nu är utkastet till artikeln klart iallafall. Känns väldigt bra. Satsar på att göra bildspelet imorgon....

För övrigt så....nej, det var nog inget speciellt....

It´s the final countdown?

Mindre än två veckor kvar och det känns nästan som att jag redan lämnat Danmark bakom mig mentalt. Så mycket saker som ska styras upp inför sommaren; besök planeras in, biljetter bokas (jag älskar att stödja SJ...), samt massa andra saker att förbereda.
Borde exempelvis ringa praktikplats nummer två och kolla om de har schema eller liknande åt mig. Samt påminna om min existens...

Men det har löst sig med boende både i Norrköping och Göteborg, detta tack vara Per :)

Idag blev det även klart att Olaia åker hem på tisdag, alltså ingen Olaia i Sverige i sommar :(
Men sånt är livet antar jag...

over and out

Voffo gö ho på detta viset?

Helgen kom och gick väldigt snabbt måste jag säga. Men den har varit väldigt bra. Lugn, utan stress och avslappnad. Snart åker Julia hem igen och då är det bara att sätta fart och skriva på artikeln och förbereda bildspelet. Och snart är det dags att börja fundera på hur jag ska få med mig alla väskor på tåget till Sverige...

Men först en liten sammanfattning av helgen....

Torsdag
Julia dök upp och bjöds på kladdkaka med grädde och tillhörande snaps på filt i solen, underbart! Olaia förgyllde också vår eftermiddag.
Kvällen tillbringade vi med god mat, vin och Sverker utomhus. Underbart!

Fredag
Efter en lång och slö morgon pallrade vi oss ner till stan. Där började vi (orutinerat nog) med att köpa både skor och sprit som vi sedan fick släpa på.
Sedan följde en väldigt effektiv shoppingtur där vi målmedvetet gick till några utvalda affärer. Efter att ha ätit världens största glass med både det ena och andra på avslutade vi vår shoppingrunda på HM.
När det blev torrt i strupen slog vi oss ner på en uteservering i solen med varsin öl och njöt av livet.
Hem och byta kläder och bli extremt snygga innan det var dags att ta bussen igen för att gå ut och äta. Hedrade en mysig italiensk restaurang med vår närvaro.
Som avrundning på kvällen hade vi tänkt oss en dejt med Sverkers kusin på Ris ras...men eftersom de inte hade några lediga pipor när vi kom dit blev det något av ett antiklimax. Tyvärr. Gjorde iofs inte så mycket eftersom kvällen var väldigt lyckad ändå.

Lördag
Slapp dag som tillbringades inomhus till största delen beroende på att vädrets makter inte riktigt var på vår sida. Mat, film och diverse onyttigheter.
Efter att ha gjort oss snygga inför kvällen blev det ännu mer mat och sedan lite Sverker innan vi begav oss på en improviserad tur ner till stan.
Denna gång hamnade vi åter på en uteservering med väldigt nordisk prägel eftersom det var både norrmän och danskar där.
Tyvärr var det ju även dagen då Sverige och Danmark möttes i fotboll och Sverige tydligen vann. När en dansk fick klart för sig att vi var svenska ville han gärna prata fotboll med oss. Det blev ett väldigt förvirrat och hystersikt samtal eftersom danska ju är mer ett läte än ett språk och han inte riktigt hängde med alla gånger. Men kul var det. Han tyckte även att jag lät som Ronja Rövardotter...vi funderade ett tag på om det var bra eller dåligt men bestämde oss sedan för att ta det som en komplimang ;)

Och nu har vi suttit på Julias resväska för att hon skulle få med så mycket som möjligt av mina grejer hem. Jag är tacksam måste jag säga :)

over and out