Fokusera

Okej. Nu räcker det. Jag måste börja fokusera på det som är relevant. Och inte på saker som inte ger något annat än cirkelresonemang.

Det duger inte att stå i studion och vara splittrad när man sänder live. Det är INTE okej. För då blir det verkligen inte bra. Och är det någon gång jag blir irriterad så är det när jag inte sköter mitt jobb för att jag tänker på annat.

Imorgon åker jag bort. Ska försöka tänka och övertyga mig själv om ett och annat under helgen.

Vi hörs på söndag.

När det äntligen är över

Herregud. Idag var jag tvungen att offra viktig sömn för att en människa som ansåg sig vara väldigt viktig bara kunde ställa upp på intervju klockan halv åtta på morgonen. Och naturligtvis på en plats långt bort åt helvete i stan.
Men lyckades jag ens komma hem med svar på den huvudfrågan jag hade tänkt mig? svar nej. Jag hatar hatar hatar när folk säger en (bra) sak på telefon och sedan när man väl ska spela in dem så är det lögn att få dem att säga samma sak! gaah! jag är Hannut liksom.

Som om inte det vore nog så lyckades jag naturligtvis köra fel på väg tillbaka till redaktionen. I det läget förbannade jag min ständiga optimism som går ut på att: det kan inte vara så svårt, jag hittar nog. När jag inte ens kör rätt i den minsta och simplaste håla jag varit i flera gånger? hallå?! (i det läget är jag inte en värdig UT)

Sen gick det i ett. Slet som en galning för att hinna få ihop en tajmad sändning halv två (som i att det måste vara exakt tre minuter eftersom det är tre minuter upphåll från P4 riks), klippa två inslag på mindre än två timmar samtidigt som jag försöker att inte få ett utbrott på min nyhetschefs förvirring. Härliga tider.
Tur att A var sändare och jag desk så vi iallafall hade varandra att hetsa hysterin med.

Det hela slutade iallafall med att jag dominerade hela sändningen halv fem (som är dagens paradsändning) med mina tre inslag. Det i kombination med att det var A som läste nyhterna gör att vi nu kan konstatera att vi uppnått fullständig infiltration på jobbet.

Det är bara att bryta ihop och gå vidare

Måste säga att jag tycker det mesta rullar på just nu. Jobbet flyter bra (har fortfarande inte vant mig vid att ha så mycket pengar att röra mig med...)
Och flera frodiga saker att se fram emot; i helgen åker jag till Malmö, helgen efter det tar vi ett värdigt farväl av Kalmar, mamma och pappa kommer hit och sen väntar en av höstens höjdpunkter i Stockholm sista helgen i november.

Ta hand om er vänner

Semester

Chopp chopp så var man hemma igen en sväng. Efter tio dagar med jobb känns det välbehövligt med en fyra dagar lång vila.

Och bara känslan av att kunna åka bort i fyra dagar utan att behöva plugga något är helt märklig. Finns liksom inga måsten...kan umgås med folk och bara ladda batterierna. Sånt uppskattas.

Imorgon ska ju så P&P återförenas igen. Känns som det var evigheter sen även om det "bara" gått några veckor. Men som vanligt i våra respektive liv hinner det ju hända en hel del...imorgon blir det iallafall middag för att fira gånger två. Härliga underbara tider!

Om ni tycker att detta blogginlägg var ganska så innehållslöst och intetsägande så beror det nog på att det faktiskt var det.
Jag skyller helt och hållet på att jag jobbade morgon idag och alltså har varit uppe sedan fyra i morse. Men jag klagar faktiskt inte. Jag lever, frodas och tjänar ju pengar :)

kärlek vänner


Utanför datorn

Försöker Hannut ha ett liv (ha ha...troligt, men det lät bra iallafall ;) )
Nåja, det här är några av de saker Hannut gör istället för att blogga:

* jobbar: både på frodiga och mindre frodiga tider på dygnet.
När man går genom mörkret i småregn och blåst vid halv fem på morgonen får man ta till mantrat: "jag älskar att jobba på Sveriges Radio, jag älskar att jobba på Sveriges Rado..."
* fikar. tydligen bara på wayne´s
* promenerar Karlskrona runt för att hetsa sig själv, sitt lokalsinne och framför allt sin stegräknare.
* åker på stationskonferens till Köpenhamn
* har långa hetsiga samtal via gammal avdankad mobil
* dricker whiskey
* ringer Karut

Men misströsta inte vänner! När Hannut tröttnat på alla dessa världsliga saker är hon tillbaka och bloggar om allt hon inte gör.

För övrigt har jag planerat in massa roliga saker att göra under helgerna som kommer. Känns mycket bra!

Tre år senare

För ganska exakt tre år sedan befann vi oss i Kalmar. Då kretsade en stor del av tillvaron kring kurslitteratur, föreläsningar, kurser och tentor. Då hade vi precis börjat vandringen.

Tre år går extremt snabbt. Iallafall när man gör något man trivs med tillsammans med människor man gillar.

Nu, tre år senare sitter jag i Karlskrona av alla ställen (dock väldigt glad att det inte blev Arvidsjaur..) på mitt första "riktiga" jobb.
När jag pratar med forna klasskompisar så handlar det om helt andra saker: hur långt vik man lyckats få, om man trivs, vad man får göra, vad man ska göra sen....

Det är coolt att så många faktiskt fick jobb. Nu har vi spridit oss till flera olika tidningar, SVT, SR och TV 4.

Det är coolt, det är vuxet,  att det gick faktiskt den väg det skulle gå.

Jag vill ha dig nu som jag hade dig förut

Har påbörjat det omständliga jobbet med att rensa mobilen på mess eftersom den ska in på lagning. Eftersom jag är en människa som har en överdriven tendens att spara mess tar det lång tid.

Hittar gamla mess som väcker gamla känslor. Att gå igenom dem är på ett sätt som att peta i ett sår som aldrig läker. När man läser vissa mess blir saker ännu mer obegripliga. Messen säger en sak, verkligheten något helt annat.
Jag börjar fundera. Kanske är det helt enkelt så att det är försent att säga som det är?

Den enda vägen är egentligen framåt.

Jag har försökt att tänka bort dig på alla sätt. Det är dags att lägga på. Men att stanna känns så rätt.


over and out

Hannut - nu med stegräknare

Jag har alltid föraktat stegräknare. Nu har jag ju fått jobb och förväntas plötsligt vara med i stegräknartävling. Herregud. De förstår inte att jag är Hannut och att jag inte ska behöva springa omkring med en sån där fånig liten sak tänkte Hannut när hon såg stegräknaren i sitt fack (fack! Hannut har fått ett eget postfack med namn på! det är INTE bra för hennes storhetsvansinne)

Iallafall. plötsligt håller Hannut (väldigt ivrigt) på att installera sig med sin stegräknare. Hannut har officiellt ingen moral. Eller kanske insåg hon bara att det inte är värdigt att göra sig till åtlöje offentligt eftersom någon ofrodig människa bestämt att allas resultat ska läggas upp på hemsidan.

Nu ikväll bestämde hon sig för att provgå med den. Och Hannut inser att hon faktiskt skulle kunna fastna i stegräkningsträsket. Skrämmande.


På plats

Japp. Första arbetsdagen är avklarad. Måste nog vara nöjd med den. Mycket nytt, mycket ny information att ta in...men helhetsintrycket är att det är trevliga och Frodiga människor som jobbar där. Tror nog det kommer bli bra. Mest spänd av allt är jag på att få mitt schema och kunna planera lite.

Har ju även flyttat och bor numera i en omgjord bilverkstad. Mycket intressant. Ganska låg takhöjd och mycket betong. Mobilen har valt att kuka ur rejält och täckningen är obefintlig i lägenheten.

Och såhär ser det ut (ja, jag vet att det är fruktansvärda posebilder, men pappa envisades ;) )







Som ni ser så är det mycket golvyta och halvudda möbler. Tur jag är så extremt flexibel och anpassningsbar ;)