Uppdatering helt enkelt

Stockholm var underbart. En välbehövlig paus från vardagen även om bussresan dit sög. Det blev mys och mat med Z, tur på söder, lunch på Gondolen (ett ställe jag rekommenderar folk att besöka; god mat och fantastisk utsikt över stan)

I övrigt är jag just nu väldigt trött på folk. Jag förstår inte hur svårt det kan vara att ta egna initiativ och faktiskt genomföra saker utan att andra pekar före hela j-vla tiden!
Årets november har varit en av de segaste i historien känns det som. Och nu när det snart är över så inser jag plötsligt att det snart är december vilket innebär att det snart är dags att lämna in en uppsats som är långt ifrån klar. Men innerst inne är jag rätt övertygad om att vi fixar det, om vi så ska jobba i princip dygnet runt för att bli klara i tid.

Men en klar ljuspunkt är onekligen att jag får besök imorgon! då blir det mat, mys, Sverker, julmarknad och framför allt Winnerbäck på söndag :) det blir grejer det!

Allt annat får helt enkelt försöka skjutas på framtiden och tas tag i på måndag...eller nåt.

over and out

Stockholm i mitt hjärta

Imorgon bär det av till Stockholm. Vad jag ska göra där vet jag inte riktigt mer än att jag ska umgås lite med Z, leta lite julklappar och njuta av storstadens charm. Det blir nog najs tror jag...att dessutom åka buss dit blir en upplevelse...

Nu är det typ meningen att jag ska packa, gå och köpa något att äta och fixa det som behöver fixas inför morgondagens resa.
Istället fastnade jag vid datorn och kommer väl att få panikpacka sent ikväll med följd att jag inte kommer få så mycket sömn.

Försöker också lyssna in mig på så många program som möjligt på P1 och P4, och det vill inte säga lite. Men en del ska jag nog hinna igenom innan nästa möte med radioprojektet.

Nu ska jag ta tag i mig själv.

over and out

You´ve got a friend

Ja, jag vet att jag är seg. Men idag när jag lånade skivor på bibblan så plockade jag även med mig en med Bo Kaspers Orkester och tänkte att jag äntligen skulle ge dem en ärlig chans. Och de var ju faktiskt riktigt bra måste jag säga :)

För övrigt har jag insett att det är dags att försöka rycka upp sig och inse att jag faktiskt har flera roliga saker att se fram emot, nämligen....en resa till Stockholm, besök och konsert, spex, sittning samt att det faktiskt är jul snabbare än jag anar...
Sen när jag kommer tillbaka i januari är det verkligen bara upploppet kvar. Och vilket upplopp det kommer bli sen. Med största sannolikhet en stressig termin men förhoppningsvis även en termin fylld av roliga upplevelser och nya bekantskaper. Sen....sen är det den berömda verkligheten som gäller...men inte tänka på det nu; mycket som ska hända innan dess...

Så roligt att inse att vissa människor aldrig förnekar sig...jag säger då det. Somliga är bra för ens självförtroende. Och de som inte har vett att uppskatta mig...tja, det är ju faktiskt deras problem och inte mitt.

Vi säger så.

over and out

Allt och inget

Jag tror jag har drabbats av någon form av skrivblockering. Eller så är det bara så att tillvaron rullar på och det inte händer så väldigt mycket "spektakulärt" om dagarna.
Det är uppsats, träning, socialisering...igår var familjen här och umgicks, det var najs och kul att träffa dem. Blev en hel del sedvanlig familjen Nilsson hysteri också.
Det som är kvar av helgen tänker jag tillbringa i slöhetens tecken tror jag. Imorgon är det dags att jobba vidare med uppsatsen.

Här kommer några bilder från när bror hjälpte Kristyr med att spela in lite jinglar...

   

over and out

Jaha.

Igår hade vi det första mötet inför Radioprojektet...det var intressant...kommer bli mycket jobb framöver om man säger så. Första steget är att vi ska lyssna in oss på olika stationers program och sedan ska kundbesöken inledas. Så det kommer bli mycket åkande i vår.
Men jag tror faktiskt det kommer bli bra med. Bara vi håller mötena till dagtid och i skolan i fortsättningen ;)

Idag har det varit en lugn och skön dag, pluggat lite, tränat, fixat några julklappar...

För övrigt är jag inne i en period där jag är något trött på folk.

over and out

Om inte om hade varit

Om jag inte hade råkat nämna för tjejen som ska åka till Danmark i vår att det är jobbigt att läsa in kurser i efterhand hade jag aldrig fått veta att hon inte kommer behöva göra det. Och då hade jag heller aldrig vetat att det fanns ett sätt att slippa det på. Och då hade jag slitit mitt hår med ekonomijournalistik just nu.

Om jag inte hade gått på informationen om projekten och praktiken hade jag inte sökt radioprojektet. Då hade jag heller aldrig kommit på intervju och inte heller erbjudits en plats.

Om jag inte hadet haft en otrolig tur med att våra lärare rättade alla tentorna typ två gånger så hade jag troligtvis blivit underkänd.

Alltså;

Slippa läsa in ekonomijournalistiken på egen hand (och även slippa magsår) - check
Bli antagen till Radioprojektet (något som verkade ouppnåeligt för något år sedan - check
Klara tentan som jag var säker på att bli underkänd på - check

(ibland är jag helt enkelt för jävla bra)

Kvällens låt:Visit to Vienna, Sahara Hotnights (en underbar men alldeles för kort konsert)

over and out

Inspiration

I fredagas var jag på en bra och inspirerande föreläsning med Björn Häger, känd journalist som är väldigt bra på intervjuteknik. Han höll på från nio till tre och lyckades hålla det intressant i stort sett hela tiden. Det är mer än vad man kan säga om vissa andra som vi plågas upprepade gånger med...
Hursomhelst så är det upplyftande med bra gästföreläsare, det är ett som är säkert.

I övrigt så rullar tillvaron på med skola och allt annat. Vi har nu utvidgat vår analys till att även omfatta två dagstidningar; nämligen Västerbottens Kuriren och Göteborgs Posten. Och idag fick vi faktiskt hela två träffar i den förstnämnda! trodde aldrig jag skulle bli så glad över att läsa en ledarsida i en norrländsk tidning som jag blev när jag insåg att de hänvisade till DN debatt! :)
Kanske verkar det något märkligt att bli till sig över en sådan sak, men när det går tre motgångar på en framgång när det handlar om vår uppsats så blir man det.

I övrigt har helgen varit ganska lugn faktiskt. Borde gå och se om korridorsköket ska städas idag eller imorgon...

over and out

Resan till Prag

Var kärlek. Jag vet att det är ett bra tag sedan vi kom hem, men här kommer iallafall länken till resedagboken där man kan läsa om Polarn och Pyrets äventyr i den tjeckiska huvudstaden :)

http://www.resedagboken.se/Default.aspx?documentId=3&userId=187370&section=undefined

image20

Bokmal med nostalgi

Jag har kommit in i en bokperiod där jag plöjer den ena boken efter den andra. Gärna en bra deckare som det inte går att slita sig ifrån förrän man vet vem som är mördare.

Idag snubblade jag faktiskt över en riktigt bra bok som jag fått tips om; nämligen Punkindustriell hårdrockare med attityd av Louise Halvardsson.

Det är en bok som alla som växt upp i Nässjö bör läsa, den är klockren i sina skildringar av allt från Inas café på Brinell till discona på Pigalle. Hög igenkänningsfaktor med andra ord ;)

over and out

Schizofrent beteende

Jag har länge tänkt boka tid för undersökning hos en tandläkare här i Kalmar. Problemet är bara att jag under mina snart tre år här aldrig behövt gå till en sådan och därför inte heller har någon att gå till.
Alltså kammade jag igår hem massa vuxenpoäng genom att ägna en god stund åt att försöka komma fram till om det är bäst att gå till Folktandvården eller en privat tandläkare.
Efter stor beslutsångest om vad som är bäst så bestämmer jag mig till sist för att ringa till Folktandvården. Jag ringer och får en tid i början av december.
När jag lagt på luren känner jag mig inte helt tillfreds med mitt val och ringer helt enkelt även upp en av de privata tandläkare jag kollat på.
Inom loppet av tio minuter har jag alltså bokat tid för undersökning hos två olika tandläkare. Nu måste jag boka av tiden hos Folktandvården. Suck. Ibland blir jag så trött på mig själv.

over and out


Rent kök men försvunna glas

Jag slutar aldrig att förvånas...när jag kom hem hade någon städat och man kunde nästan spegla sig i diskbänken. Disken var diskad, skräpet slängt och det var helt enkelt städat i köket :)
Synd bara att det medförde att mina glas fått fötter under helgen och att en burk fortfarande saknas, men det ska jag ta och reda ut imorgon tänker jag mig.

Helgen hemma var precis som helgerna hemma brukar vara. Mycket socialt, mycket alkohol och mycket god och gratis mat.
Imorgon är det ny vecka och nya möjligheter. Saker som ska fixas, samtal som ska ringas och böcker som ska läsas.

Nu te, tv och sen sova....

Vet ni? jag är så glad att jag har människor i min närhet som hela tiden stöttar och tror på mig, det behövs ska jag säga. Ni vet vilka ni är ;)

over and out

Feghet, idioti och allmän ryggradslöshet

Ska det vara på detta viset?! nej det ska det f-n inte!

Jag vägrar gå med på att det skulle vara så här svårt att få det att fungera när så många andra lyckas så mycket enklare.
Kanske är det jag som gör fel, något fundamentalt fel alltså. Vad vet jag?

En attraktiv och trevlig människa är bevisligen antingen ett svin eller helt enkelt upptagen. Eller så handlar det helt enkelt om att jag är född 83 och inte 85 som ju verkar vara det som gäller för att lyckas.

Jag ber er; kära läsare av denna blogg: motbevisa mig! visa mig den man som inte stämmer in på ovan nämnda krav och jag ska mer än gärna erkänna att jag hade fel.

over and out