Lagen om allts jævlighet

Energi. Hur fan hittar man det?! just nu ær det som att gå i motvind hela tiden. Det børjar bli något trøttsamt. Idag børjar vi en ny workshop, och energin før att engagera mig nio till fem varje dag finns inte. Det blir inte heller bættre av att jag naturligtvis hamnar i samma grupp som mitt hatobjekt all-times i klassen igen. Varfør? vem ær det som hatar mig så? Jag vill inte jobba med honom i tre ytterligare veckor...

Før øvrigt kænns det just nu som att vart jag æn vænder mig så væntar det en ny konflikt, ett nytt missførstånd, nya saker att reda ut.
I vissa fall vet jag inte vad problemet ær och då ær det vældigt svårt, i andra fall måste jag gissa mig till vad som ær problemet och det ær inte heller alltid det lættaste.
Jag blir så trøtt. Det kænns som att stå mitt i någon form av kraftmætning hela tiden dær folk førsøker øvertræffa varandra.

Just nu behøver jag helt klart något att se fram emot. Typ någon som kommer hit kanske? någon frivillig??

Helgen var lyckad. Kanske kommer en uppdatering om det senare idag....

over and out

Dagen är inställd

Ingen skola idag, läraren sitter fast i skogen någonstans som mina kära klasskamrat C uttryckte det. Lite underhållande på ett sätt faktiskt.
Skönt med ledig dag men samtidigt så är jag orolig för om J verkligen kommer lyckas ta sig hit idag. Som vi alla vet så lamslås ju all kollektivtrafik så fort vädret jävlas. Och enligt vad jag har kunnat läsa mig till på internet så är vädret lika illa hemma i Sverige som det är här i Danmark just nu.
För tillfället går inga tåg och bussar i Malmö och tågen över bron är också inställda. Jag blir så trött och kan bara hålla tummarna för att det lugnar ner sig till i eftermiddag!

over and out

Om du vore en frukt, vilken frukt skulle du då vara?

Eftersom den här bloggen suger så raderades hela mitt långa inlägg om dagen. Jag blir så trött. Här följer en kortare sammanfattning.
Var på möte för att bli bartender på skolans fredagsbar. Under intervjun som hölls av typ sex personer samtidigt så fick jag svara på allt från vilken frukt jag skulle vilja vara till om jag var bra på att dricka och vilken drink jag föredrog. Det otäcka var att de antecknade typ allt jag sa under låga hmm och ah...blir nog bra. Förhoppningsvis blir jag antagen och får tillfälle att lära känna lite danskar också.

Idag var även dagen då vi avslutade första workshopen. Under utvärderingen av en annan grupps tidningssidor gjorde min grupp misstaget att låta mr. Jag vet bäst gå fram och framföra våra synpunkter själv. Det ledde till att han typ körde över dem och dissade det mesta de hade gjort på ett allt annat än snyggt sätt. Suck. Men inte oväntat.
Eftersom F hade den goda smaken att dra innan hans och min video visades så fick jag sitta själv och förklara hur vi (inte) hade tänkt när vi filmade. Lärarens enda kommentar var; jag gillade slutet. Hur ska man tolka det...jag föredrar att inte tolka det alls.

Min huslighet har nått oanade höjder här i Danmark. I helgen bakade jag kladdkaka och bjöd på och idag gjorde jag semlor dagen till ära. Var ska detta sluta?
En annan sak som är synnerligen skrämmande är att jag äter allt mindre kött här. Tänk om jag kommer till Sverige i sommar och på allvar överväger att bli vegiterian?? hemska tanke (och nej, det skulle inte vara kul eller bra för mig som jag vet att vissa av er som läser detta tycker ;)  )

För den som undrar så såg semlorna ut såhär....

Egenhändigt gjorda semlor ;)


over and out






Hur man hittar till havet utan karta

Idag fick jag för mig att jag skulle ta mig till havet eftersom det var så fint väder. Sagt och gjort, jag trampade iväg glad i hågen. Efter halva vägen kom jag på att jag kanske skulle haft med mig en karta, men det är ju sånt som får gå ändå...kom iallfall fram till en storartad utsikt över havet efter en massa nedförsbackar...underbart rofyllt var det.
Nedförsbackar innebär ju också att det går uppför när man ska tillbaka. Och det var inte lite uppför heller....hela vägen....jag som inte har tränat på länge höll ´på att dö men lyckades ändå cykla uppför alla backar.

Igår var jag och V ute och dansade. Efter att ha åkt en hel del buss först, men det är inget vi talar högt om...det var trevligt, längesedan jag gjorde det. Idag skulle det egentligen ha blivit salsa också, men min cykeltur fick räcka som motion denna dag.

Dagens humor: D(D)R (alltså Danmarks radio och TV) har skickat brev till mig och vill att jag ska betala tv-licens här i Danmark. Med tanke på vilket aber det var att bli struken från den svenska varianten så...men fyllde helt ärligt i lappen de skickat med om att jag inte har någon tv....

Dagens wieeeee: På torsdag får jag besök! *längtar*

over and out

Hög på livet?

Gud jag hade glömt hur kul det är att dansa! och jag hade definitivt glömt hur underbart det är att dansa med någon som är bra på det!
Det var som att tiden stannade och plötsligt var jag faktiskt också bra på att dansa ;)

Men nej L, det blev ingen ryggböj....det får bli nästa gång ;)

Sån enkel sak, så mycket lycka....

over and out

Today is a good day

Skolan gick mer smärtfritt än tidigare, var klara och kunde sluta redan vid halv fyra...fick även trevligt sällskap och lyckades då förstås bryta regel 1 a....vänd dig aldrig om! att jag aldrig lär mig...men samtidigt var det lite humor. Jag är nog inte så diskret som jag själv tror...

Fick ett försenat alla hjärtans dags kort samt eftersänd post väntade på mig när jag kom hem, alltid lika kul att känna sig uppskattad!

Jag tror saker och ting är på väg åt rätt håll, eller jag hoppas det iallafall....

*ler*

over and out

Kärlek

Kärlek. Det finns bara ett ord för konserten med Laleh och det är kärlek. En underbar magisk stämning, hon är en människa som man bara måste tycka om, en sån människa man bara vill vara kompis med. Så underbart bra, vilken stämning...jag är glad att jag gick dit. Och jag är glad att jag frågade också.

Och konserten blev ett perfekt avslut på Alla hjärtans dag. En dag som i övrigt har gått väldigt obemärkt förbi måste jag säga. Men det är väl så det är antar jag.

Något annat som är nytt under solen?
Javisst. Men inget som jag tänker berätta här.

over and out

Det är lätt att hålla käft men svårare att säga som det är

Sitter här och väntar på att min i-pod ska bli fulladdad så att jag kan stänga av datorn. Dagens i-landsproblem kan tyckas men samtidigt så dras jag med lite tvångsmässiga tankar när det gäller just batteriers livslängd. Har fått för mig att de lever längre om man allt laddar dem maximalt. Detta är alltså den otroligt kassa anledningen till att jag inte går och lägger mig. Det kommer i sin tur leda till att jag är trött och om möjligt ännu grinigare i skolan imorgon.

Idag har jag missbrukat mansdoft. På mitt sedvanliga diskreta sätt...dvs. inte alls. Men va fan, har man en sötnos nära kan man inte direkt låta bli, eller iallafall inte ja...blev även full i skratt idag när jag vid ett tillfälle kom och tänka på vad en vän till mig sa, men nej, det blev inget med det J ;)

Just nu vill jag mest att den här veckan ska vara över. Det är intressant och lärorikt men som alltid när det handlar om grupparbete så suger det verkligen energi ur mig. Och jag tror att fyra dagar med att göra samma sak är lite för mycket. Däremot är jag mycket tacksam över att jag lärt mig InDesign innan jag kom hit. Annars hade det varit lite svettigt....

Imorgon är det dags för Laleh! med vem eller vilka återstår att se...

Lite flyt? är det för mycket begärt?

Men ryck upp dig lite!

over and out

Vill man så kan man och då ska man eller "But do we care?? No, we don´t!!"

Jag hatar min blogg. Mitt långa och genomtänkta inlägg som jag skrev igår försvann innan jag hann publicera det. Mycket irriterande.

Köpenhamn var klart över förväntan. Roligaste episoderna var när jag försökte entusiasmera folk i klassen över vikten av att köpa en vattenpipa, hetsen på vandrarhemmet, min misslyckade guidning med Lynette, att filma med Filip, besöket på kareokebaren och den hysteriska tågresan hem som höll på att kosta mig 600 kronor istället för 150.

I fredags var det dags för utgång för att fira att Köpenhamnsartiklarna faktiskt blev klara och inlämnade till slut. Vi besökte först skolans fredags bar, sedan fest i en lägenhet och slutade kvällen på kollegiets fredagsbar. Behöver jag säga att det var en något blöt kväll. Man ska inte börja redan klockan fem, det är farligt. Att dessutom gå till ett ställe där alla shots kostar tio kronor är ännu farligare.

Lördagen var slö...Margereth bakade äppelpaj och alla njöt...idag är det tvätta, städa och helst hinna plugga lite som gäller. Och om jag orkar och får med mig någon annan så kanske salsa ikväll. Men det får vi se.

Laleh kommer till Århus på onsdag! *lycka*

Har bokat biljetter hem till påsk nu. Svindyrt naturligtvis...men så är det om man måste åka tillbaka på annandag påsk. Men ni är ju värda det så ;)

Dessutom har jag uppdaterat fotodagboken.

over and out

-----
20:20

Jag har egentligen inte bacillskräck. Men idag fick jag faktiskt en släng av det....när man har en paj inne i ugnen för värmning tar man väl ändå inte och stoppar in handen och känner på den?! strax efter man har hostat i handen?
Hade lite svårt att se neutral och inte äcklad ut...
Men jag fick mat och ska väl egentligen inte klaga antar jag. Nu blir det Happy feet och sen förhoppningsvis sova hyfsat tidigt.

Imorgon är det dags. Jag tror faktiskt jag har bloggat en plan alldeles på egen hand ;)

over and out

Allmänt anti...

Jag kunde inte bry mig mindre. Faktiskt inte. Så det är nog något fel på mig. Palla.

Halvförkyld och ingen lust alls att åka till fucking jävla Köpenhamn imorgon!

Och inte heller att förglömma; varför är så många inkonsekventa idioter?!

Som vanligt är det väl mig det är fel på. Ja vaddå? är man egocentrerad så är man...

over and out

Den som väntar på något gott?

Hur mycket jag än sitter på händerna är det svårt att låta bli.

Idag är det lördag. Jag har inte gjort det jag borde ha gjort, men vem bryr sig, egentligen? Däremot har jag varit på Bazaren, ett ställe inte långt härifrån. Det var mycket najs. Massa rolig mat och färsk frukt och grönsaker, samt vattenpipor :)

Kvällen blir nog lugn, även om O har svårt att förstå att jag frivillig är hemma en lördagkväll. För henne är det inget problem att vara ute både fredag och lördag, vecka efter vecka.
Ibland märks ålders-och kulturskillnader väldigt tydligt.
Men hon är för söt ändå. Nyss var hon inne och tipsade mig om en fest här på kollegiet och om folk som skulle ses och spela biljard ikväll. Omtänksamt....men det där med att tycka det är skönt att vara hemma en lördagkväll förstår hon inte riktigt.
Men eftersom hon diskade åt mig idag så klagar jag inte!

Dagens alfahonatriumf: Att lyckas hetsa P till att skaffa en blogg...älskar makt :)

over and out for now

Och några av molnen skingrades på himlen

Ja. Jag ær lættad. (jævla danska tangentbord) tænk att en sån liten sak kan gøra så stor skillnad. Jag ær lættad och framfør allt lugnad...och samtidigt glad =)

Now back to Israel and Lebanon...

over and out

----00:53----

Jag är tillbaka. På svenskt tangentbord (om det var någon som undrade...) Dagen blev intressant. Läraren blir bara mer och mer obegriplig. Höjdpunkten idag var när han fick massa frågor om vad det egentligen är meningen att vi ska göra i Köpenhamn och besvarar dem med att alla info finns på pappret och att det inte är svårt alls att fatta. Klassen sitter och ser ut som frågetecken. Humor.
Och jag vet inte hur många gånger han lyckades trycka in sin favoritfras "Can you follow me in that" idag. Jag hatar den frasen.
Men däremot är det positivt att jag fått en MYCKET bra grupp inför resten av denna workshop. Nu finns onekligen alla förutsättningar.... :)

Dagen i övrigt har präglats av en väldigt positiv känsla. Jag är så lättad måste jag säga. Hoppas bara att det fortsätter på samma spår nu.

Ikväll har det varit pubrunda, eller det var egentligen inte mycket till pubrunda eftersom vi hann med två pubar inom loppet av fyra timmar. Kasst. Så jag gick hem. (då fick jag gå hem) och drack rödvin. Inte så tragiskt som det låter...mer spontant skulle jag vilja kalla det....

Imorgon är det lördag och jag kan sova hur länge jag vill....jag är lycklig.

over and out