Stora grejer på gång

Hej bloggen.

Vi gjorde bra ifrån oss på P4 Jönköping i fredags. Hur bra tänker jag inte säga här, men förhoppningsvis kommer det ge goda resultat om vi sköter våra kort väl.
Fredagkvällen tillbringade jag med E. Vi hetsade allt och försökte även ta igen allt som hänt sen sist. Och det vill inte säga lite eftersom vi båda är i vårt esse för närvarande, både på ett bra och dåligt sätt. Men mest bra tror jag.

Lördag morgon bar det av med tåg till Motala för att hjälpa pappa med lite intervjuer till en film. Innan hade jag mina farhågor om att tåget, vädret eller folket skulle kuka ur. Lyckligtvis hände inget av detta, däremot valde bandspelaren att göra det. Ett sånt antiklimax! efter sex intervjuer var vi tvunga att se oss besegrade och drev runt på stan tills tåget gick.
Kvällen var väldigt intressant, middag hos L med diverse folk. Jag körde bil och var följdaktligen nykter, såg saker och ting i ett helt nytt sken under kvällen.

Dagen har inletts med sovmorgon, sen lite skrivande av protokoll och sökande av sommarjobb. Sånt som tar tid, men som tyvärr måste göras. Men ute skiner ju solen och jag ska nog gå en sväng innan det bär av söderut igen.

kärlek vänner

Dagen då jag drack kaffe för samla poäng

Så var det första säljmötet avklarat. Jag och E for till Skövde, eller jag for i förväg, E:s tåg bestämde sig för att kuka ur och jag fick inleda mötet på egen hand.
Och det gjorde jag med glans. Offrade mig till och med på en kopp kaffe med mjölk (vilket säger en hel del när det gäller mig...), blev visad runt samt presenterad för massa "viktiga" människor och lyssna på skryt om hur bra de var. Härliga tider!
Sen dök E upp och vi lyckades nog tina upp kanalchefen något, så till slut ville han faktiskt ha synopsis på några av våra idéer.

Dagen avslutades med E och L på puben. Rolig och ganska hysterisk kväll. Nu hetsar vi allt och inget samt tittar på Seinfeld.
Imorgon ska vi charma P4 Jönköping.

Härliga tider!

Kärlek

Are you follow me on this?

Vilken flash-back jag hade idag i skolan...vi hade en spansk gästföreläsare som pratade fotboll med oss och en hel drös utbytesstudenter.
Och på en sekund var jag tillbaka till våren i Danmark. Plötsligt satt jag återigen i ett av de brunmålade rummen på Danska Journalisthögskolan och lyssnade till någon föreläsning tillsammans med mina klasskompisar från hela världen.

Att föreläsaren hade samma brytning som O som jag bodde ihop med ett halvår förstärkte helt klart det hela.
När han sen säger en klassisk replik (utan att veta om det); are you follow me on this"? log jag för mig själv, såg mig omkring och var nästan helt säker på att se L sitta bredvid mig och småskratta för sig själv.
Men där satt K och A och log inte alls. Då var jag tillbaka i verkligheten igen.

Ibland är det väldigt uppenbart att jag är ensam om erfarenheten från Danmark.

kärlek

Denna dag ett liv

Vilken dag. Hade egentligen tänkt göra massa effektiva saker ikväll, men valde istället att prioritera två vänner i telefon. Nu har jag tillbringat typ tre timmar i telefon, välbehövligt, ibland får man helt enkelt skita i alla måsten och bara ha lite quality time med folk och tänka på annat än skola.

Resten av dagen sög tyvärr. Kursintroduktion till kursen Medier och projektplanering. Och ja, det var lika flummigt som det lät. Fy f-n vad trött jag är på den här skolan! just nu vill jag bara att det ska bli juni så jag får sluta, även om det kommer innebära mycket ångest och liknande så ska det bli så skönt att slippa detta dårhus till högskola. 
Jag har inte ens ord för hur katastrofalt det var idag. Läraren var nedlåtande och arrogant alla studenter sura och stämning allmänt hetsig. 

Men vad annat kan man förvänta sig när läraren inte kan förklara uppgiften, när vi får gissa oss till vad vi ska göra och när det hela helt enkelt är en enda stor slöseri med tid, energi och pengar?

Läraren säger även saker och ting i stil med:
- Bara för att det står 9-12 på schemat ska ni inte tro att det är så. Det här är nämligen en kurs med 40 timmars arbetsvecka. Och jag skiter i när ni gör ert grupparbete.

Vilka underbara tre veckor vi har framför oss, inte. 
 

It´s the final countdown

Helgen kom och gick med en väldig fart. Det har varit middag, spelkväll, studieresa till Nybro och uppsatsarbete. Vilken helg, jag säger då det...

Just nu sitter jag och funderar på hur jag ska lägga upp morgondagen på ett effektivt sätt. Allt handlar ju om prioriteringar och när tiden inte riktigt räcker till blir det svårt att prioritera rätt, men så väldigt viktigt.
På onsdag kväll bär det av hemåt för en om möjligt ännu intensivare helg då jag i följande ordning ska besöka Nässjö-Jönköping-Skövde-Jönköping-Nässjö-Motala-Nässjö.
Det blir ett flängande men förhoppningsvis ett framgångsrikt sådant då vi ska på säljmöte för Radioprojektet i Skövde och Jönköping och pappa och jag ska göra intervjuer i Motala. Sen blir det Kalmar två dagar innan det är dags röra på sig igen.

Jag känner mig trött och sliten, borde sova istället för att sitta här och hänga. Men det är synd att klaga eftersom livet just nu är trevligt och ganska harmoniskt.

Kärlek vänner.


Hemma?

Cyklade längs Ängöleden idag. En sträcka som är väldigt vacker att cykla när vädret är fint och solen glittrar i vattnet som omger stan. Men en onsdag i januari är det konstant motvind och duggregn. Mindre roligt. Men när jag cyklade där insåg jag också att Kalmar kanske faktiskt blivit hemma.

Det insåg jag när jag cyklade längs samma cykelbana som vi gick en gång för snart tre år sedan, innan allt, när allt var annorlunda.
Jag insåg det också när jag såg bryggan där vi satt och det kändes som vi hade ett evighetslångt år framför oss, ett år som snart är slut.
När jag närmade mig Domkyrkan så kom ett annat minne; minnet av den första och enda promenad vi någonsin gick. Hade livet sett ut på ett annat sätt idag om promenaderna blivit fler?

Om definitionen på när en stad känns hemma är när det finns minnen förknippade med den så kan jag nog säga att Kalmar är hemma.

kärlek


Seminarier. Detta eviga aber.

Idag gjorde jag min sista insats vad det gäller seminarier i samband med c-uppsatsen. Efter de här två dagarna kan jag konstatera att nivån på de fyra olika seminarierna jag varit på skiljer sig.

Seminarie nummer ett var det mest "normala". Både opponenter och respondenter samt examinator var väl förberedda och eftersom uppsatsen som skulle ventileras var välgjord blev det inga större frågetecken.

Seminarie nummer två var ett skämt. Examinatorn var det något av det flummigaste jag träffat på länge och ansåg det viktigt att "problematisera" kring allt i hela uppsatsen, hade väldigt få konkreta saker att komma med och gjorde ett ganska oseriöst intryck.
Enligt min bedömning hade inte opponenterna lagt någon större tid på att förbereda sig och den största delen av tiden gick till att ta upp layout och stavfel.

Seminarie nummer tre var helt okej. Respondenterna gjorde ett något förvirrat intryck, men klarade sig bra. Opponenterna var väl förberedde och gjorde bra ifrån sig. Examinatorn däremot (som har ett uppenbart problem men journaliststudenter) tog upp tiden med egna små utvikningar och ägnade inte så lång tid åt själva uppsatsen.

Seminarie nummer fyra var bra. Det hela utvecklade sig dock mer till en handledning eftersom författarna till uppsatsen lämnat in en halvfärdig sådan. Men det är ju bra när andra tänker åt en.

Ju längre tid jag går på den här skolan desto mer går det upp för mig hur flummigt det är och vilka extremt låga krav som ställs på mycket som görs. Det är inte så konstigt att institutionen får skit för den akademiska delen när...

...uppsatser med uppenbara brister släpps upp till seminarie
...det är extremt beroende av vilken examinator man har för hur man bedöms, dvs; är man slö och har "turen" att få en examinator som är lika "slö" och ser genom fingrarna med det mesta blir man godkänd som opponent. Hade man däremot haft en examinator som faktiskt ställt lite krav hade man aldrig någonsin fått godkänt.
...de studenter som sliter häcken av sig för att bli klara i tid och verkligen jobbar med uppsatsen kanske i slutändan får samma betyg som de som slöar och lämnar in något halvfärdigt.

När jag slutar den 5 juni kommer jag inte sakna själva skolan. Däremot kommer jag sakna stan, vissa lärare, gemenskapen och framför allt: vännerna.

over and out

What I am to you is not real.

En vecka är det sedan jag kom tillbaka till Kalmar. På något konstigt sätt känns det som att veckan flugit iväg samtidigt som tiden gått otroligt långsamt.
Måste vara det att jag varit "ledig" och inte haft några föreläsningar att gå till. Men när jag tänker tillbaka så har gjort en hel del...märkligt det där.

I övrigt då? jo, tack som frågar...splittrad, disträ, frusterad...men ändå ganska nöjd med tillvaron.

Kärlek och respekt vänner.

over and out

Telefondag

Ibland ska man ha flyt.
Dagens mission bestod bland annat i att ringa och börja boka in möten till radioprojektet.
Ett x antal samtal senare har jag lyckats boka in två kundmöten som jag dessutom lyckats lägga dagarna efter varandra så att det blir lite mer effektivt och som en extra bonus kan jag även vara en extra helg i Nässjö.
De två som jag inte bokat möten med har jag iallafall gjort så mycket jag kan med just nu. Känns bra, helt klart, känns att vi är på g nu faktiskt.

Nu är det på riktigt. Nu gäller det.

over and out

This was the year, kortversionen

För alla er som inte riktigt orkar läsa allt i föregående inlägg kommer här en kortare sammanfattning som jag ärligt stulit från Ängelmedhorn. Håll till godo.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? 
Ja, åkte utomlands helt på egen hand.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Kan inte minnas att jag hade några.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej, inte som jag känner till iallafall.

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej, som tur är inte.

5. Vilka länder besökte du?
Danmark, Island, Ireland, Tjeckien och Belgien.

6. Är det något du saknar 2007 som du vill ha 2008?
Nja...mer kärlek kanske och mer okomplicerade förhållanden.

7. Vilka datum från 2007 kommer du alltid att minnas?
Dålig på datum, men några saker är resan till Island, Göteborgshelgen, Pragresan och nyårsafton.

8. Vad var din största framgång 2007?
Att jag klarade av att bo utomlands med allt vad det innebar under ett halvår, att jag blev antagen till Radioprojektet samt mitt ökade självförtroende.

9. Största misstaget?
Att jag la för mycket tid på fel personer.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Drabbades av magont och fick tillbringa flera timmar en natt på akuten i Århus.

11. Bästa köpet?
Min digitala systemkamera!

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Resor, definitivt!

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Absolut!

14. Vilka sånger kommer alltid påminna dig om 2007?
Halleluljah med Jeff Buckley och Prinsessor med Laleh.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare, absolut.

16. Vad önskat du att du gjort mer?
Umgåtts med fler människor i Danmark.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Lagt mindre tid på människor som inte är värda mig och min tid.

18. Hur ska du tillbringa julen?
Med släkt och vänner.

19. Blev du kär under 2007?
Ja, jo...jag tror faktiskt det....eller förälskad iallafall.

20. Hur många one-night stands?
Noll

21. Favoritprogram på TV?
Typ inga...tittade nästan bara på nyheter och någon enstaka film.

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nej, men jag ogillar människor som jag inte ogillade i början av året.

23. Bästa boken du läste i år?
Stig Larsson-triologin.

24. Största musikaliska upptäckten?
Koop och Regina Spektor tror jag.

25. Något du önskade dig och fick?
Ett bra år.

26. Något du önskade dig men inte fick?
En okomplicerad tillvaro.

27. Årets bästa film?
Ingen aning.

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2007?
Jobbade och åt tårta.

29. Finns det något som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Kanske, men inget jag kommer på nu.

30. Vad fick dig att må bra?
De underbara människorna jag hade runt mig samt te och popcorn.

31. Vilken kändis var du mest sugen på?
Hm....

32. Vem saknade du?
Vännerna när de var för långt bort.

33. De bästa nya människorna du träffade?
Många, men framförallt underbara Olaia och Viktorija som gjorde månaderna i Århus till vad de var.

This was the year

Så har då ännu ett år passerat och det har gått lika snabbt som alltid. Men vilket år det varit! Till skillnad från 2006 så var 2007 ett riktigt bra år.

Tänkte lista några saker som hänt under året...



Januari -
I mitten av januari begav jag mig ut på mitt hittills största äventyr, nämligen ett halvår som utbytesstudent i Århus, Danmark.

Det blev en stor omställning, ny stad, nya människor och en bestående upplevelse av att Danmark må ligga nära Sverige, men det är ändå en helt annan kultur och ett annat land.


Februari -
Hela klassen åkte till Köpenhamn på några dagars studieresa. En rolig resa där jag lärde känna flera i klassen bättre.


Mars - På typiskt danskt sätt firades den första varma vårdagen med öl i solen på gräset utanför skolan. Då är det lätt att glömma snöstormen och annat mindre roligt som varit.

I slutet av mars kom även Polarn och hälsade på. Det blev några intensiva dagar med hets, Sverker, alkohol, kärlek och mys.


April - I början av månaden åkte jag till Sverige för att fira påsk och fick en välbehövlig dos av kärlek, familj och vänner. Sedan bar det av till Dublin några dagar. Hade sällskap av J några dagar, men större tiden tillbringade jag själv. Roligt och mycket lärorikt att åka på semester själv.


Maj - En riktig res-och besöksmånad. Hade flera minnesvärda besök från Sverige, men mest minnesvärt är ändå när hela klassen åkte till Bryssel i en vecka. En av de roligaste resorna under året. Dagarna fylldes med besök på bland annat kommissionen och parlamentet och på kvällarna var det allt från salsa till öl.

Slutet av maj tillbringade jag på ett kallt men otroligt vackert Island. En oförglömlig resa, återigen på egen hand, med en hel del jobb med intervjuer men framförallt en resa då jag lärde mig mycket om mig själv. Och ja, Island ser faktiskt ut precis som på film.


Juni - Värmen tog Danmark och Århus med storm och jag tillbringade mycket tid på stranden. De sista veckorna var otroligt vemodiga och jobbigast var när O åkte hem och sista kvällen med klassen. Ett halvår som gått otroligt fort var slut.

En annan höjdpunkt i juni är praktiken på SVT i Norrköping. En positiv överraskning som var väldigt lärorik.


Juli -
En intensiv månad med tre hysteriska veckor som redaktionschef på tidningen, en spontan roadtrip till Kalmar och ett otroligt roligt bröllop i Halmstad.


Augusti - Bodde tre veckor i Göteborg och gjorde praktik på Göteborgs Fria. En intressant upplevelse helt klart. Hann även med ett bröllop i Lund.


September - Månaden inleddes med en väldigt minnesvärd kräftskiva hos J i Kalmar. Var längesedan jag var så i mitt esse kan man säga. September innehöll även en resa till bokmässan i Göteborg. En resa som till största del var lyckad men som tyvärr även gjorde att jag lämnade stan otroligt besviken och ledsen.


Oktober - Polarn och Pyret åkte till Prag. Det var hysteri, kärlek och lycka. En klar höjdpunkt från året som gick.

En resa gick även till Malmö och Köpenhamn. En helg med utgång på nation, mycket livsnjutande och nya bekantskaper i form av mattläggare från Umeå ;)


November- Hela månaden genomsyrades av arbete med c-uppsatsen. En uppsats som skulle visa sig vara ett aber utan dess like med fler motgångar än framgångar.

I slutet av månaden var jag i desperat behov av miljöombyte och åkte några dagar till Stockholm.


December - Polarn var i Kalmar och det var en helg med en underbar Lasse-konsert och framförallt Polovning, äkta kärlek ;)

December var även månaden då Kristyr sändes för sista gången. Det var med stor sorg vi genomförde sändningen. Ett program som inget annat har gått i graven L

En julsittning följd av hysterisk utgång avslutade storslaget näst sista terminen i Kalmar.

Sedvanlig julhets i Nässjö kröntes av ett ovanligt och roligt nyårsfirande i Stockholm.