Maktgalen?! oh ja!

Jag har drabbats av storhetsvansinne. Det är inte bra att ge mig så mycket makt som jag haft under två dagar nu. Inte bra alls. Men å så roligt!
Trodde aldrig jag skulle säga detta, men jag gillar faktiskt tv. Mest av allt älskar jag direktsändningar. Sitta och pilla i en redigering kan någon annan göra, men att sända det, vilken kick! Särskilt om man är bildproducent (vilket för er vanliga dödliga innebär högsta chefen) eller scripta (som är den som håller koll på tider och räknar ner inslag)
Drömde förvisso mardrömmar natten till idag om att jag skulle förstöra hela sändningen genom min insats som scripta, men det gick verkligen över förväntan idag måste jag säga.

Så, makt, ge mig mer makt! jag älskar det!

Däremot gillar jag inte att inte få bestämma har jag upptäckt. Är nog inte fullt så anpassningsbar och ödmjuk som jag gärna vill tro att jag är. Hm...inte bra...

För övrigt kan jag berätta att fotodagboken är uppdaterad för den som är intresserad;
http://www.fotodagbok.net/~madamebutterfly

Mina föresatser att äta nyttigt i veckorna går inte så bra. Är för slö när jag kommer hem på kvällarna och har inte heller någon vidare karaktär att tala om. Dagens i-landsproblem kanske?

Imorgon när jag för första gången ska vara kameraman ska de ha hundar i studion, är det inte lite ironiskt?!

over and out

Hets hets, fast INTE på ett positivt sätt

Jag vill ha lugn och harmoni. Är det för mycket begärt?
Runt omkring pågår en ständig hets och ett enda stort virrvarr av beslut som ska tas. Ska vi vara här eller där? vem ska det firas med? ska det ens firas tillsammans?
Det borde egentligen vara så enkelt som att utgå från sig själv och sedan bestämma. Helt enkelt skita i vad alla andra vill göra. Men det är tyvärr inte så enkelt.

Tiden från nu fram till jul känns ganska så fullproppad. Det är allt från skola till julbord, resor och fester som ska hinnas med.
Förhoppningsvis kommer jag även hinna andas lite också.

Har inte köpt en enda julklapp ännu. Funderar på om det är dags att stressa upp sig över det än, eller om jag bara ska ta det lugnt och ta det som det kommer. Tror det får bli det senare alternativet.
Jag och J funderar på att helt skippa julklappar i år. Känns faktiskt mer och mer som en bra idé måste jag säga. Som en liten men ändå en protest mot konsumtionshetsen som råder.

Det ligger en hund begraven här

Gud, jag är verkligen en dålig människa. Kom hem klockan två och har inte gjort ett skit sedan dess...eller har förvisso ringt några praktiksamtal som inte gav särskilt mycket, men inte så mycket mer. Och nu har jag precis avbokat mig från träningen jag skulle gått på vid sex också. Boxning utan någon man känner är inte så kul...töntigt, men ändå.

Vad som däremot är positivt är att det imorgon inte bara kommer CSN-pengar utan även de pengarna från i somras som jag skulle fått då. Och det var dessutom mer än jag trodde det skulle vara :)

I måndags lekte jag Martin Timell. Tror dock inte jag ska söka som programledare till Äntligen hemma...jag och A tillverkade nämligen en rondellhund till vårt inslag om just rondellhundar. Insåg att jag var otroligt kass på att såga och om möjligt ännu sämre på att borra. Men vad gör man inte för sin mediatid ;)
Hunden blev iallafall fin och målad i en vulgär lila nyans. Tisdagen tillbringades till stor del i kasst väder på stan, jagandes riktiga hundar att filma, det gick sådär. Alla hundar och hundägare verkade ha gjort det enda rätta och stannat hemma i skitvädret.
Sent på kvällen var det så dags att skrida till verket. Efter lite om och men så hade vi till slut placerat hunden i en rondell samt filmat hela spektaklet. Det var humor måste jag säga.
I M ´J dog


Ska göra lite nytta nu tror jag. Eller inte.

See you

När allt rullar på av gammal vana

Vem ska göra det som någon alltid gör när någon tröttnat på att göra det? Står de andra där då och tittar sig förvånat omkring och undrar varför det inte händer något?
Vem är egentligen någon?

Många människor tar varandra för givna, utgår från att alla alltid gör samma saker och sorterar in folk i fack.
Istället borde fler sluta titta över axeln på vad andra gör och inte gör och istället börja ta lite egna initiativ.

Det krävs två för att kommunicera, det går att prata med en vägg ett tag, men efter ett tag blir det extremt enformigt.

När hela tillvaron går runt i ekorrhjul, hur kommer man då vidare? hur går man vidare när alla andra fortsätter rotera i hjulet utan att bryta sig loss.

Om två månader drar jag.

Igår var vi ute och filmade vår hund, uppdatering om det kommer någon dag om jag orkar.

Over and out

Trött & sliten

Det var längesedan mitt rum kändes så tomt som nu efter fyra intensiva dagar med besök. Å ena sidan gott om utrymme och ingen annan att ta hänsyn till men samtidigt lite för lugnt nästan.

Det har iallafall varit fyra trevliga dagar på det hela taget. Torsdagkvällen inleddes med rödvin och varm mackor, på fredagen drog jag med V och A till skolan för en liten visning och lite redigering. Sedan blev det stan, något som tog på krafterna men resulterade i en snygg svart kofta på rea ;)
Lasagne blev en bra uppladdning inför kvällens utgång. Först som sig bör Sjukan där en annan styrelsemedlem raggade på mig (han såg lite lätt besvärad ut dagen efter...), dans på bordet och annat. Kåren var i stort sett folktom så kvällen slutade på studentpuben med kvällens drink som var "den svarta feministen" en drink man inte kan tacka nej till :)

Lördag förmiddag gick lite i hetsens tecken för att hinna med allt som skulle fixas innan bussen gick. En paus på cirka en halvtimme fick jag innan kusin vitamin ringde och meddelade att hon var i Kalmar. Ännu mer shopping, fika, snack blev det samt lite film. God mat på puben samt vattenpipa och vin hos I avrundade kvällen.

Idag har vi varit på Ikea och köpt sånt man inte klarar sig utan (typ ett underlakan och lunchlådor) nu ska jag försöka knåpa ihop en krönika innan jag ska träna vid sju.

Känner mig lite lätt sliten efter denna vecka/helg...

Skolan har varit intensiv men rolig denna vecka. Grupparbete med en bra grupp är inte ofta man är med om. Nästa vecka ska vi göra magasin, blir spännande.

over and out

.......
21.25

Nu finns nya bilder från helgens äventyr att beskåda på fotodagboken,
http://www.fotodagbok.net/~madamebutterfly
om någon är intresserad vill säga....

Verkar som att jag blir tvungen att ägna resten av kvällen åt att skriva en krönika som jag inte har någon idé alls till...

You´re very well put together...

Denna helg har gått i lugnhetens och pluggandets tecken. Filmning till inslag med redigering har det varit samt en intervju för Östran idag.
Igår var jag och A hos K. På väg dit sprang vi på J i Berga centrum. Tror vi båda två var lika förvånade över att träffa på varandra. Iallafall. Efter att vi hetsat lite hos K och nördat oss med filmkameran så var det dags för utsökta varma mackor. Jag klassades som udda eftersom jag ville ha te till mina...Sedan film, den första var underhållande, den andra pratade vi tyvärr sönder, men men...trevligt var det iallafall.

Eftermiddagen idag har ägnats åt att klippa det jag filmade i fredags. Och det var som jag trodde. Gubben är mörk i ansiktet. Efter fantastisk hjälp och efter att mentalt ha dunkat huvudet i bordet några gånger så har jag nu fått ihop ett inslag som är hyfsat. Morgondagens utmaning blir att lägga på speaker och försöka ljusa upp hans ansikte. Jiiiha. Tacka vet jag skrivande journalistik.

Efter ett otroligt nyttigt "mellanmål" bestående av äpple, knäckebröd och digestivekex sitter jag nu här och funderar på inte om utan när jag kommer få kramp på träningen som börjar om en timme. Troligtvis lagom till introt i "Många män".

---------
21.28
Jag fick inte kramp. Och jag lyckades för första gången göra armhävningar på tårna! är riktigt stolt över mig själv.
Kan däremot konstatera att han är en sadist, en charmig sådan, men ändå en sadist. Om man njuter av att se typ hundra personer nästan få kramp i benen så är man sadist ;)

Borde börja skriva på artikeln till Östran...men det känns jobbigt. Är helt slut efter den något intensiva dagen. Nåväl...att hetsskriva har ingen någonsin dött av :)

Hur många bollar kan man ha i luften samtidigt?

Jag har bestämt mig och jag tänker inte ge mig. Det kan f-n inte vara omöjligt att få en praktikplats där jag vill! Om jag så ska ringa runt i hela landet så ska det gå.

Just nu känns det som att jag har tusen saker på gång samtidigt. Det är så härligt när allt ska vara klart på en gång. Eller det ska det egentligen inte, men det är lika bra att få lite gjort nu, nästa vecka lär det inte bli så mycket av förklarliga orsaker.

Börjar nästan gilla tv lite, mycket skrämmande. Hade provsändningar igår, fick prova på flera olika roller. Och det var kul! men fortfarande så otroligt mycket som kan gå fel...på måndag börjar det på riktigt. Då ska vi ut och jaga nyheter. Blir en klart spännande vecka.
Spännande blir det också när jag ska trycka in två besök på samma helg. Men förhoppningsvis funkar det utan större problem och blir både kul och intensivt. Denna helgen blir lugn i förebyggande syfte...

Det var allt för denna gång.

Ett enda långt lämmeltåg

Och just nu vill jag bara stoppa huvudet i sanden och inte låtsas om allt jag borde ta tag i och fixa. Det känns som att folk runt omkring mig gått in i någon form av kollektiv depression. Mig själv inkluderat.

Jag fattar ingenting, orkar ingenting och vill ingenting....eller nåt.

over and out

"För uti Kalmare stad..."

Sammanfattning av gårdagen och var de olika sakerna hamnar på en skala från 495 till 306 där 23 betyder "är du helt från vettet?!"

Förfest hos mig med vin och musik - trevligt och lagom hysteriskt
Sittningen på Kåren - helt ok, dock lite för mycket bitchiga ekonomtjejer, plus för dekorationerna
Mellanhets hos mig - lagom, ett dött vinglas dock
Korsnäbben - kul med massa folk, sminka en kille och ha intressanta diskussioner med folk samt återuppleva gamla korridoren, mindre bra att röka, dricka för mycket rödvin och prata med nykter klasskompis genom fönster. Mindre bra även att skicka fyllesms.
Hetsen efter annan bar/mat - blev väldigt hysterisk när jag vinglar fram på mina röda högklackade skor på kullersten (men fan va snygg jag var ;) ), vi var in och vände på pub, beställde vatten, drack två klunkar och gick igen. Sedan konstaterade vi att Donken stängde redan vid nio och idiotförklarade dem, hetsade vidare efter mat och hamnade på en pizzeria till slut.

Summa: ganska så hysterisk kväll, med vissa mindre bra tilltag.

Slutsats: det går att springa till en viss punkt

------------------
21.23

Går omkring på nya Maxi med lätt huvudvärk och allmänt oinspirerad att handla mat. Plötsligt hörs ett tjutande ljud i högtalarna och en röst säger att det är brandlarm. Jag och två personer till tittar på varandra och funderar över ifall det är ett dåligt skämt, men icke.
Bara att lämna korgen och utrymma. Efter en låååång stunds väntande dyker brandkåren upp med rökdykare och hela baletten. Verkar dock inte vara någon större fara, snart får i iallafall gå in igen.
Man straffas fan för att försöka vara duktig och handla. Jag är upprörd. Igen.

Gosh...söndagsångesten börjar göra sig påmind...en hel lååång vecka framför mig igen. Jiiiha...inte. Men det blir säkert bra.
Känner att jag är i lätt obalans för tillfället. Intresseklubben kan ju anteckna det.

Pratade med en gris igår. Inte en riktig, utan en kille som var utklädd till gris. Vill minnas att han var rätt söt under masken. Varför lät jag honom slippa undan? hm.....minuspoäng på det tilltaget helt klart.

over and out


Slött är bara förnamnet

Det känns ju fint att veta att folk i klassen tar utbildningen på allvar. Idag är det heldagsföreläsning om ljus. Åtta till fem är inga roliga tider en fredag, men vaddå?!
Det är f-n ingen ursäkt till att utebli och göra så att endast jag och en person till är på föreläsningen! Pinsamt är bara förnamnet.
Nu är dessutom Arlette borta på möte en timme, så nu kan man nästan kalla det för privatlektion istället för föreläsning. Men det är ju charmigt eller nåt. Gahhh.....slö slöare, Mep05b!

*upprörd*

Nej, ska gå tillbaka till min privatundervisning nu.

Hemma är där jag är just nu?

Det känns som att det är många på mitt program som börjat tvivla. Flera pratar om att hoppa av och göra andra saker istället. Jag funderar på om det verkligen inte finns något annat, något mer meningsfullt att göra med sin tillvaro, inte för att det jag gör just nu inte känns meningsfullt, men ändå.
Kanske är det inte just här man ska befinna sig såhär länge. Kanske ska man vara någonannanstans? vad vet jag?

Just nu är problemet (just nu? vem försöker jag lura? så har det ju varit länge) att jag är så satans rastlös. Jag åker kors och tvärs över Sverige i desperata försök att bota rastlösheten, men på något sätt kommer jag ändå alltid tillbaka hit. Och det dröjer inte länge innan det börja klia i mig igen av att ge mig iväg.

Att vara här i nuet är något jag behöver lära mig tror jag. På ett sätt vill jag att tiden ska gå snabbt och det ska bli jul, men det innebär också att det är nära ett oundvikligt avsked.
Jag är en dramaqueen, jag vet :)

Idag har jag för första gången haft en givande genomgång med videoläraren. Förstod faktiskt vad han menade och tror (ta i trä) att jag faktiskt lärt mig något. Och det är faktiskt inte illa. Än är undrens tid tydligen inte förbi.

Borde åka hem nu och kanske fixa lite mat och sedan ringa och jaga på mina ansökningar till praktikplatser. Borde ja...men orka!


Allt är sig likt

Jaha...så föll jag då äntligen för grupptrycket och skaffade mig en blogg. Får väl se hur det blir med detta.

Videokursen har startat. Samma inkompetente lärare igen, samma ostruktur, samma allt! känns som en charmig fortsättning på den vi hade i våras.

För övrigt är klockan halv fem och det är nästan mörkt ute. Jag vänjer mig aldrig vid detta. Varje år vet man att det ska komma, men ändå lika överraskad varje gång...

Sittning på lördag. Ser jag fram emot. Bara hitta något att klä ut mig till också. Att bräcka Karins idé blir inte lätt... ;)

Nog svamlat, vi hörs.