Det är visst nån som är tillbaka...

Nässjö. Kära gamla Nässjö? eller?!
Har varit "hemma" i tre timmar och redan hunnit med att låta mig provoceras av min kära mor. Det bådar ju...gott...Känner den vanliga rastlösheten och tristessen komma krypande som alltid när jag kommer hit. Danmark känns väldigt avlägset just nu. Även om det är trevligt att få god mat och så så saknar jag mitt eget space (och ja, jag vet att jag är bortskämd)
Nyhetens behag bedarrar snabbt och jag har svårt att slappna av. Vill ju utnyttja tiden och träffa så många som möjligt. Även om det typ inte är någon annan här än en jag...

I vilket fall.
På måndag åker jag (som tur är) till Kalmar i två dagar. Annars hade detta inte funkat. Jag saknar Kalmar. Nässjö däremot, saknar jag ytterst sällan. För övrigt är det få städer jag saknar har jag kommit på, det är mer människorna. Vissa personer skulle jag vilja ha nära mig jämt, men frågan är om de tillfällena man faktiskt ses skulle vara lika speciella. Eller skulle de kanske förlora sin magi efter ett tag?
Det finns ju människor man träffar varje dag också. De har man ju en helt annan relation till, och det behöver inte vara något negativt med det heller.

Det jag tänker på just nu är mycket relationer och vilka som egentligen betyder något och vilka som mest bara fortsätter att finns i ens omgivning av gammal vana.
Måste alla relationer betyda något? måste allt ha en djupare mening? den som ändå det visste...
Men för att ha en relation alls krävs det ju som bekant att man pratar med varandra eller har någon annan form av hyfsat regelbunden kontakt. Och det finns det människor som inte har insett. Eller så kanske det helt enkelt är jag som inte insett vad det försöker säga mig?

over and out

Før att gøra det så "enkelt" som møjligt

Jag var laddad idag nær jag gick till skolan. Faktiskt. Men det gick øver ganska fort. Nu fick jag veta att inte nog med att de lagt uppsatsen efter påsk. Vi ska också jobba i par med den. Jættelætt nær man kommer befinna sig i två olika lænder under påsken. Verkligen. Det enda positiva ær att jag bara kommer behøva skriva typ två och en halv sida nu.

Gahh!

Åter till researchen....

over and out

---------
21.38

Efter skola och lunch tog jag mig ner till stan med enda målet att betala hyran för april. Tyvärr fastnade jag ordentligt på vägen och gled in i någon sorts shoppingdvala.
Köpte alldeles för mycket saker. Men ändå. Hm. Ja.

Kvällen har jag ägnat åt absolut ingenting. Jättebra med tanke på att det är det sista jag borde göra. Men varför göra något idag som man kan hetsa med imorgon. Som typ att packa. Jag kommer verkligen aldrig bli bra på att packa. Efter stor ångest bestämde jag mig för den stora resväskan eftersom jag ska ha med en del presenter hem och ska de komma till vackra Nässjö hela så får det nog bli den väskan. Sen insåg jag att jag inte behöver ha med varken lakan eller handdukar vilket innebär stor väska med mycket plats att packa vilket i sin tur leder oss fram till slutsatsen livsfarligt.

Ja ja...det är ju en dag imorgon med har jag hört. Har du en tumme över så håll den gärna för mig och för att jag inte blir sågad på utvärderingen imorgon....

over and out

Underbara människor

Den här dagen har varit låååång. Det hela började med att jag försov mig. Jag blir så trött på mig själv. Istället för att vakna vid tio i sex vaknar jag tio i sju när bussen som jag skulle med ner till stan gick. Frustrationen och stressen var stor kan jag säga. Naturligtvis blev jag försenad men som tur var löste sig det hela ändå.
Jag och L har nämligen tillbringat några timmar på andra sidan stan med att följa en kvinna som jobbar inom hemtjänsten i Århus. Det hela skulle resultera i ett bildspel. Och bilderna blev över förväntan måste jag säga. Hade lite prestationsångest innan, men när jag väl kom igång gick det bra.
Och vilka underbara människor jag träffat idag! helt kär i ett äldre par där han är blind och hon bland annat ser till att dela upp hans medicin i dosetter. Så söta! hade lätt kunnat stanna där hela dagen och fota dem.
Resten av dagen tillbringades i skolan med att redigera ihop det hela, efter att ha bråkat med datorn en hel del så blev det riktigt bra till slut.

Imorgon blir det coaching. Något som de verkligen älskar på DSJ. Jag är mindre förtjust men får väl gå dit och gära ett apperance iallafall.

Nu är det inte långt kvar. Borde egentligen tvätta men lite svårt när bovärden tycks ha tagit mitt tvättkort för att aldrig återlämna det. Packa borde jag verkligen göra också. Men det får bli imorgon det.
Något annat jag borde göra är att börja på den berömda uppsatsen som vi ska lämna in dagen efter Annandag påsk. Vem fan kom på den briljanta idén liksom? är det bara för att försäkra sig om att vi inte ska ha något ledigt i påsk? jag blir så trött....

Oh! jag har ju klippt mig med. Det blev...kort? hm...har du tur kanske du får se det live inom en snar framtid ;)

over and out


Slutsats.

De senaste fem dagarna har gått otroligt fort. Vi har hunnit med en massa saker (för fler detaljer, se inlägget här under) och det har varit en väldgit lyckad helg.

Slutsatsen (eller iallafall min) efter denna helg är att man kan tröttna på sprit, Danmark är ett land med många konstigheter (vilket jag iofs redan visste), man bör inte röra sig i en affär i en tröja som har samma färg som expediternas och att danska winerbröd med choklad är väldigt goda!

Tyvärr verkar det ju inte bli någon nästa gång...i Danmark alltså, för övrigt hoppas jag verkligen att vi ses igen ;) men tack iallafall för en perfekt helg med prat, skratt, pipa, kärlek, foto, god mat, vin, förvirring och mycket mycket mer.

kärlek

over and out


En bloggad dansk plan-uppdatering 5

Efter en timme ihop så inser vi vikten av att blogga en plan inför helgen. Och vare sig ni vill eller inte så kommer ni få ta del av alla fantastiska (fanatiska) saker vi ska göra i helgen :)

Onsdag:
* mötas på stationen - check
* blogga en plan - check
* mat - pasta och pastasås med mer grönsaker än vi hade tänkt tack vare O - check
* bryta oss in i bag in boxen - check
* mat och vin i lycklig symbios - check
* tvätta hår och klippa lugg - flyttad men avklarad - check
* leka med Sverker - CHECK
* om tant och tant orkar så blir det te och popcorn med - popcorn utan te blev det - check

Torsdag:
* skola - plågsamt men ja... - check
* rätta prov - check
* införskaffa sprit - sprittillbehöret är inköpt
* till Bazaren för att köpa onyttigheter och nyttigheter - check
* äta lasagne och sallad - på g - check
* kolla bussar i Grenå - check
* te och popcorn - check
* vattenpipa - check
* lösa livsfrågorna - vissa av dem iallafall - check
* bonus: dricka whiskey - en av dem - check
  lärt O göra couscos - check
  cleanat Sverker - check

Fredag:
* skola - nja....
* valfri aktivitet för gästen - check
* köpa sprit - check
* köpa vykort - vännerna får nöja sig med kärlek på distans
* fredagsbar x 2 - en avklarad one more to go - che...
* hemmagjord pizza och sallad - check
* vin, whiskey, drinkar, Sverker - whiskey avklarat, drinkar pågående, vin eventuellt, Sverker, inte alls
* meningen är att vi sedan ska se nakna människor men vi får väl se hur det blir med det - blir inget med det!
* blivit påkörda i en buss - check
* hjälpt en tant på bussen - check
*
 ätit glass - check
*
köpt presenter - check
* fixat överraskning till utvalda människor - check
* stulit glas - check
* tagit estetiska kort - check
* fixat sällskap till kvällen - check

Lördag:
* äntligen kan värdinnan umgås med sin gäst - check
* ringa och gratulera D - check
* äta danska winerbröd - check
* göra stan och fota - check
* spontanäta på stan - bara winerbröd - check
* hem för att vila och sedan göra oss snyggare - på g
* mer mat och vin, drinkar - mat, vin, inga drinkar
* pubrunda med eventuellt besök på Riz Raz för att röka mer vattenpipa - på g
* sett två män badrockar köpa bröd - check
* blivit tagen för att vara expedit - check
*
shoppat en massa skor - check
* gjort whiskeylista - check

Söndag:
* vi skiljs åt sönderrökta och söndersupna men nöjda - check

Idioti är bara förnamnet

Det var längesedan jag var så sur som jag var idag i skolan. Redan när jag kom dit kände jag en stark motvilja och vara irriterad på det mesta som kom i min väg. Det blev inte bättre av att solen sken från en klarblå himmel utanför bunkern heller.
Och dagen blev inte direkt bättre. Den inleddes med en extremt segdragen feedback session på typ tre timmar! jag höll på att bli galen! Och som väntat så blev jag och K sågade i höjd med fotknölarna. Och då blev jag irriterad dels för att jag försökt säga till henne att tona ner textreklamen i artikeln ( vilket var precis det vi föll på) och dels för att bilden jag tagit sågades totalt. Att vi inte fick fota inne i affären bemöttes helt iskallt med " då skulle ni valt en annan grej". Mitt fotograferande har helt klart fått sig en rejäl törn idag.
Att man sedan lägger upp feedbacken på så sätt att två personer ger kritik (helt ok) , lärarna säger vad det tycker (också helt ok), men att vi som gjort det inte får försvara oss eller säga något alls! (INTE okej!) *gah*
Sen kom nästa "positiva" överraskning. Vi fick en ny uppgift och skulle jobba i samma par igen. Jag var allt annat än laddad kan jag säga. Men det blev nog bra till sist tror jag....

Så med andra ord har vi alltså börjat stereotyp workshopen. Kommer nog bli en synnerligen intressant workshop skulle jag vilja påstå.
Väldigt påfrestande med troligtvis eftersom en av uppgifterna kommer vara att intervjua någon vi inte tycker om. Och tyvärr får man inte välja från klassen. Tänk så lätt det hade varit då.

Helgen då? jo, den blev över förväntan. Lördagen hetsade jag presenter utan någon framgång på stan. Kvällen tillbringades hos D med pannkakor och vin. Mycket trevligt. Söndagen höll vi oss inne. Ute blåste typ halv storm.

Imorgon är det äntligen dags! känns konstigt, men ska bli så kul =)

over and out (mot en helg med Sverker, popcorn, foto och massa kärlek ;) )

Flera lediga dagar på g

Fredag eftermiddag och vi har slutat. Det innebær att jag ær ledig till på måndag morgon nær en ny workshop børjar. Førsøkte planera upp helgen lite, men det verkar som att det ær svårt. Vill inte ha en lika slø helg som førra næmligen. Det var lite før lugnt.
Men vi får væl se vad som hænder...ska inte klaga, det ær fantastiskt væder ute iallafall :)

Sverker kanske? nu nær jag har børjat min karriær med ohælsosamt liv kan jag ju lika gærna fortsætta menar  jag...

over and out...

førresten! gårdagen bjød på ett ganska underhållande citat....

" This EU keep popping up in all those stories. Keep you fingers out of the Pacific! have´nt they got enough to play with  here? "

(sagt av min lærare Tony nær han gick igenom øvningen Trouble in Paradise)

Kan jag få två skedar?

Nej, det kunde jag tydligen inte. Däremot fick jag kvitto på glassen (ja, glass för fjärde dagen i rad, inte bra, jag vet...)  som L och jag hade köpt. Vem sa att danska och svenska är lika?
Idag har jag haft flera exempel på att så inte är fallet, men höjdaren var nog ändå missförståndet med skeden måste jag säga. Frågan är ju om det är jag som inte förstår danska eller de som inte förstår svenska. Något jag låter vara osagt.

I tisdag bar det av på ytterligare en cykeltur ner till stan. Denna gång på initiativ av O. Hysteriskt är väl bara förnamnet kan man säga...men trevligt var det :)
Tidigare på tisdagen avnjöt jag en öl i solen tillsammans med godtycklig mängd klasskompisar. Vi var ju tvungna att fira vårens ankomst och att vi fick sluta tidigt. Som extra bonus på dagen fick jag även sällskap med F hem. Mycket najs...

Idag har vi äntligen avslutat den två dagar långa gruppuppgiften. Jag hatar grupparbete. Får jag jobba med C en gång till den här terminen så skriker jag. Trögare och drygare människa får man fan leta efter.
Men nu är det gjort iallafall. Jag och R satt uppe länge igår för att få ihop det, och det gav faktiskt resultat. Läraren var klart imponerad av vårt arbete idag. Och det är ju alltid något.

Håller som bäst på att försöka strukturera upp våren lite. Känner att jag behöver skapa lite ordning i min tillvaro (läs boka lite biljetter) Har precis insett att det snart är påsk och sedan kommer tiden rusa förbi. En stor del av april är uppbokad med diverse besök och resor och sedan kommer maj med Bryssel och troligtvis Island. När maj är slut är det bara drygt två veckor kvar i Århus...som sagt, det kommer gå snabbt, men massa kul att se fram emot ju!

Men roligast av allt är ändå att det är mindre än en vecka kvar nu!  wiieeee =)

over and out

Tillräckligt med motion för en lång tid framöver

Helgen kom och gick i slöhetens och asocialitetens tecken. Idag inleddes så sista veckan med Risk reporting. Och även om jag tycker att kursen varit intressant kan jag inte förneka att det är skönt att det är sista veckan nu. De två kommande dagarna kommer nog mitt tålamod prövas. Då är det äntligen dags för grupparbete nämligen. Men det ska nog gå det med hoppas jag.

Och vädret idag! (uttjatat ämne, jag vet...men ändå) det var perfekt! när jag gick till skolan sken solen från en klarblå himmel och det var vår ute! vilken lycka! Det kändes dock inte så motiverat att krypa in i bunkern för att tillbringa en hel dag där. Lyckligtvis blev dagen ganska soft och vi tillbringade en ganska lång stund på gräset utanför klassrummet i solen....me like :)
Det måste nog ha varit vädret som fick mig att ta min cykel och bege mig nedför alla backarna mot stan. Gick runt en sväng, njöt av livet och åt en glass.
Hemresan höll dock på att ta kål på mig. Uppför, och jag menar verkligen uppför hela vägen. Envis som jag är med så vägrade jag att ge upp och gå uppför backen. Det var längesedan jag hade en sån nära döden upplevelse. Men visst, det var säkert nyttigt och imorgon lär jag känna det i kroppen.

Det är också en gång för alla bevisat att vissa människor är för fega eller slöa eller vad som nu är felet på dem för att säga vad de egentligen vill och tycker. Men jag orkar faktiskt inte ens bli irriterad längre. Jag tror jag har resignerat i viss mån. Farligt, visst, men också nödvändigt. För skulle jag ta åt mig av alla dumheter och konstiga prioriteringar som folk i min omgivning ägnar sig åt skulle jag inte palla.

over and out

Våga vägra melodifestivalen eller jag kunde inte bry mig mindre

Jag kunde verkligen inte bry mig mindre. Och det är jag stolt över. Har inte sett en enda deltävling och kommer inte heller tillhöra den stora skara som just nu sitter klistrad framför tvn för att se Melodifestivalen. Icke.
Den inledningen är för övrigt synnerligen passande för vad jag kommit fram till, alltså; jag kunde inte bry mig mindre.
Allt handlar egentligen om att göra det man själv känner för och (i viss utsträckning) skita i andra. Ikväll känner jag inte för att gå ut, alltså går jag inte ut, ikväll känner jag istället för att ägna mig åt onyttigheter bestående av chocklad, vin och vattenpipa hemma tillsammans med V.
För övrigt ser jag egentligen inte heller någon poäng med att hålla på med dessa oskrivna "regler" som det finns så många av. Skit samma. Kör hårt, livet är kort.

Nu ska jag preparera Sverker och invänta V.

over and out.

-----
00.29

Jag kände på mig att jag inte skulle kunna undkomma det ändå. Tydligen vann the Ark. Och det var ju alltid något antar jag. Har sett film, rökt vattenpipa, pimplat vin och ätit choklad. Bättre lördagkväll än så får man leta efter =)

V har gått hem men eftersom det var lite vin kvar så vore det ju en skam att låta det förfaras. Istället ser jag till att dricka upp det, samtidigt som jag lyssnar på ledmotivet från Lejonkungen (fråga inte...)

Idag fyller mormor 81 år! ring och gratta vetja...det ska jag göra, fast kanske ska vänta några timmar....

Så lite kan betyda så mycket.

over and out

I Danmark har man inga egna idéer

Torsdag kväll. Bortsett från att jag skulle kunna döda för massage just nu så känner jag mig ganska så lugn och tillfreds för tillfället.
Imorgon fredag, ska bli så underbart skönt med helg och att slippa vakna av mobilen som ringer tjugo i åtta. Jag vet att det är inte är tidigt, men de här dagarna suger ändå musten ur mig måste jag säga.

Var ute och gick innan. Gav mig fan på att hitta någonstans att gå som inte var längs med de genomfartsleder som går typ där jag bor. Hamnade i ett bostadsområde och kunde snart dra två slutsatser. För det första så är många gator döpta till svenska stadsnamn här i Århus. Plötsligt stod jag nämligen på Kalmargade och såg även Visby, Stockholm och lite annat smått och gott. Det andra jag kom fram till är att här bygger man nästan uteslutande villor i tegel. Spännande. Men också ganska sött.

Tror, hoppas och ber att våren är här för att stanna nu. Lite sakta smyger den sig på och idag värmde solen och fåglarna kvittrade. Dessutom hade jag dagen till ära mina nya fina röda skor på mig.
Men det är faktiskt så som det sägs; när det blir ljusare blir allt också lite lättare.

I vår kommer jag även spendera pengar på resor. Som det ser ut nu så blir det iallafall tre stycken, eller fyra om man räknar med Sverige i påsk, men utöver det så är det troligtvis London, Bryssel och kanske Island eller Grönland....någon som vill bidra ekonomiskt??

over and out

Så många møjligheter...

Tillbaka i skolan med mer krig och konflikter. Idag ær det mellanøstern som gæller och det kulturella perspektivet på hur man væljer att rapportera nyheter. Vilken agenda det ær som gæller. Och ja, jag ær skadad. Men det ær intressant det hær...

Stort mission før kvællen/helgen ær att styra upp eventuella resor i vår. Jag tænker mig till exempel Prag eller Paris, typ sista veckan i april. Någon som ær på? vore kul att få med någon måste jag sæga.
Men eftersom jag ær en sån otroligt flexibel mænniska så kan jag tænka mig æven andra stæder ;)
Just let me know...

Ok, back to class...

-------
20.10

Mina ögon värker, för mycket data. Crap.

Idag ville jag slå ihjäl två klasskompisar. Inte så charmigt som det kan verka.
Scen 1: Läraren berättar en historia om något som hänt i USA tror jag det var. Besserwisser 1 i klassen sitter då och rättar honom HELA tiden. Pinsamt. Väldigt pinsamt. Hur svårt kan det vara att hålla käften ibland?
Scen 2: A (som är från USA) frågar mig om hur många siffror det brukar vara i svenska mobilnummer för att se om han fått det rätt. Jag halvsover och är lite trög och fattar därför inte vad han försöker säga. Då lägger sig besserwisser 2 i. Han hävdar bestämt att det minsann är si och så många siffror och verkar inte fatta alls varför A ska fråga mig. Nej, förlåt; det är ju bara jag som är svensk! Idiot.

over and out

Alltid närmre än man tror

Två dagar lyckades jag hålla mig ifrån det...är jag en dålig människa då?

det finns den fin linje mellan för mycket och för lite helt klart...

Slutade tidigt idag och inte gjort ett skit sen jag kom hem. Skönt men också en krypande känsla av att jag har glömt att göra något. Stressad, nej då...inte alls...

I natt blev bror nästan vittne till ett värdedepårån. Men han verkar inte så traumatiserad.

over and out

Radioabstinens

Jag saknar radio. Det insåg jag idag när vi fick i uppgift att gå ut och spela in en liten historia och sedan redigera för att lära oss redigeringsprogrammet. Så kul! Ska definitivt använda mig av ljud i mitt final project. Då slipper jag dessutom släpa på ett stativ...

Annars då? jo en ny vecka har börjat. Verkar bli i stort sett lika intensiv som förra. Till imorgon har vi i uppgift att skriva en uppsats där vi reflekterar kring två filmer vi sett samt tar upp hur vi själva ställer oss till att vara krigskorrar. Väldigt spännande ämne som det inte är så svårt att skriva om. Kul med lite kåserande också som avbrott till allt det journalistiska.

Har precis avnjutit en god lax som O lagade till mig och V. Det kommer hon absolut få göra igen kan jag säga ;)

Nej, tillbaka till uppsatsen kanske...

over and out


Man har aldrig roligare än man gör sig

Satan vad snabbt tiden går. Den här veckan började segt men flög sedan förbi. Hursomhelst så har vi iallafall börjat en ny workshop, risk reporting. En mycket intressant workshop! läraren har varit i massa krigszoner och är väldigt fascinerande att lyssna på. Att han sedan bjöd hela klassen på öl igår är ju inte helt fel det heller....
Igår hade jag en lagom lördagkväll...såg Notes on a scandal på bio och sedan drack vi te på ett mysigt lite ekologiskt fik som vi sprang på inne på en gård. Hur najs som helst.

Och jag börjar faktiskt tro att det snart kommer bli vår! idag låg det definitivt i luften iallafall. Underbara tider på väg!

Men egentligen var det ju inte det jag skulle prata om. Det jag (äntligen) skulle skriva om var ju J:s besök förra helgen.
Efter en lång och oviss torsdag med snön vinandes utanför knutarna så stod det iallafall klart att J skulle kunna ta sig från Sverige till Danmark! lättnaden var obeskrivlig! Mötte upp en trött och frusen men ändå ganska glad J på stationen på kvällen, sedan blev det mackor, te och tidigt i säng.

Fredagen kom med om möjligt ännu sämre väder i form av snöstorm. Det gjorde också att läraren jag skulle haft inte kunde ta sig till skolan utan dagen ställdes helt enkelt in. Vi trotsade vädret och begav oss mot Bazaren. efter att ha gått i knähöga snödrivor bitvis kom vi fram och inhandlade en massa frukt och grönsaker samt Sverker. Ja, Sverker är min nya bästa vän (läs vattenpipa). Blå och vacker med guldränder ;)
Eftermiddagen tillbringades på fredagsbaren i skolan med lite öl och socialisering. Utpumpade efter dagens strapatser nöjde vi oss med otroligt god kycklingwok med färska grönsaker och couscos på kvällen. Mysig kväll som avslutades med att inviga Sverker och äta popcorn.

På lördagen var vädret fortfarande kasst men ner på stan skulle vi ändå. Efter ett tag gav vi upp försöket att vara kulturella och ägnade oss åt shopping istället. När fötterna och skorna torkat för jag vet inte vilken gång denna helg var det dags att börja prova kläder, fixa hår och smink och laga mat. Runt nio dök folk upp för en improviserad förfest bestående av nagellacksmålning, Sverker och rödvin. Mellanfest blev det på kollegiets fredagsbar där jag och J intog det sista av rödvinet på toan. Mycket suspekt ja, vi vet...
Full fart vidare mot skolan och en av två terminsfester. Folk var väldgit ambitiösa med att klä ut sig måste jag säga...massa folk och mycket dans blev det också. Lagom hysterisk kväll, men som alltid är det ju roligast på förfesten...

Halvt döda men inte bakfulla vaknade vi upp till något bättre väder på söndagen. Efter lite uppfräschning begav vi oss en en gång mot staden för att avnjuta en brunch. Kändes väldigt lyxigt måste jag säga. Gott var det också för den delen :)
Framåt eftermiddagen var det dags för ett tårdrypande (ok inte riktigt men nästan) farväl på stationen.

Nu ska vi bara bestämma ytterligare en helg när J kommer tillbaka. Då ska vädret vara bättre...ja, det kan ju omöjligt bli sämre iallafall....

over and out